Wednesday, March 28, 2007
Μια άλλη παραλλαγή κείκ με καρότο
Συστατικά
200γρ. βιτάμ με λίγα λιπαρά
300γρ. καστανή ζάχαρη
3 ασπράδια αυγών
2 πρέζες αλάτι
2 1/2 κουτάλια του γλυκού Baking Powder
2 κουτάλια του γλυκού κανέλα
στη μύτη του κουταλιού λίγο τζίντζερ και λίγο μοσχοκάρυδο
4 καρότα τριμμένα στο μπλέντερ
1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια
ξύσμα από λεμόνι & μισό ποτήρι χυμό καρότου
300 γρ. φαρινάπ
μπόλικη ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα του κέικ
Παρασκευή
Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τα αυγά, και μετά ρίχνουμε όλα τα άλλα υλικά και στο τέλος το αλεύρι. Ανακατεύουμε και στρώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί για κέικ. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 200 βαθμούς και όταν κρυώσει το κέικ το πασπαλίζουμε με την άχνη η με σιρόπη καραμέλας όπως φωτό από internet. Βγαίνει ζουμερό και μυρωδάτο!
UPDATE - σιρόπη καραμέλας
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
4 κουταλιές σούπας γάλα
1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
1 κούπα ζάχαρη άχνη
1/2 κουταλάκι άρωμα βανίλιας
1. Λιώνουμε βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία
2. Προσθέτουμε γάλα, ζάχαρη ανακάτευουμε καλά
3. Βράζουμε για 1 λεπτό
4. Το απομακρύνουμε από το μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε μισή ποσότητα από την άχνη
5. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε την υπόλοιπη άχνη και την βανίλια
6. Περιχύνουμε άμεσα το κεϊκ
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
4 comments:
Τα 2 τελευταια που εβαλες δεν έχουν και κρόκους, άρα χοληστερίνη γιοκ. Επάνω τους παιδιά!
Low fat γιατί το καλοκαίρι έρχεται.. αν και ο καιρός θέλει να μας πείσει για το αντίθετο.
Καλώς όρισες, Λυδία!!
και μάλιστα με υγιεινές συνταγούλες, μπράβο!!!
Αν μάλιστα βάλεις από πάνω το κλασικό γλάσο που φτιάχνεται με:
• 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, ζεστούλι
• 1 πακέτο τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια
• 2 φλιτζάνια άχνη ζάχαρη,
• 1 βανίλια
που τα χτυπάς μαζί να ενοποιηθούν και περιχύνεις το κέικ γίνεται τέλειο! Επίσης γίνεται παχυντικό και κακό για την χολιστερίνη!
Όμως δοκίμασέ το και τα λέμε!
Φιλάκια
Post a Comment