Wednesday, March 28, 2007
Carrot & Raisin Bread - σε συνέχεια bananabread της Elie
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 50-60 λεπτά
Συστατικά:
1κούπα καρρότα τριμμένα
1/3 κούπα καστανή ζάχαρη
¼ κούπας ηλιέλαιο ή βιτάμ
½ κούπας χυμός εξωτικών φρούτων ή μήλου
1 κούπα βραστό νερό
3 ασπράδια αυγών ελαφρά χτυπημένα
1 κουταλάκι baking powder
2½ κούπες αλέυρι τύπου φαρίνα
½ κούπα oat bran δημητριακά
2/3 κούπας μαύρη σταφίδα
½ κούπα πεκάν ή καρύδια σε μικρά κομματάκια
Παρασκευή:
1. Προζεσταίνω φούρνο σε 180°C
2. Σε ένα μπόλ ανακατέυω καρρότα, ζάχαρη, baking, λάδι, χυμό και βραστό νερό. Το αφήνω να κρυώσει για 5-10 λεπτά
3. Σε άλλο μπόλ ανακατεύω καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα αυγά, την σταφίδα και τα ξηροκάρπια.
4. Μόλις κρυώσει το μείγμα καρρότου προσθέτω τα αυγά και τα υπόλοιπα υλικά.
5. Λαδώστε μια μακρόστενη φόρμα βάλτε το μίγμα και ψήστε στους 180 βαθμούς για μία περίπου ώρα.
6. Μόλις κρυώσει λίγο το βγάζετε από τη φόρμα και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς πάνω σε σχάρα όπως bananabread της elie.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
7 comments:
WELLCOME και επίσημα! Πολλές εισόδους νέων (παλιών ανεπίσημα) μελών έχουμε στο μπλογκ! Να σας χαιρόμαστε!
Τώρα, να πω ότι δε θα το δοκιμάσω; Ψέμα θα είναι...Αφού είμαι γλυκατζού...με μάθατε πια!
Ευχαριστώ πολύ, καλώς σας βρήκα!
Καλώστην! Και με το καλό ο γιος!
Καλώς την, μπήκες και δυναμικά βλέπω, με δύο posts! (Γιατί νόμιζα ότι ήσουν ήδη μέλος;) Πολύ ωραία η φωτο!
Γιός διάβασα. Και εσύ κυρά μου ήθελες κόρη!
Με το καλό λοιπόν και ο δικός σου ο γιός. Γερός να είναι και εμείς μ' έναν πόνο (όπως μου λένε όλοι).
Αυτό το κέικ με το καρότο πολύ μου άρεσε έτσι που το διάβασα. Καταγράφεται για την επόμενη εκδοχή.
Πάει το προξενιό Λόπε! Νύφες τώρα χρειαζόμαστε!
Να βάλω μπρος και για άλλη κόρη μετά από τον υιό?
Post a Comment