Tuesday, April 19, 2011

Αρνάκι με δεντρολιβανο και κρουστα πιπεριων

Ένας νόστιμος και γρήγορος τρόπος για να ψήσετε το αρνάκι στο Πάσχα. Ειδικά όσοι δεν έχετε τη δυνατότητα για το παραδοσιακό σούβλισμα θα το λατρέψετε. Μελώνει υπέροχα και παραμένει τρυφερό στο εσωτερικό του. 


Yλικά

1 μπούτι από αρνάκι
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. ζάχαρη μαύρη
2 κ.σ. πιπέρια ανάμεικτα κοπανισμένα (ροζ, άσπρο, πράσινο, μαύρο)
1 κλωνάρι δεντρολίβανο (αν δε σας αρέσει μπορείτε να βάλετε και ρίγανη)
1 λεμόνι
αλάτι
λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε το αρνάκι και το αλείφουμε με λίγο λάδι στο οποίο έχουμε ανακατέψει το λεμόνι και τη μουστάρδα. Το κυλάμε πάνω στα πιπέρια που τα έχουμε ανακατέψει με τη ζάχαρη. Ανοίγουμε σχισμές σε διάφορα σημεία του κρέατος και βάζουμε μέσα το δεντρολίβανο ή το πασπαλίζουμε με ρίγανη (μη βάλετε τη ζάχαρη στην περίπτωση αυτή).
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 2 ώρες. Υπολογίζουμε 1 ώρα ψησίματος ανά κιλό κρέατος.

Σερβίρουμε με πατάτες φούρνου και καλό κόκκινο κρασί. Δοκιμάστε το με ένα Cabernet Sauvignon-Merlot.

4 comments:

Εφη said...

Πρέπει να είναι τέλειο και αρωματικότατο, θα το δοκιμάσω μετά το Πάσχα έτσι γιατί φέτος πάλι σούβλα θέλουν όλοι...

Σοφία Ζ. said...

Λουκούμι θα γίνεται Ρένα. Πάντως είσαι μέσα στο μυαλό μου. Κλώτσησα διαβάζοντας για δενδρολίβανο και προχωρώντας στην ανάγνωση των υλικών βλέπω την παρένθεση με τη ρίγανη, ησύχασε το "μέσα" μου! Καλή Ανάσταση!

Rena said...

Καλή Ανάσταση κορίτσια! Καλά να περάσετε όπου κι αν βρίσκεστε :)

maria mas. said...

Πολύ νόστιμη πρόταση για όσους δεν καταφέρουν να το "γυρίσουν" το αρνάκι!
Καλό Πάσχα και να περάσεις όμορφα!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...