Tuesday, December 05, 2006

Λικέρ κανέλλας

Υλικά

5 ξύλα κανέλας μακριά
10 μοσχοκάρφια
2/3 λίτρου βότκα
1 κούπα μπράντι
1 1/2 κούπας ζάχαρη
1/2 κούπας νερό

1.Σε μία γυάλα βάζουμε τη βότκα,το μπράντυ,τις κανέλλες και τα μοσχοκάρφια.
Αφήνουμε το μίγμα να σταθεί 2 εβδομάδες σε σκιερό,δροσερό μέρος,όχι στον ήλιο.
Ανακινούμε καθημερινά ελαφρά τη γυάλα.
2.Στραγγίζουμε καλά το μίγμα.Σε μία μικρή κατσαρόλα διαλύουμε τη ζάχαρη στο νερό.
Αφήνουμε να πάρει μία βράση και στη συνέχεια σιγοβράζουμε για 5 λεπτά σε σιρόπι ελαφρύ.
(εγώ προσωπικά το έβγαλα αμέσως μόλις πήρε βράση).Το αφήνουμε να κρυώσει.
3.Βάζουμε σε μπουκάλι το μίγμα με τη βότκα και προσθέτουμε το σιρόπι.
Κλείνουμε καλά,ανακατεύουμε και αφήνουμε να σταθεί μία βδομάδα εκτός ψυγείου.

Είναι η πρώτη φορά που έφτιαξα λικέρ,έγινε χωρίς κόπο,πάρα πολύ γευστικό και με πολύ όμορφο χρώμα.Είναι ό,τι πρέπει γιά χειμωνιάτικες κρύες βραδιές.

11 comments:

kxan said...

Τι όμορφες φωτό!!!!! Θυμάσαι όταν έγραφα τα λικέρ που έλεγα θα γράψει και μια η Ντοναλντ για λικέρ κανέλλας? Ήρθε η ώρα λοιπόν! Στην υγειά σας!

Juanita La Quejica said...

Ωραία! Στην μαμά μου άρεσε το λικέρ κανέλλας. Πρέπει να κατέβω Ευρυπίδου να εφοδιαστώ με προμήθειες. Εύκολο είναι!

luna said...

Καλησπερα κουκλες.Ηθελα να ρωτησω αν ολα τα λικερ τα σουρωνουμε;;μαθητευομενη βλεπετε!Με εχουν φαει τα πειραματα!Αυτο ,μου αρεσε.Κανελα ειναι αγαπημενο μπαχαρικο.Ξεκιναω.μονο που θα το κανω με Kirsch Wasser 42% και μπραντι.

donald duck said...

Kαλησπέρες..καλησπέρες..ήθελα καιρό να το βάλω!Ήρθε η ώρα!

@..luna..το συγκεκριμένο λικεράκι και να μη το στραγγίσεις δε πειράζει..απλά βγάζεις τις κανέλλες!!

kxan said...

Γενικά όταν έχουμε φρούτα μέσα, σουρώνουμε... Εγώ μάλιστα κρατάω πολλά φρούτα όπως τα βύσσινα για να τα προσθέσω μέσα στο ποτηράκι που θα σερβίρω...

Juanita La Quejica said...

Τα βύσσινα εγώ τα αφήνω στο μεγάλο βάζο που φτιάχνω αρχικά την βυσσινόκα και γεμίζω σιγά σιγά ένα-ένα τα μπουκάλια. Ακόμα όμως και στο μπουκάλι αφήνω πάντα βυσσινάκια μέσα για να συνεχίζει να ωριμάζει το ποτό και να γλυκαίνει.

MariaM said...

Κανέλα αγαπημένο μπαχαρικό και αναλγητικό ειδικά στους πόνους περιόδου. Η γιαγιά μου η Σμυρνιά έλεγε "βάλε πουλάκι μου τρία ξυλαράκια κανέλα και βράστα με νεράκι στο μπρικάκι είναι για την γλωσσοφαγιά" γιαγιά μου δεν ξέρω αν κάνει κάτι για την γλωσσοφαγιά αλλα μια χαρα φυσικό μυρωδικό για το σπίτι μου κάνει...........

Anonymous said...

καλημέρα! έχω μεγάλη αδυναμία στα λικέρ και διατί να το κρύψωμεν άλλωστε..αυτό το συγκεκριμένο φαίνεται θαυμάσιο.

και μια ιδέα: τις προάλλες αγόραζα αιθέρια έλαια (πρωτοτυπία!) συμπεριλαμβανομένου και αιθερίου κανέλας. Ο φαρμακοποιός που τον εκτιμώ για τη βαθειά γνώση του περί βοτάνων και ελαίων (παρασκευάζει κι όλας) μου είπε ότι το έλαιο αυτό είναι θαυμάσιο για γλυκά κλπ, αρκεί να είναι καλής ποιότητας.
4 σταγόνες (όχι παραπάνω από αυτό το έλαιο!) πιστεύω θα έδινε πιο πλούσιο άρωμα..Το συγκεκριμένο λικέρ έχει θερμαντικές, αντιρευματικές και αντιμικροβικές ιδιότητες!

σορυ για το σχόλιο-σεντόνι..

μα που είναι η Κική να της ευχηθούμε για το γιο;

Penelope said...

Και εξαιρετικό για να αρωματίσετε πατεσπάνια, αν αποφασίσετε να φτιάξετε καμμιά τουρτίτσα black forest, ας πούμε....
Εγώ εκεί το νου μου, στα γλυκά!

Penelope said...

Ξέχασα δε, να σας πω ότι η προγιαγιά μου έλεγε ότι το αφέψημα από τα κανελόγαρίφαλλα, με 2-3 σταγόνες δυνατού κοκιάκ ήταν ένα κι' ένα, για τους πόνους του γυναικίου κύκλου. Και η αλήθεια είναι ότι βοηθά σημαντικά.

Juanita La Quejica said...

Ναι, και εμένα η μαμά μου αυτό με πότιζε κάθε μήνα μπας και μου περάσουν οι πόνοι. Κομπρέσα με οινόπνευμα, κανελλογαρύφαλλο με λίγο κονιάκ και στο τέλος ένα σπασμοσιμπαλζίν για να την αφήσω ήσυχη, χιχι!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...