Friday, December 08, 2006

Πρωινό με ομελέτα "τάκα-τάκα" και άλλες λιχουδιές

Το πρωινό μας πρέπει να πλούσιο φωνάζουν όλοι.
Προσωπικά δεν προλαβαίνω λόγο του μωρού αλλά έχω κάτι ωραίες συνταγές απο τα παιδικά μου χρόνια.
Τότε που η γιαγιά μου μας έφτιαχνε "τάκα-τάκα" στις διακοπές.Τις άλλες μέρες (σχολείου) σηκωνόμασταν 5 λεπτά πριν χτυπήσει το κουδούνι.

"τάκα-τάκα"

Σε ένα μέτριο τηγάνι τσιγαρίζουμε ψιλοκομμένο μπέικον με λίγο κρεμμύδι.Στο λεπτό ρίχνουμε βασιλικό και ψιλοκομμένη ξεφλουδισμένη ντομάτα χωρίς τα υγρα.Ανακατέυουμε συνέχεια σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε 4-5 κομμένα μανιτάρια.Πασπαλίζουμε με όσο αλάτι και πιπέρι θέλει ο καθε ένας.Ρίχνουμε μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα και αμέσως τα αυγά.Τα αυγά τα υπολογίζουμε με το μέγεθος του τηγανιού. Καμιά φορά πριν τα αυγά έριχνε και λίγο παστουρμά.

Μια ωραία λύση για όσους έχουν ένα θέμα με το γάλα το πρωι είναι να κάνουν το εξής απλό και χιλιοδοκιμασμένο. Βάζουμε στο μπλέντερ 1 μπανάνα, 1 ποτήρι γάλα και 1/2 κ.γ. κανέλλα.Ετσι και το γάλα θα πιούνε και θα κοπεί η όρεξη για κάτι πολύ γλυκό.

Το γλυκάκι που αγάπησα όχι μόνο για πρωινό είναι το εξης:
Κόβουμε σε ένα μπολ 3-4 φρούτα τις αρεσκείας μας σε μικρά κομματάκια. Προσωπικά διαλέγω μήλο-αχλάδι-μπανάνα και 1 μήλο ακόμα. Για να μην παιδευόμαστε το πρωί έχουμε ήδη χτυπημένα στο ψυγειο 500ml κρέμα γάλακτος, 2 βανίλιες και 3κ.σ. ζάχαρη άχνη. Βάζουμε 4 μεγάλες κουταλιές στο μπόλ με τα φρούτα. Ανακατέυουμε και είναι έτοιμο. Στην light εκδοχή του ανακατέυουμε πολύ καλά γιαούρτι με την άχνη.

Καλό σαββατοκύριακο σε όλους!!!

4 comments:

Katerina ante portas said...

H καλή μέρα από το πρωί φαίνεται!
Ε τώρα για κάτι σαν την anteportas, τα αυγά θα είναι 1 συν 2 ασπράδια, το μπέϊκον μανιτάρια και πιπεριά 1 πρέζα μοσχοκάρυδο και φυτικό τυρί! ;)

(Α ώστε αυτό το γάλα δίνεις στο γυιόκα σου και γίνεται όμορφος!)

tassoula said...

Καλημέρα Κατερίνα.
Στην δίαιτα είμαστε όλες τελικά...

Juanita La Quejica said...

Τί ωραίος τίτλος! Τάκα-τάκα! Εξαιρετικός!

tassoula said...

Ε!Οχι ότι είχαμε πρόβλημα στο να φάμε αλλά κάτι έπρεπε νν βρεί για να μας κεντρίσει το ενδιαφέρον...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...