Thursday, December 21, 2006

Σάντουϊτς


για παιδικό πάρτυ.
Παίρνετε μία μεγάλη κουλούρα ψωμιού, ένα στρογγυλό καρβέλι αν θέλετε και του βγάζετε όλη του την ψύχα. Το γεμίζετε μετά με πολλά μικρά τρίγωνα σαντουϊτσάκια διαφόρων γεύσεων.
Τα τριγωνάκια είναι τόσο μικρά ίσα να χωράνε στο στόμα. Στη συγκεκριμμένη (περσινή) φωτό βάλαμε και διακόσμηση κόκκινα ραπανάκια και ψεύτικους αγιοβασίληδες.

7 comments:

Marina said...

Την επιφάνεια του ψωμιού που κόψατε, την κόρα, δεν την πετάτε, την κάνετε ρολλό και την καρφώνετε στην άκρη διακοσμώντας τη με ντοματούλες, ραπανάκια, αγιοβασίληδες.

Anonymous said...

Γεια σας!

Ειμαι η Μάρθα, η ανευ μπλογκ! Ρωτώ σε άσχετο σημείο αλλά δεν σκέφτηκα άλλο τρόπο. Μήπως ξέρεις κανένας συνταγή για γκάμον? Είναι πολύ Χριστουγεννιάτικο και το θέλω για το γεύμα της ημέρας των Χριστουγέννων. Ξέρω ότι πρέπει να το βράζω με μυρωδικά για να ξεαλμηρίσει. Μετά το βάζω στον φούρνο για 1 ώρα περίπου. Αλλά με τί το αλλέιφω για να κάνει ωραία κρούστα? Κάποιος μου είπε μέλι αλλά δεν κατάλαβα πως γίνετε. Αν μπορείτε να με βοηθήσετε θα το εκτιμούσα πολύ! Το Käsekuchen στο μεταξύ έγινε ΤΕΛΕΙΟ!!!! Απίστευτη γεύση!

πολλα φιλιά!

Μάρθα

Anonymous said...

Τί είναι το γκάμον; Κάτι μου θυμίζει αυτή η λέξη αλλά δεν μου έρχεται με τίποτα τώρα.
Μαρίνα, τέλειο δείχνει! Ό,τι πρέπει για μπουφεδάκι για χαρτί κλπ. αυτές τις μέρες.

Anonymous said...

Είναι ένα μεγάλο κομματι καπνιστο χαμ (χαμον) που οταν το βράσεις το βάζεις μετά στο φούρνο και το γλασάρεις με κάτι.Είναι Χριστουγεννιάτικο έδεσμα...

Anonymous said...

Μου ακούγεται παρόμοιο με το Virginia Ham. Θα σου πρότεινα να ψάξεις για τέτοιες συνταγές στο ίντερνετ, ώστε να πάρεις κάποια ιδέα.
Πριν αρκετά χρόνια που είχα φτιάξει κάτι παρόμοιο, είχα χρησιμοποιήσει mango chungry, καφέ ζάχαρη, καυτερή μουστάρδα, χυμό πορτοκαλιού και λίγο πετιμέζι. Με αυτήν την σάλτσα έβρεχα το κρέας όσο ψηνόταν.

Marina said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Marina said...

Μάρθα, για το γκαμμόν κύττα εδώ.
http://www.pulpkitchen.com/Recipes.cfm?ParCategoryIDNum=2&ParRecipeIDNum=30
το έτρωγα παλιά στην Αγγλία όταν ζούσα αν και είναι ιρλανδέζικο φαγητό.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...