Ένα ακόμα χριστουγεννιάτικο γλυκό
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΠΛΕΣ
4 φλυτ.αλεύρι
1 κοφτό κουτ.γλ.μπεικιν πάουντερ
1 κοφτό κουτ.αλάτ
4 κουταλιές λάδι
1/2 φλυτ. χυμό πορτοκαλιού
3 αυγά
καρύδια
κανέλα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Βράζουμε για 5 λεπτά από:
1 φλυτζάνι μέλι,1 φλυτζάνι ζάχαρη και 1 φλυτζάνι νερό.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Κρατάμε 2 γεμάτες κουταλιές από το αλεύρι και κοσκινίζουμε το υπόλοιπο με το μπέικιν πάουντερ και με το αλάτι. Χτυπάμε μαζί το λάδι, το χυμό και τα αυγά. Προσθέτουμε τμηματικά, το αλεύρι ενώ, ανακατεύουμε στην αρχή με το κουτάλι. Ζυμώνουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σκεπασμένη τουλάχιστον 1/2 ώρα με 3 τέταρτα σε θερμοκρασία δωματίου να ξεκουραστεί. Ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο τη ζύμη και το κόβουμε σε διάφορα σχήματα, με οδοντωτό ροδελάκι. Ζεσταίνουμε σε φριτέζα αρκετό λάδι στους 180 βαθμούς. Ρίχνουμε τα κομμάτια φύλλου στο καυτό λάδι και τα τηγανίζουμε για 1 λεπτό περίπου. Βγάζουμε τις δίπλες από το λάδι και τις βάζουμε τις βάζουμε σε ταψί, στρωμένο με διπλή χαρτοπετσέτα για να απορροφήσει τα πολλά λάδια. Όταν τηγανιστούν όλες, τις βάζουμε σε πιατέλες βαθουλές και τις περιχύνουμε με ζεστό σιρόπι.
Σερβίρουμε τις δίπλες πασπαλισμένες με τα καρύδια και την κανέλα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΦΑΓΩΤΕΣ!!!!
ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕΝΙΑ
Friday, December 29, 2006
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
4 comments:
Αλήθεια, Μένια, πως κατάφερες και έδωσες στις δίπλες σου αυτό το υπέροχο σχήμα τριαντάφυλλου;
Και του χρόνου να είσαι καλά να ξαναφτιάξεις.
Λία, απλά κόβεις με το ροδάκι μακρουλές στενόμακρες λωρίδες, που τις στριφογυρίζεις μετά για να πάρουν το σχήμα του τριαντάφυλλου.
σνιφφφφφφφφφφφφφφφφφ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
θέλω δίπλεςςςςςςςςςςς!
Ωχ το καημένο το μεθυσμενάκι... Πεθύμησε διπλίτσες. Να σου στείλουμε;
Post a Comment