Friday, December 15, 2006

Σοκολατο-φουντουκόπιτα

Η φουντουκόπιτα που πρόσφατα δημοσιεύτηκε (και δημιουργήθηκε από την Νένα) έκανε στράκες και γι’ αυτό μπήκαμε στον πειρασμό να γράψουμε και εμείς την δική μας εκδοχή.
Η φίλη Κική μας "πρόσταξε" να την δημοσιεύσουμε ως νέο post.
Και εμείς με την σειρά μας είπαμε να μην της χαλάσουμε το χατίρι και τούτη την φορά :-))
Όπως ήδη έχω γράψει, προσωπικά έκανα τα δικά μου τερτίπια, όταν μου ήρθε η επιθυμία για σοκολατένιο κέϊκ, μιας και δεν είχα την απαραίτητη κουβερτούρα διαθέσιμη, την ώρα της κρίσης ! Τι πράγμα κι’ αυτό... Χρησιμοποίησα λοιπόν ένα έτοιμο ρόφημα για σοκολάτα στιγμής (το οποίο δεν πίναμε γιατί μας φαινόταν ήδη πολύ γλυκό γιατί περιείχε ζάχαρη στην σύνθεσή του).

1 πακέτο τύπου vitam, μισό κουτί ρόφημα σοκολάτας, αλευράκι 1 & μισό φλιτζάνι περίπου,
1 κουταλάκι γεμάτο μπέϊκιν πάουντερ, 2 αυγά, βανίλια και αρκετό τριμμένο καβουρντισμένο φουντούκι. Επιμένω στο καβουρντισμένο γιατί έχει πιο πολύ άρωμα.
Σ’ ένα ποτήρι νερό που έχει αρχίσει να ζεσταίνετε βάζουμε το vitam, το ρόφημα σοκολάτας και την βανίλια. Ανακατεύουμε με κουτάλι για να έχουμε ομοιογενές μείγμα.
Μόλις πάρει την μορφή της ρευστής σοκολάτας το κατεβάζουμε από την φωτιά.
Σε βαθύ μπολ που έχουμε βάλει το αλεύρι και το μπέϊκιν, προσθέτουμε τα αυγά και ρίχνουμε το μείγμα σοκολάτας. Τέλος ρίχνουμε και το τριμμένο φουντούκι και κάνουμε ένα καλό τελευταίο ανακάτεμα με τον αυγοδάρτη .
Τοποθετούμε το μείγμα σε μικρό ταψί (ας πούμε 30αρι) και το ψήνουμε για 30 περίπου λεπτά στους 180 Βαθμούς. Προσωπικά όταν το έβγαλα και όπως ήταν ζεστό του έριξα ένα σιρόπι που είχα φτιάξει με το λίγο ρόφημα που μου είχε μείνει ακόμη (νερό και σοκολάτα δηλαδή) στο πρόσθεσα και 2 κουταλιές (καλές) σούπας μέλι. Γυρίζουμε γύρω – γύρω το ταψάκι μας για να πάει το σιρόπι παντού και σε λίγα λεπτά η σοκολατόφουντουκόπιτα το έχει ρουφήξει. Όταν κρυώσει λιγάκι σερβίρουμε…

Καλή απόλαυση!
Και φυσικά καλό Σαββατοκύριακο, άστε που μπήκαμε στην τελική ευθεία για την γιορτή των Χριστουγέννων :-))

8 comments:

Anonymous said...

ευχαριστούμε penelope! ορίστε τώρα έχουμε 2 συνταγές φουντουκόπιτας, είδες για να γκρινιάζουμε; :P

Penelope said...

Δεν λέγατε και κανένα νουμεράκι για το ΛΟΤΤΟ ή το ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΛΑΧΕΙΟ, μήπως και προκείψει σε κάποιον απ' όλους μας :-))

Anonymous said...

Μιλ μερσί μαντάμ! Α ρε να γίνονταν έτσι γρήγορα όσα ζητάωω....

tassoula said...

Πειρασμοί πρωί-πρωί!-))

Penelope said...

Εγώ το έχω τούτο το "κουσούρι" ευτυχώς. Αλλά έχω μεγάλο πρόβλημα που δεν το συναντώ συχνά στους γύρω μου Κικίτσα μου.

Anonymous said...

Α ρε Λόπε...κι εγώ το' χω τούτο το κουσούρι...Μήπως να το κόψουμε;

Penelope said...

Ισως πρέπει να το "μετριάσουμε" για δικό μας καλό. Άσε που θα δημιουργήσουμε και έκπληξη γύρω μας, όταν αντιληφθούν τι έχει συμβεί. Κι' αυτή η έκπληξη ομολόγω πως έχει την χάρη της. Το έκανα πρόσφατα σε μια περίπτωση και πολύ - πολύ το χάρηκα!! Κακία.....

Anonymous said...

Χαχα! Καλο!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...