Sunday, December 17, 2006

Παύλοβα

Ένα πολύ εύκολο και γρήγορο γλυκό είναι η Παύλοβα.
Την καταγωγή αυτού του γλυκού διεκδικούν η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία. Όσοι ασχολούνται όμως με τη γαστρονομία, βρήκαν τις ρίζες της σε βιβλία μαγειρικής της Νέας Ζηλανδίας από το 1933 όπως μας ενημερώνει και η wikipedia.Το όνομά του το χρωστάει στη χορεύτρια Άννα Πάβλοβα, όταν σε μια επίσκεψή της εκεί, μια σεφ έφτιαξε το γλυκό αυτό προς τιμήν της.

Εύκολη και γρήγορη Παύλοβα
12 μπεζέδες-μαρεγκάκια από το ζαχαροπλαστείο ή s.m.
600 γρ. κατεψυγμ. φρούτα του δάσους ή φράουλες
300 γρ.. κρέμα γάλακτος ή και φυτική
4 κ. σ. ζάχαρη άχνη
Μπορείτε να φτιάξετε και μπεζέδες μόνοι σας.
Χτυπώ την κρέμα με την άχνη σε σαντιγί. Σε μπολ ατομικά ή ποτήρια βάζω τις μαρέγκες σπασμένες μαζί με τα φρούτα και ανακατεύω ελαφρά. Πάνω σαντιγί. Πασπαλίζω προαιρετικά ζάχαρη άχνη.Στο τέλος καβουρντισμένο φιλέ αμυγδαλάκι ή μαρμελάδα φράουλας αραιωμένη με λίγο νεράκι σαν σάλτσα ή και τα δύο.

Λία Π.

8 comments:

Anonymous said...

Ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή. Δεν έίχα ιδέα ότι ήταν εύκολη στην εκτέλεση η Παύλοβα, ένα γλυκό αγαπημένο και ονειρεμένο

Hungry For Life said...

Καλώς ήρθες Lupa

Anonymous said...

Καλή σας μέρα.
Lupa, χαίρομαι που σου άρεσε αυτό το γλυκό.Για μένα εύκολο και γρήγορο είναι ένα γλυκό ή φαγητό, όταν δεν είναι χρονοβόρο και τα υλικά του μπορείς να τα βρεις έτοιμα και πολλές φορές να σε περιμένουν στο ντουλάπι της κουζίνας σου. Κάποιες φορές μας βγάζουν από το αδιέξοδο.

Juanita La Quejica said...

Καλά τα λες Λία.

Juanita La Quejica said...

Καλά τα λες Λία.

Anonymous said...

Εξαιρετικό.
Ελαφρύ και απολαυστικό.
Ευχαριστούμε Λια.

Anonymous said...

Να είσαι καλά , Πηνελόπη,ευχαριστώ.
Κάποιες φορές φτιάχνω μόνη μου τη μαρέγκα [ασπράδια χτυπημένα καλά με κρεμόριο καιζάχαρη ψημένη σιγά στο φούρνο] ή αγοράζω μια έτοιμη μεγάλη βάση μαρέγκας από το Βάρσο [Χαλανδρίου ή Κιφησιάς ] και βάζω πάνω σαντιγύ σκέτη , φράουλες και φιλέ αμυγδαλάκι καβουρντισμένο και έτοιμη η τάρτα Παύλοβα. Κάποιες φορές κάνω και την εξής παραλαγή.

Anonymous said...

Τάρτα Παύλοβα με σοκολάτα.
Πάνω στη έτοιμη μεγάλη βάση μαρέγκας βάζω 1 λιωμένη κουβερτούρα.Όταν στεγνώσει, βάζω σαντιγύ χτυπημένη με 3-4 κουταλιές κακάο. Πάνω στολίζω με διάφορα φρούτα σε κομματάκια [φράουλες, ακτινίδια, μπανάνα κ. ά ],και τέλος το γνωστό αμυγδαλάκι ή καρουλάκια σοκολάτας.Προσοχή τα φρούτα να μην ακουμπούν στη μαρέγκα αλλά στη σαντιγύ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...