Thursday, December 28, 2006

Μεζεδάκια ψαρικών

Μεζεδάκια όλοι τρώνε είτε είναι μεγάλοι είτε μικροί. Στην πρώτη φωτογραφία πήραμε κινέζικα κουτάλια και διπλώσαμε μέσα ένα κομματάκι σολωμού, το ραντίσαμε με λίγο χυμό λεμόνι και απο πάνω ένα πράσινο φυλλαράκι. Δίπλα (εδώ δεν φαίνεται) έχουμε ένα ποτήρι με κριτσίνια. Εδώ είναι μία παραλλαγή, τουρσιά σαν συνοδευτικό.

Η ιδέα είναι ο κάθε καλεσμένος παίρνει το κουταλάκι του, τρώει το περιεχόμενο και το αφήνει σε ένα δίσκο ή κάπου αλλού που έχουμε παραθέσει γι αυτό το σκοπό.

6 comments:

Anonymous said...

Ωραία ιδέα και ασυνήθιστος τρόπος παρουσίασης!

Marina said...

Η ιδέα δεν είναι δικιά μας, την είδαμε σε ένα βιβλίο του Jamie Oliver αλλά όταν την κάναμε έγιναν οι σολωμοί ανάρπαστοι!

Anonymous said...

Θέλω σολομοοοοοοοοοοοοοό!

Juanita La Quejica said...

Μην κλαις, θα φας την Παραμονή!

Anonymous said...

Καλέ κυλία Juanita πως το ξέρετε; Η αλήθεια είναι ότι έκανα διπλή δόση να πάω στο σπίτι που θα φάμε και έκανα την ιδέα της Λίας. Έκανα το σολομό σε σχήμα δεντράκι. Θα το φωτογραφήσω αν το θυμηθώ (ή αν προλάβω...)

Anonymous said...

Χα! Το σερβίρισμα σολομού (σε ρολάκια γεμιστά) ή και άλλων μεζέδων ή μικρών γλυκών σε κουταλάκια κινέζικα το κάνω εδώ και χρόνια! Αμ τι ήμουν τόσα χρόνια στην Κορέα;;;
Το πρωτοείδα το 2000 στο ξενοδοχείο Marriott του Πουσάν με τη μους σοκολάτας και ξετρελάθηκα! Μετά στην Ιαπωνία, στην cocktail hour του ξενοδ. Hyatt με κρασάτο χταποδάκι...
Αγόρασα καμιά εικοσαριά από δαύτα και από τότε σε κάθε τραπέζωμα δε χάνω την ευκαιρία να σερβίρω κάτι έτσι! Πέρσι ήταν ποκιλία ορεκτικών ανά 6 κουταλάκια: χταποδάκι με πλιγούρι και μυρωδικά, γαριδούλες με ντομάτα-φέτα και ούζο και σπιτική μελιτζανοσαλάτα με παξιμάδι καρφωτό.
Φέτος κρέμα σοκολάτα-κάστανο με καστανάκι γλυκό από πάνω.
Πολύ βολικό για περιφερόμενους καλεσμένους στην αρχή ή στο τέλος ενός γεύματος....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...