Πιλάφι με άγριο ρύζι
3 πράσσα ψιλοκομμένα
1/2 φλυτζ. λάδι
1 φλυτζ. άγριο ρύζι
1 φλυτζ. μανέστρα
1 φλυτζ. κομμένα καρύδια
1 φλυτζ. μαύρες σταφίδες
αλατοπίπερο
2-3 κ.σ. ξίδι βαλσαμικό
Βάλτε τα πράσσα με το λάδι στο φούρνο να ροδίσουν.
Βράστε το ρύζι. Βράστε την μανέστρα.
Με όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου ανακατέψτε καλά και αφήστε καναδυό ώρες να δέσουν.
Συνοδεύει κρέας οτιδήποτε ψητό, αλλά μπορεί να εμφανιστεί και σαν σαλάτα.
Σταυρούλα
ΥΓ.Συνταγούλα από Νέα Υόρκη, αφιερωμένη στην Νένα!
2o ΥΓ. Η αφιέρωση της Σταυρούλας "έπιασε τόπο". Το ρύζι φτιαγμένο και φωτογραφημένο από τα χεράκια της Νένας.
Thursday, December 28, 2006
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
9 comments:
Α ρε χάλια που περνάτε εκεί στη Νέα Υόρκη... Χαχαχα! Φιλιά!
MOLIS KSIPNISA. TO PARTI HTAN MIA XARA. THN SYNTAGH AYTH THN ESTEILA GIATI EIDA OTI H NENA ZHTOYSE IDEES KAI GIA ENA PERIERGO LOGO DEN MPORO NA STEILO SXOLIA STO HUNGRY. KAI XTHES THN KSANAFTIAKSE TO KSADERFAKI MOY KAI HTAN MOYRLIA. EYXARISO XOYANITA POY EFTIAKSES TA FRGKOLEVANTINIKA MOY
Ελπίζω να φέρεις υλικό για δημοσίευση...
Για ψώνια δεν ρωτάω...
Καλά να περνάς.
AX GIANNH MOY YLIKO NA DOYN TA MATIA SOY. MEXRI TVRA DEN EIXA ASXOLHTHEI ME PSONIA SOBARA ALLA SHMERA PHRAME TA MAGAZIA SBARNA.
Περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε φωτογραφίες όταν γυρίσεις με το καλό!
Τέλεια βγήκε η συνταγή σου Σταυρούλα Μ.(ου). Κάναμε μισό φλιτζάνι αγριότατο ρύζι και τελικώς μας έπεσε λίγο. Πολύ το ευχαριστηθήκαμε και το υιοθετήσαμε για το τραπέζωμα.Το φωτογράφισα αλλά δυστυχώς δεν μπορώ ακόμα να το στείλω εδώ.Η μηχανή μου καινούργια και πάνω που εγκατέστησα στο πισι τα διάφορά της, μου λέει πως ο δίσκος μου δεν έχει άλλο χώρο! Θα δούμε.Φιλιά και καλά να περάσεις αύριο.Πριν ακριβώς 7 χρόνια λυσσάξαμε στην τάιμ σκουέαρ.
Τον άτιμο τον δίσκο! Καλό βγήκε ε; Εγώ αύριο θα το κάνω. Αλλά δεν πρόλαβα να πάω για το άγριο άγριο εκεί που μου είπες, οπότε θα είναι ημιάγριο...
Μανέστρα εννοείς το ζυμαρικό? Το κριθαράκι που λέμε? Στις φωτο της Νένας και της Juanita μου φαίνεται σαν λευκό ρύζι (ή μήπως αυτοσχεδίασαν τα κορίτσια?). Σκέφτομαι να το φτιάξω μια από αυτές τις μέρες...
ellie ναι η μανέστρα είναι το ζυμαρικό. Και πίστεψέ με κάθε υλικό σε αυτή τη συνταγή δίνει το κατιτίς του. Και σε παροτρύνω να το κάνεις. Από τα καλύτερα συνοδευτικά που έχω δοκιμάσει τα τελευταία χρόνια.
Με την Νένα δεν το έχουμε συζητήσει αλλά η Χουανίτα ναι εβαλε ρύζι. Ευτυχώς που δεν έβαλε και πασατέμπο.
Post a Comment