Thursday, December 28, 2006

Από New York προς Νένα!

Πιλάφι με άγριο ρύζι
3 πράσσα ψιλοκομμένα
1/2 φλυτζ. λάδι
1 φλυτζ. άγριο ρύζι
1 φλυτζ. μανέστρα
1 φλυτζ. κομμένα καρύδια
1 φλυτζ. μαύρες σταφίδες
αλατοπίπερο
2-3 κ.σ. ξίδι βαλσαμικό
Βάλτε τα πράσσα με το λάδι στο φούρνο να ροδίσουν.
Βράστε το ρύζι. Βράστε την μανέστρα.
Με όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου ανακατέψτε καλά και αφήστε καναδυό ώρες να δέσουν.
Συνοδεύει κρέας οτιδήποτε ψητό, αλλά μπορεί να εμφανιστεί και σαν σαλάτα.

Σταυρούλα

ΥΓ.Συνταγούλα από Νέα Υόρκη, αφιερωμένη στην Νένα!

2o ΥΓ. Η αφιέρωση της Σταυρούλας "έπιασε τόπο". Το ρύζι φτιαγμένο και φωτογραφημένο από τα χεράκια της Νένας.

9 comments:

Anonymous said...

Α ρε χάλια που περνάτε εκεί στη Νέα Υόρκη... Χαχαχα! Φιλιά!

Anonymous said...

MOLIS KSIPNISA. TO PARTI HTAN MIA XARA. THN SYNTAGH AYTH THN ESTEILA GIATI EIDA OTI H NENA ZHTOYSE IDEES KAI GIA ENA PERIERGO LOGO DEN MPORO NA STEILO SXOLIA STO HUNGRY. KAI XTHES THN KSANAFTIAKSE TO KSADERFAKI MOY KAI HTAN MOYRLIA. EYXARISO XOYANITA POY EFTIAKSES TA FRGKOLEVANTINIKA MOY

Anonymous said...

Ελπίζω να φέρεις υλικό για δημοσίευση...
Για ψώνια δεν ρωτάω...
Καλά να περνάς.

Anonymous said...

AX GIANNH MOY YLIKO NA DOYN TA MATIA SOY. MEXRI TVRA DEN EIXA ASXOLHTHEI ME PSONIA SOBARA ALLA SHMERA PHRAME TA MAGAZIA SBARNA.

Anonymous said...

Περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε φωτογραφίες όταν γυρίσεις με το καλό!

Anonymous said...

Τέλεια βγήκε η συνταγή σου Σταυρούλα Μ.(ου). Κάναμε μισό φλιτζάνι αγριότατο ρύζι και τελικώς μας έπεσε λίγο. Πολύ το ευχαριστηθήκαμε και το υιοθετήσαμε για το τραπέζωμα.Το φωτογράφισα αλλά δυστυχώς δεν μπορώ ακόμα να το στείλω εδώ.Η μηχανή μου καινούργια και πάνω που εγκατέστησα στο πισι τα διάφορά της, μου λέει πως ο δίσκος μου δεν έχει άλλο χώρο! Θα δούμε.Φιλιά και καλά να περάσεις αύριο.Πριν ακριβώς 7 χρόνια λυσσάξαμε στην τάιμ σκουέαρ.

Juanita La Quejica said...

Τον άτιμο τον δίσκο! Καλό βγήκε ε; Εγώ αύριο θα το κάνω. Αλλά δεν πρόλαβα να πάω για το άγριο άγριο εκεί που μου είπες, οπότε θα είναι ημιάγριο...

Anonymous said...

Μανέστρα εννοείς το ζυμαρικό? Το κριθαράκι που λέμε? Στις φωτο της Νένας και της Juanita μου φαίνεται σαν λευκό ρύζι (ή μήπως αυτοσχεδίασαν τα κορίτσια?). Σκέφτομαι να το φτιάξω μια από αυτές τις μέρες...

Anonymous said...

ellie ναι η μανέστρα είναι το ζυμαρικό. Και πίστεψέ με κάθε υλικό σε αυτή τη συνταγή δίνει το κατιτίς του. Και σε παροτρύνω να το κάνεις. Από τα καλύτερα συνοδευτικά που έχω δοκιμάσει τα τελευταία χρόνια.
Με την Νένα δεν το έχουμε συζητήσει αλλά η Χουανίτα ναι εβαλε ρύζι. Ευτυχώς που δεν έβαλε και πασατέμπο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...