Thursday, December 14, 2006

Cassoulet - Γ' Η πάπια

Συστατικά.
4 κουταλιές βούτυρο, 1 κουταλιά ηλιέλαιο, 1 πάπια κομμένη στα τέσσερα. Εμείς αντί για μία πάπια χρησιμοποιήσαμε 3 κατεψυγμένα παπάκια.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο 150. Λιώστε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και χτυπήστε το με το λάδι ώστε να δέσουν. Αλείψτε τα παπάκια με το μείγμα και βάλτε τα στο γκρίλ. Από κάτω βάλτε ένα ταψί για να μαζεύει το λίπος. Ψήστε τα για 15 λεπτά, μετά γυρίστε τα ξανα-αλείψτε τα με το βούτυρο και πάλι ψήστε τα για 15 λεπτά αυξάνοντας λίγο τη θερμοκρασία του φούρνου. Αυτό το κάνετε ώσπου να ψηθο'ύν τα παπάκια, κάθε τέταρτο τα γυρίζετε και τα πασαλείβετε.
Οταν γίνουν, τα βγάζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν. Μαζεύετε το λίπος απο το ταψί μαζί με τα καμμένα κομματάκια που πιθανά να έχουν κολλήσει. Το αφήνετε να κρυώσει και μετά του βγάζετε το λίπος από την επιφάνεια. Το υπόλοιπο το ρίχνετε μέσα στα φασόλια.
Οταν κρυώσουν τα παπάκια τα κόβετε σε κομμάτια και τα βάζετε στο ψυγείο.

4 comments:

Juanita La Quejica said...

Και μόνο μπούτια πάπιας είναι καλή επιλογή.

Anonymous said...

Τελικώς πόση περίπου ώρα θέλουν τα παπάκια είτε είναι μπουτάκια είτε είναι ολόκληρα. ΄Ετσι από πείρα τι ξέρετε;

Juanita La Quejica said...

Δεν το έχω φτιάξει ποτέ. Έστειλα περιστέρι στην Μαρίνα για να μας απαντήσει Νενάκι.

Marina said...

Νένα, τα παπάκια ψήνονται 4 δεκαπεντάλεπτα, μέχρι να ροδίσουν απέξω. ΠΡΟΣΟΧΗ στο μάζεμα χυμών και λίπους διότι θα χρησιμοποιηθούν όλα τα υγρά στο τέλος, στο τελικό ψήσιμο, στην συναρμολόγηση (ΜΕΡΟΣ Δ) δλδ τελικά τα φασόλια θα ψηθούν ΚΑΙ με το λίπος της πάπιας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...