Tuesday, January 02, 2007

Εύκολο Μιλφέϊγ

Ένα πολύ εύκολο, γρήγορο γλυκό, νόστιμο και εμφανίσιμο που κάνω συχνά και γίνεται αναρπαστο σας συνιστώ να το δοκιμάσετε. Χρειαζόμαστε:

2 πακέτα σφολιατίνια ιταλικής προέλευσης(υπάρχουν στα Σ.Μ)
2 φακελάκια έτοιμη κρέμα γιώτης στιγμής
2 φακελάκια σαντιγί
γάλα για τη σαντιγί και την κρέμα
Φτιάχνουμε την κρέμα γιώτης βανίλια με κρύο γάλα, όπως λένε οι οδηγίες και χτυπάμε και τη σκόνη σαντιγί με το γάλα .
Ανακατεύουμε τη μισή δόση σαντιγί με όλη τη κρέμα γιώτης.
Κόβουμε στη μέση κατά μήκος τα σφολιατινια ,ώστε να γίνουν πιο λεπτά και τα στρώνουμε καλύπτοντας τον πάτο ενός ορθογωνίου πυρέξ. Μετά βάζουμε το μισό μίγμα κρέμας-σαντιγί, το στρώνουμε ομοιόμορφα.
Συνεχίζουμε με στρώση από σφολιατινια,την υπόλοιπη κρέμα, πάλι σφολιατίνια και γαρνίρουμε από πάνω με τη σαντιγί με κορνέ. Τέλος, τρίβουμε με το χέρι μας 2-3 σφολιατίνια σαν νιφάδες ή αν προτιμάτε βάζετε φιλέ αμυγδάλου καβουρδισμένο. Το καλοκαίρι επίσης μπορείτε να προσθέσετε φράουλες ή άλλα φρούτα.

Kitchenmania

1 comment:

Anonymous said...

Καλή αρχή kitchenmania!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...