Κόβετε το λίπος απο τα παϊδάκια, πλένετε τα σκουπίζετε και τα βάζετε πάνω σε λαδωμένο ταψί. Απο πάνω ρίχνετε την ντομάτα. Μετά βάζετε ελαιόλαδο, αλάτι-πιπέρι και τις σκελίδες σκόρδου. Ενδιάμεσα απο τα παϊδάκια γεμίζετε τα κενά με πατατούλες σε κύβους. Ισως να χρειαστεί να βάλετε λίγο ακόμη λάδι. Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο μέχρις ότου γίνει το κρέας.
Γίνεται και με μποσχαρίσιες μπριτζόλες μόνο που αντί για μαϊντανό μπορείτε να βάλετε ρίγανη.
Για κρασί προτιμείστε ένα Ξυνόμαυρο ή μία Νάουσα
5 comments:
Συνταγή Ιουνίου ε;
Αλλά φέτος... τι Ιούνης τι Γενάρης, μας ζάλισε ο καιρός :-)
Δυστυχώς λόγω αλλεργίας στο αρνί δεν δύναμαι... οπότε θα "περιοριστώ" στον μόσχο.
Που να περιμένεις τον Ιούνιο τώρα...
Όπως λέει και ο Κώστας, με τέτοιον καιρό λέω να δοκιμάσω.
Αρκεί να μην το αγοράσετε από το χασάπικο που ψωνίζει η οικογένειά μου τα τελευταία 40 χρόνια. 11.50 euros το κιλό μας το χρέωσε αυτές τις μέρες, δηλαδή μέσα στις γιορτές αλλά και την προηγούμενη εβδομάδα. Και χθες που περνούσα από την Πατησίων, είδα στο τζάμι ενός μαγαζιού πινακίδα που έγραφε "αρνί 7.60 euros" και κουφάθηκα!
Πόσο το αγοράζετε εσείς βρε παιδιά; Όχι σε σούπερ μάρκετ, αλλά σε χασάπικο... Λύστε μου την απορία σας παρακαλώ.
Αν τώρα το πουλάει 11,50 ευρώ, το Πάσχα ΄ποσο θα το βάλει? Μπεεεεε! Το αρνί μου το παίρνω απο σούπερ μάρκετ.
Χθές πήρα και λίγη γίδα για βραστή..ψάχνω τώρα για συνταγή.
εγω δεν καταλαβα τον μαιντανο σε ποιο σταδιο τον βαζουμε? στην εκτελεση δεν αναφερεται πουθενα!!
Post a Comment