Ο Αντρέας μας έστειλε την παρακάτω συνταγή:
ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ / ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΑΒΟΚΑΝΤΟ
ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα):
- Δυο πιάτα μακαρόνια (όχι πολύ βρασμένα, ακολουθήστε το μίνιμουμ χρόνο που προτείνει η συσκευασία τους).
- Ελαιόλαδο (περίπου μισό φλιτζάνι).
- 2 κονσέρβες τόνο σε νερό (στραγγίζουμε και θρυμματίζουμε).
- Μισό ή περισσότερο αβοκάντο (ώριμο, να ζουλιέται - το κόβουμε σε κυβάκια ή μπαστουνάκια).
- Λίγο αγγούρι (πιο λίγο απ’ το αβοκάντο – κομμένο σε κύβους).
- 1 μικρό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο).
- 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομ.).
- 8-10 πράσινες ελιές με γέμιση πιπεριά (κομμένες σε ροδέλες).
- 1 κουταλ. γλυκού θυμάρι. Μια πρέζα ρίγανη.
- 1 κουταλ. γλυκού μουστάρδα.
- Ελάχιστο ξύσμα λεμονιού.
- 3-4 σταγόνες ταμπάσκο (ή μισή καυτερή πιπερίτσα).
- Λίγο κρασί (περίπου 3 σφηνάκια).
- Αλάτι, πιπέρι (όσο θέλουμε).
Εκτέλεση:
Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε όλο το λάδι και τσιγαρίζουμε κρεμμύδι, σκόρδο και τόνο (για 2-3 λεπτά). Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ταμπάσκο, μουστάρδα, ξύσμα, θυμάρι, ρίγανη. Σε 2-3 λεπτά κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Σε μεγάλη κατσαρόλα ανακατεύουμε τη σάλτσα μας με τα μακαρόνια σε δυνατή φωτιά μέχρι να ζεσταθούν καλά. Σερβίρουμε αμέσως (κατά προτίμηση με τριμμένη μυζήθρα).
Παρατηρήσεις:
Είναι ιδιαίτερα γρήγορο φαγητό. Χρειάζεται γύρω στα 25 λεπτά.
Αντί για αβοκάντο μπορούμε να βάλουμε 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΙΚΟΥΔΗΣ
Friday, January 26, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
2 comments:
Εγώ στα μακαρόνια δε λέω ποτέ όχι. Έστω κι αν είναι να τα δοκιμάσω και με αβοκάντο! Μερσί Ανδρέα!
Εγώ ευχαριστώ για το ωραίο και χρήσιμο μπλογκ που έχετε φτιάξει... Θα με ξαναβάλετε πάλι στις κουζίνες...
Post a Comment