Τις πράσινες και τις καφετιές.
Κατ' αρχήν παίρνουμε ανθότυρο και το αναμιγνύουμε με τυρί Φιλαδέλφεια. (Μπορείτε να προσθέσετε και ένα τυρί με έντονη γεύση, αν όμως βάλετε ροκφόρ, τότε θα τις συνοδέψετε με κόκκινο κρασί, π.χ. μία Γουμένισσα.) Η αρχική συνταγή με το Φιλαδέλφεια δίνει απαλή γεύση, ότι πρέπει δλδ για ένα πρώτο πιάτο.
Ανακατεύουμε το μείγμα ώστε να ομογενοποιηθεί και πλάθουμε μικρές μπαλλίτσες, τόσο μεγάλες ώστε να χωράνε στο στόμα.
Βάζουμε στο ψυγείο ώστε να παγώσουν.
Πρίν σερβίρουμε τώρα, έχουμε ψιλοκόψει φρέσκο μαϊντανό και τρίψει φυστύκια Αιγίνης ωμά.
α) Πράσινες μπαλίτσες.
Τις βγάζουμε όλες απο το ψυγείο και τις κυλάμε πάνω στον μαϊντανό.
β) Καφετιές μπαλίτσες
Κυλάμε τις υπόλοιπες πάνω στα τριμμένα φυστύκια
Σε ένα απλό πιατάκι, στρώνουμε ένα δαντελλένιο πετσετάκι, βάζουμε κάτω τις καφέ μπουκίτσες και επάνω τις πράσινες.
Σερβίρεται αμέσως σκέτο, συνοδεία λευκού ξηρού κρασιού, π.χ. ένα Ασπρολίθι
9 comments:
10 καφετιές παρακαλώ! Ευχαριστώ!
(Πάω να φτιάξω για πρώτη φορά το κουνέλι με σοκολάτα, λίγο διαφορετικό, σε καταλάνικη εκδοχή. Ελπίζω να τρώγεται! Η πρώτη μου επαφή πάντως με το κεφάλι του σαν άλλης Μαρίας Αντουανέττας να με κοιτά με παράπονο, ομολογώ ότι με σόκαρε!)
Θέλω τυρομπουκίτσες, κλαψ!
Πολύ ωραίες είναι.
Λαχταριστές, λαχταριστές!!!!
Μην ντρέπεσθε, πάρτε όσες θέλετε. Αντί για φυστύκια Χουανίτα μπορείς να τρίψεις ψίχα καρύδια.
Τι σύμπτωση, χτες έκανα το κρεμοτυρί που κάνω με τουλπάνι και στραγγιστό γιαούρτι και σήμερα έπλασα μπαλίτσες που ξεκουράζονται τυλιγμένες με λάδι στο ψυγείο. Απόψε θα τις τυλίξω, κάποιες με σουσάμι, κάποιες με ηλιόσπορο και λίγο παπαρουνόσπορο και κάποιες με πάπρικα, αλλά η ιδέα με το φυστίκι μου ακούγεται επίσης πολύ καλή για το αποψινό ουζάκι που ετοιμάζω για φίλους!
Έτσι ε; Και σε εμάς τίποτα ε; (Πάλι μακρυά πήγες και έμεινες, τί να σε κάνω; Κρατάω σημειώσεις όμως για την παραγγελιά Καλλοποπάκι!)
Kallie ,to kremotyri pws to ftiaxneis? Einai eukolo?
Πανεύκολο, στραγγίζουμε στραγγιστό γιαούρτι (το έχω κάνει και με κανονικό γιαούρτι) σε τουλπάνι και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ξεζουμιστεί τελείως. Αλατίζουμε και προσθέτουμε ό,τι θέλουμε στο σπρεντ ή φτιάχνουμε μπαλάκια και τα τυλίγουμε με αυτά που λέγαμε πιο πάνω. [τιπ: προσοχή, τους ξηρούς καρπούς αν είναι ωμοί τους ζεσταίνουμε να βγάλουν το άρωμά τους]
Euxaristw! Eukolo akougetai,tha to prospathisw!
Post a Comment