Πένες με μπρόκολο και ροκφόρ
Αγαπημένη συνταγή των παιδιών μου (δεν ξέρω πραγματικά το γιατί). Εύκολη συνταγή γιατί είναι με απομεινάρια ψυγείου, χα χα χα!
Υλικά για 4 άτομα
500 γρ. Πένες Barilla
½ κιλό μπρόκολο βρασμένο στον ατμό
1 κρέμα γάλακτος 330 γρ. (κάνει και light)
150 γρ. Ροκφόρ
Λίγο βούτυρο
Φρέσκοτριμμένο πιπέρι
Παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Βράζουμε τα μακαρόνια (τι άλλο θα τα κάναμε;). Κρατάμε λίγο από το ζουμί που βράσαμε τα μακαρόνια.
Ρίχουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε για 3 λεπτά μέχρι να αρχίσει να βράσει. Ρίχουμε το μπρόκολο το ροκφόρ.
Σε περίπτωση που σας φαίνεται πηκτή ρίχνετε λίγο από το νεράκι των μακαρονιών που κρατήσατε.
Αφήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί και να πήξει η σάλτσα (θέλει 5 λεπτά περίπου) και ρίχουμε τις πένες. Ανακατεύω καλά.
Σερβίρω και ρίχνω παρμεζάνα και φρέσκοτριμμένο πιπέρι.
Λυδία
9 comments:
Καρυδάκια για τις μέλλουσες μαμάδες; Ταιριάζουν μια χαρά, μαζί με μανιτάρια. Και όποιος δεν θέλει κρέμα γάλακτος, εβαπορέ γάλα δεμένο με cornflour κάνει μια χαρά την δουλειά του.
Ευχαριστώ την Λυδία για την αφιέρωση. Και όλες σας για τις ευχές.
Ωραιες οι πένες με το ροκφόρ και τα καρυδάκια (της Juanitas) έτσι τις φτιάχνω κι' εγώ όταν θέλω σάλτσα ροκφόρ. Χθες έκανα και μια πίτα με ροκφόρ κι' ανθότυρο, μούρλια βγήκε. Αλλά για το μπροκολάκι να με συγχωρήσετε, δεν θα πάρω. Δεν το συμπαθώ ιδιαίτερα παρά τα πολύ θρεπτικά του συστατικά.
Ευχαριστώ σας και πάλι.
Μην σε ακούσει το μωρό ότι δεν τρως μπρόκολο και αρχίσει να κάνει επιλογές από τώρα, αλοίμονό μας!
Ωραία και μου έχει περισσέψει μπροκολάκι απο χθες. Οπότε σήμερα λέω να το εκτελέσω, το άτιμο για να φαγωθεί.
Σώπα καλέ που θα ακούσει εμένα το μωρό για τις επιλογές μου! Από μόνο του ήδη κάνει ότι θέλει με την όρεξή μου από τις πρώτες κιόλας μέρες. Τι συζητάμε τώρα;
Ευτυχώς που οι γιατροί λένε ότι προς το 5ο μήνα αρχίζουν ν' ακούν ήχους του περιβάλλοντος και συνηστούν ήρεμα ακούσματα, μουσική και χαρούμενους ήχους.... ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ!
Έχει και ροκφόρ μέσα ε.....χμμμμ ωραία!
Από τον 5ο ε; Καναρινοσυναυλία βοηθά; Ελπίζω πως ναι, μιας και είναι μουσικό υπόβαθρο στα μέρη σας!
Κι ό,τι είχα βράσει μπροκολάκι για σαλατικό. Τράβηξα λίγο κι έκανα τη δοκιμή μου αφού είχα μπλε τυρί και μακαρονάκι βίδες.Απλώς Υπέροχο. Γρήγορο και απλό.
Με την ευκαιρία να σας πω περι μπλε τυριού απ την πείρα μου.Αν μεν αγοράζετε και για μαγειρική ροκφόρ, πάει καλά.Αν όμως αγοράζετε μπλε τυρί, έχω διαπιστώσει ότι το μόνο που τρώγεται ολόκληρο (εννοώ και τα άσπρα μέρη του) είναι το Danablu.Το kraft και κάποια άλλα εκτός από πιο αλμυρά, έχουν τέτοια γεύση/κατασκευή στα άσπρα μέρη τους που συνήθως τα αφαιρούμε.Το D. έχει γεύση μπλε τυριου ως τον πάτο. Πάντα κατά τη δική μου γεύση και περί ορέξεως, τα γνωστά.
Κι εγώ συμφωνώ με την Νένα, το danablu μου πάει καλύτερα από το kraft.
Post a Comment