Με αυτή τη συνταγή, την πρώτη στο νέο blogger, κλείνει η τριλογία της αμαρτωλής πάχυνσης. Αφορμή γι’αυτό το κέικ υπήρξε η διπλανή ιντερνετική φωτό που αρχικά συνόδευε το κέικ σοκολάτας με cointreau. Tώρα το συνοδεύει η real photo, ευγενική προσφορά της πανάξιας Κικής.
Έλα μου όμως που η Juanita αισθάνθηκε με τη ντεμέκ, τη θέλει οπωσδήποτε, έπρεπε λοιπόν να βρεθεί η ανάλογη συνταγή. Ορίστε κυρία μου!
Αυτό το κέικ έχει πολύ σοκολάτα!!
Τα υλικά μας σε δοσομετρικές κούπες:
για το κέικ
- 3 ½ κούπες αλέυρι για κέικ
- ½ κούπα κακάο
- 1 ¾ της κούπας ζάχαρη
- 1 κούπα ηλιέλαιο (καλύτερα οργανικό)
- 4 αυγά
- ½ κούπα γάλα
- ¼ της κούπας amaretto
- ¼ κουταλάκι του γλυκού σόδα
- 3-4 σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλο ή βανίλα
- 1 μαύρη κουβερτούρα λεπτοτριμμένη ή 1 σακουλάκι τρούφα από μαύρη σοκολάτα
για τη ‘γέμιση’
- 1 σοκολάτα bitter (80gr) σε μικρά κομματάκια
- ¼ της κούπας χοντροαλεμένα φουντούκια
για τη σοκολατένια επικάλυψη
- 125 γραμμάρια μαύρη κουβερτούρα
- 2 κουταλιές της σούπας amaretto
- λίγη κρέμα γάλακτος
- τρούφα σοκολάτας
Το φτιάχνουμε
- Για μια ακόμη φορά ακολουθούμε τις οδηγίες της τηλεμαγείρισσας: Διαλύουμε τη σόδα στο λικέρ και χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά εκτός από τη σοκολάτα για 4 λεπτά.
- Προσθέτουμε τη σοκολάτα και την αναμιγνύουμε απαλά στο μίγμα του κέικ.
- Βάζουμε το μισό μίγμα σε βουτυροαλευρωμένη φόρμα. Τοποθετούμε πάνω από το μίγμα τα υλικά της ‘γέμισης’ αφού πρώτα τα αναμίξουμε. Ρίχνουμε στη φόρμα το υπόλοιπο μίγμα.
- Ψήνουμε το κέικ (ανάλογα το φούρνο) στους 160- 170 βαθμούς για 1 ώρα.
- Ξεφορμάρουμε και περιμένουμε να κρυώσει.
- Σε μπαιν μαρι λειώνουμε την κουβερτούρα. Μόλις λειώσει προσθέτουμε το λικέρ και κρέμα γάλακτος τόση, ώστε να πάρουμε μια απαλή σως.
- Περιχύνουμε το κέικ με το σοκολατένια σως. Όσο είναι ακόμα είναι χλιαρή ρίχνουμε την τρούφα.
- Λινκ με ελιξίριο δεν έχει, το μόνο που θα ταίριαζε θα ήταν λάδι αδυνατίσματος.
- Tρώμε το κέικ και . Ζυγιζόμαστε και .
Τα υλικά μας σε δοσομετρικές κούπες:
για το κέικ
- 3 ½ κούπες αλέυρι για κέικ
- ½ κούπα κακάο
- 1 ¾ της κούπας ζάχαρη
- 1 κούπα ηλιέλαιο (καλύτερα οργανικό)
- 4 αυγά
- ½ κούπα γάλα
- ¼ της κούπας amaretto
- ¼ κουταλάκι του γλυκού σόδα
- 3-4 σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλο ή βανίλα
- 1 μαύρη κουβερτούρα λεπτοτριμμένη ή 1 σακουλάκι τρούφα από μαύρη σοκολάτα
για τη ‘γέμιση’
- 1 σοκολάτα bitter (80gr) σε μικρά κομματάκια
- ¼ της κούπας χοντροαλεμένα φουντούκια
για τη σοκολατένια επικάλυψη
- 125 γραμμάρια μαύρη κουβερτούρα
- 2 κουταλιές της σούπας amaretto
- λίγη κρέμα γάλακτος
- τρούφα σοκολάτας
Το φτιάχνουμε
- Για μια ακόμη φορά ακολουθούμε τις οδηγίες της τηλεμαγείρισσας: Διαλύουμε τη σόδα στο λικέρ και χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά εκτός από τη σοκολάτα για 4 λεπτά.
- Προσθέτουμε τη σοκολάτα και την αναμιγνύουμε απαλά στο μίγμα του κέικ.
- Βάζουμε το μισό μίγμα σε βουτυροαλευρωμένη φόρμα. Τοποθετούμε πάνω από το μίγμα τα υλικά της ‘γέμισης’ αφού πρώτα τα αναμίξουμε. Ρίχνουμε στη φόρμα το υπόλοιπο μίγμα.
- Ψήνουμε το κέικ (ανάλογα το φούρνο) στους 160- 170 βαθμούς για 1 ώρα.
- Ξεφορμάρουμε και περιμένουμε να κρυώσει.
- Σε μπαιν μαρι λειώνουμε την κουβερτούρα. Μόλις λειώσει προσθέτουμε το λικέρ και κρέμα γάλακτος τόση, ώστε να πάρουμε μια απαλή σως.
- Περιχύνουμε το κέικ με το σοκολατένια σως. Όσο είναι ακόμα είναι χλιαρή ρίχνουμε την τρούφα.
- Λινκ με ελιξίριο δεν έχει, το μόνο που θα ταίριαζε θα ήταν λάδι αδυνατίσματος.
- Tρώμε το κέικ και . Ζυγιζόμαστε και .
13 comments:
Witch, ο άντρας μου θα το λατρέψει!!!
merci Aθανασία :)
αγαπητές αντμινιστρατόρισες,
θα πρέπει να σβήσετε τη συνταγή που είναι draft, εγώ δε μπορώ..
Ανεβαίνω στην ζυγαριά και κλαίω έτσι και αλλιώς αρά θα το φάω άφοβα!!!
Black is blaaaaaaaack! I want my fiiiiitnees back!
Κολασμένη φωτογραφία κολασμένο κεικ, αναθεματισμένη ζυγαρια!!!!!!!!
κόρες, ας απολαύσουμε την αμαρτία χωρίς ενοχές..
tassoula, θαυμάζω την αποφασιστικότητά σου!
Κική, φάε το κέικ και μετά τρέξε 5km, you'll get your fitness back :P
μαρία, όλες οι χαρές οδηγούν στην κόλαση :)
Γειά σου Μαγισσούλα!!!! Να σε ρωτήσω κάτι θέλω! Εκεί που λες μια κουβερτούρα, στα υλικά για τη ζύμη, ποσα γραμμαρια εννοείς?
Ευχαριτώ πολύ!!!
Μια choco-fan (-addicted!!!)
Αν μπορούσα, θα έβαζα μια φατσούλα που κάνει κωλοτούμπες χειροκροτώντας και ζητωκραυγάζοντας "yeahhhhhh"!
ονειρεμένη Julia, εννοώ τη συνηθισμένη πλάκα κουβερτουρας συνήθως 120gr.
Juanita, λογική αντίδραση μιας κυρίας που βάζει σοκολάτα στο κουνέλι της!
Πού στο καλό τα βρίσκεις όλα αυτά τα ζουζούνια; Είναι τέλεια! Και το Warning, όλα τα λεφτά! Μήπως πρέπει να επιμελείσαι των κειμένων μας; Να κάνεις τα μαγικά σου σε όλα; Ψοφάω για τα μπλιμπλίκια που βάζεις! Ευχαριστώώώώώώώώ!!!!!!
Juanita, μερσί για τα καλά λόγια.
Με τα κείμενα και τις παρουσιάσεις, έχω σχέση επαγγελματική (εννοείται στην παράνομη & σκοτεινή ζωή μου, όταν δεν είμαι μάγισσα!)
Κάτσε να κάνω print το σχόλιό σου, να το δείξω σε επόμενη αξιολόγηση για μεγαλύτερο μπονους...
Σε αυτήν τη ζύμη για κέικ κάνω μια μικρή παραλλαγή. Βάζω, όταν έχω, αντί για ζάχαρη, σιρόπι απο γλυκό πορτοκάλι και ξύσμα πορτοκαλιού και είναι εκπληκτικό.
Μπράβο, μαγισσούλα, πολύ ωραία συνταγή. Τα δε στολίδια που βάζεις είναι καταπληκτικά!!!
πα πα πα, αμαρτία!
Τι με κάνετε και διαβάζω εγκύος γυναίκα... Θα το κάνω, δεν γίνεται και αλλιώς και θα σας πώ εντυπώσεις!
Ευχαριστούμε μαγισούλα.
Post a Comment