H ιντερνετική ντεμέκ φωτό αντικαταστάθηκε από πραγματική, μια ευγενική χορηγία της Κικής, που έφτιαξε τη συνταγή και -χωρίς να το παινευτώ, ξέρετε τι χαρακτήρας είμαι :) - της άρεσε..
Δεν έχει σαλάτα σήμερα, έχει κέικ αμαρτωλό, πλήρες θερμίδων και ενοχών...
Δεν έχει σαλάτα σήμερα, έχει κέικ αμαρτωλό, πλήρες θερμίδων και ενοχών...
Τα υλικά μας σε δοσομετρικές κούπες:
για το κέικ
- 1 πακέτο αλέυρι για κέικ
- 1 ½ κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα ηλιέλαιο (καλύτερα οργανικό)
- 4 αυγά
- ½ κούπα γάλα
- ¼ της κούπας cointreau
- ξύσμα από δύο μεγάλα πορτοκάλια
- 2 σοκολάτες bitter σε μικρά κομματάκια ή
1 σοκολάτα bitter σε μικρά κομματάκια και 1 σακουλάκι τρούφα από μαύρη σοκολάτα
για το σοκολατένιο πέπλο
- 125 γραμμάρια μαύρη κουβερτούρα
- 2 κουταλιές της σούπας cointreau
- λίγη κρέμα γάλακτος
Πάμε!
- Περνάμε από το μπλέντερ το ξύσμα του πορτοκαλιού με 2-3 κουταλιές από τη ζάχαρη. Έτσι το αιθέριο έλαιο που βρίσκεται στη φλούδα θα αρωματίσει καλύτερα το κέικ.
- Για την εκτέλεση ακολουθώ τις οδηγίες της τηλεμαγείρισσας που (αν και δεν την πολυσυμπαθώ) τις βρίσκω σωστές: Χτυπάμε στο μίξερ την αρωματισμένη ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη σοκολάτα για 4 λεπτά.
- Προσθέτουμε τη σοκολάτα και την αναμιγνύουμε απαλά και με χάρη στο μίγμα του κέικ.
- Βάζουμε το μίγμα σε βουτυροαλευρωμένη φόρμα και το ψήνουμε (ανάλογα το φούρνο) στους 160- 170 βαθμούς για 1 ώρα.
- Ξεφορμάρουμε και περιμένουμε να κρυώσει.
- Σε μπαιν μαρι λειώνουμε την κουβερτούρα. Μόλις λειώσει προσθέτουμε το cointreau και κρέμα γάλακτος τόση, ώστε να πάρουμε μια βελούδινη σως.
- Περιχύνουμε –ξανά μανά- απαλά & με χάρη το κέικ με το σοκολατένιο πέπλο.
- Όποια πεντανόστιμη κόρη επιθυμεί να ενημερωθεί για μια σταγόνα ιστορίας της σοκολάτας και για άλλα παιχνίδια με τη μαύρη θεά, ας κάνει κλικ, εδώ
Και τώρα, η καθιερωμένη... αφιέρωση στη Juanita!
για το κέικ
- 1 πακέτο αλέυρι για κέικ
- 1 ½ κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα ηλιέλαιο (καλύτερα οργανικό)
- 4 αυγά
- ½ κούπα γάλα
- ¼ της κούπας cointreau
- ξύσμα από δύο μεγάλα πορτοκάλια
- 2 σοκολάτες bitter σε μικρά κομματάκια ή
1 σοκολάτα bitter σε μικρά κομματάκια και 1 σακουλάκι τρούφα από μαύρη σοκολάτα
για το σοκολατένιο πέπλο
- 125 γραμμάρια μαύρη κουβερτούρα
- 2 κουταλιές της σούπας cointreau
- λίγη κρέμα γάλακτος
Πάμε!
- Περνάμε από το μπλέντερ το ξύσμα του πορτοκαλιού με 2-3 κουταλιές από τη ζάχαρη. Έτσι το αιθέριο έλαιο που βρίσκεται στη φλούδα θα αρωματίσει καλύτερα το κέικ.
- Για την εκτέλεση ακολουθώ τις οδηγίες της τηλεμαγείρισσας που (αν και δεν την πολυσυμπαθώ) τις βρίσκω σωστές: Χτυπάμε στο μίξερ την αρωματισμένη ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη σοκολάτα για 4 λεπτά.
- Προσθέτουμε τη σοκολάτα και την αναμιγνύουμε απαλά και με χάρη στο μίγμα του κέικ.
- Βάζουμε το μίγμα σε βουτυροαλευρωμένη φόρμα και το ψήνουμε (ανάλογα το φούρνο) στους 160- 170 βαθμούς για 1 ώρα.
- Ξεφορμάρουμε και περιμένουμε να κρυώσει.
- Σε μπαιν μαρι λειώνουμε την κουβερτούρα. Μόλις λειώσει προσθέτουμε το cointreau και κρέμα γάλακτος τόση, ώστε να πάρουμε μια βελούδινη σως.
- Περιχύνουμε –ξανά μανά- απαλά & με χάρη το κέικ με το σοκολατένιο πέπλο.
- Όποια πεντανόστιμη κόρη επιθυμεί να ενημερωθεί για μια σταγόνα ιστορίας της σοκολάτας και για άλλα παιχνίδια με τη μαύρη θεά, ας κάνει κλικ, εδώ
Και τώρα, η καθιερωμένη... αφιέρωση στη Juanita!
15 comments:
Μπισκοτάκι λεμόνι είναι αυτό; Τρελλαίνομαι!
όχι το είχε σαν dancing chocolate cake! δεν του πολυφαίνεται ε; σήμερα δε βρήκα κάτι του γούστου μου :)
Μια χαρά μπισκοτάκι είναι, μην μου το προσβάλεις!
Μα καλά το κέικ το προσπερνάτε έτσι???ΘΕΙΚΟ!!Μπράβο witch....
Τι φοβερό look που έχει αυτο το κέικ! Μου τρέξαν τα σάλια μου όταν το είδα! Να πάτε να δείτε το ωραίο σοκολατένιο lip balm που έχει στο blog της η μαγισσούλα μας!
Μαγισσούλα, γιατί δεν μπορώ να σχολιάσω στο blog σου;
κορίτσια επειδή ούτε εγώ μπορούσα έψαξα και βρήκα την λύση.Οταν πατάς για να ανοιξουν τα σχόλια πατάς και το ctrl.
tassoula
Για δώσε λεπτομέρειες: Οταν λες πακέτο, υποθέτω εννοείς του μισου κιλού ε; Και οταν λες μια σοκολάτα εννοείς ποσα γραμμάρια;
μπράβο μαγισσούλα..τέλειο το κέικ σου..και πολυ καλό το tip με το τρίμα πορτοκαλιού..δεν το γνώριζα..merci..
καλημέρα κόρες, σορυ για την καθυστερημένη απάντηση, αλλά το PC στο σπίτι ασθενεί βαρέως :(
πήρα καινούργιο παιχνιδάκι αλλά δεν έχω συνδεση ακόμα...
tassoula μερσί για τα καλά λόγια, το κέικ είναι εύκολο και μιαμ..
Κική εννοώ 1 πακέτο αλεύρι για κέικ του 1/2 kg.
όσο για τις σοκολάτες εννοώ αυτές του εμπορίου που είναι συνήθως 80 gr.
nina, όλα τα αρωματικά όταν ανακατευονται πρώτα με τη ζάχαρη στο μπλέντερ δίνουν πιο έντονο άρωμα που πηγαίνει σε όλο το μίγμα.
κόρες το πρόβλημα με τα σχόλια δεν το έχω πάρει χαμπάρι, ο ex beta μάλλον ξαναχτυπά...
Έτσι για την ιστορία, να σας πω ότι έφτιαξα το κέικ αλλά αντικατέστησα την κουβερτούρα με γάλακτος. Κομματάκια μέσα (οπότε δεν εχει αυτό το σοκολατί χρώμα το έντονο) και από πάνω πάλι σοκολάτα γάλακτος. Έχει μείνει το μισό από χτες...
Κική πολύ χαίρομαι που σου άρεσε, θα πρέπει να βάλω και τη φωτογραφια που μου έστειλες και να βγάλω τη ντεμεκ η ακαμάτρα :)
Χαχα, ναι, τουλαχιστον να φαινεται πώς είναι πραγματικά γιατι ομολογώ οτι εμένα με παρέσυρε η φωτό να το φτιάξω. Αν θες, τη βάζω κι εγώ.
Βάλτε και την αυθεντική, αλλά μην σβύσετε την ντεμέκ. Δείχνει τόσο όμορφο!
Δεν πειράζει, έχουμε το πραγματικό αποτέλεσμα τώρα να γλυκαινόμαστε.
Post a Comment