Ένα μεζεδάκι για την Καθαρά Δευτέρα και όλη την Σαρακοστή που θα ακολουθήσει.
Υλικά
Μισό κιλό ρεβύθια
3 μέτρια κρεμμύδια (τριμμένα στον τρίφτη)
Δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο (αρκετό)
Αλεύρι (που φουσκώνει)
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Μουσκεύετε τα ρεβύθια από βραδύς.
Λιώνετε τα ρεβύθια στο multi, παλιά βέβαια χρησιμοποιούσαν γουδί, αν δείτε το multi να ζορίζετε, ρίχνετε και λίγο νεράκι μαζί. Τα βάζετε σε μια λεκάνη ρίχνετε το κρεμμύδι, δυόσμο, αλατάκι, φρέσκο τριμμένο πιπεράκι, και ανακατεύετε αν το μείγμα σας είναι νερουλό (που θα είναι, ρίχνετε αλευράκι τόσο όσο να πετύχετε ένα ωραίο δεμένο χυλό, και για να βοηθήσετε τους ρεβυδοκεφτέδες να φουσκώσουν λίγο). Βάζετε ελαιόλαδο στο τηγάνι, και αφού κάψει, παίρνετε με κουτάλι της σούπας από το μείγμα και τηγανίζετε. Τους βάζετε σε απορροφητικό χαρτί.
Friday, February 09, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
8 comments:
Δηλαδή τα λιώνουμε χωρις να έχουν βράσει ε; Δε γίνονται βαριά;
Εγώ τα βράζω τα ρεβίθια (και τα ξεφλουδίζω ένα ένα παρακαλώ) για να κάνω ρεβιθοκεφτέδες. Δεν ήξερα ότι γίνονται και χωρίς βράσιμο (λιγότερη δουλειά)!
Οι κάθε λογής "ψευτοκεφτέδες" μου αρέσουν πολύ, αφού δεν τρώω τους κανονικούς με κιμά.
Βαριά? δεν νομίζω εξαρτάται και τι αντοχές έχει το στομάχι του καθενός αλλα είναι τελείως διαφορετική η γευση απο τα βρασμένα με τα ωμά.
κι εγώ προτιμώ τους ντεμεκ, αλλά δε μπορεί βρασμένα θα εννοεί σίγουρα..
Άβραστα εννοεί σίγουρα.
Θα σας βάλω τώρα τους παραδοσιακούς Σιφνέϊκους, για να βεβαιωθείτε. Κάπου τους είχα βάλει στο μπλογκ μου, πάω να τους βρω.
Τα ρεβύθια είναι άβραστα κορίτσια.
Και όσο για το ξεφλουδισμα που είπε η Αθανασία υπάρχει λύση που την έκανε κάποτε η μητέρα μου.
Βάζετε τα μουλιαμένα ρεβίθια αναμεσα σε δυο πετσέτες της κουζινας παίρνετε ένα άδειο μπουκάλι γυαλινο το κυλάτε επάνω στην πετσετα σαν να ανοίγετε φύλλο τα ρεβυθια ψιλοθρυμματίζονται και έτσι το φλουδι τους βγαινει πιο ευκολα.Και μετά τα περνάτε κανονικά από το μούλτι.
Εγώ η τεμπέλα παίρνω τα ξεφλουδισμένα πλέον...
Μαρία αυτό που ξέρω εγώ είναι οτι οι Ρεβυθοκεφτέδες Σάμου υπερέχουν με διαφορά!! Μια βόλτα στο Διαδίκτυο ή καλύτερα μια επίσκεψη στο νησί θα πείσει και τον πιο δύσκολο!!
Post a Comment