Saturday, February 10, 2007

Φωτογραφικά Κούλουμα

α) Χταπόδι με ζοχούς.
Παίρνετε ένα μεγάλο χταπόδι, το πλένετε, το καθαρίζετε αλλά δεν το κόβετε. Το αλείφετε με ξύδι balsamico, και το βάζετε σε σκεύος με σκέπασμα. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 100 βαθμούς. Ψηνετε το χταπόδι για 5 ώρες σε σιγανή φωτιά. Κάθε 2 περίπου ώρες ρίχνετε μιά ματιά μήπως θέλει κι άλλο ξύδι. Σερβίρετε πάνω σε ζοχούς. Πίνετε ένα καλό Σαββατιανό ή ουζάκι.
Αυτή την ταραμοσαλάτα την φάγαμε στην πεθερά μου πέρυσι την Καθ. Δευτέρα. Γύρω-γύρω την διακόσμησε με μπρίκ. Πολύ εντυπωσιακή
Και αυτή τη σαλάτα την φάγαμε στην πεθερά. Γύρω-γύρω έχει βάλει φέτες ρέβας και στη μέση λάχανο τουρσί.

12 comments:

Λία Π. said...

Tι μας κάνεις τώρα,Μαρίνα;
Φάτε μάτια ψάρια και κοιλιά.....άδεια;

Marina said...

Για να λέμε του στραβού το δικιο, το χταπόδι το έφτιαξε ο CGP. Μετά μαζί το φάγαμε. Ηταν θεϊκό

oneiromageiremata said...

Ωραίο look που έχει η ταραμοσαλάτα!

Juanita La Quejica said...

Λουκουμάκι ε; Καταγράφεται για να δοκιμαστεί την Καθαρή Δευτέρα. Θα το βάλω πριν πάω για ύπνο και ελπίζω να ακούσει κάποιος το ξυπνητήρι στο 5ωρο για να κλείσει τον φούρνο.

CGP said...

@ juanita

Πρόσεξε την θερμοκρασία ! στους 100 βαθμούς και μετά το τρίωρο θέλει λίγο παρατήρηση. Να είναι μεγαλούτσικο το χταπόδι.

Οτι υγρά βγουν, μετά με λίγο λαδι στους ζοχούς η σε ραδίκια. Εϊναι απαραίτητο συνοδευτικό το χόρτο !!!!!!!

Juanita La Quejica said...

Γαμώτο!
Άρα αποκλείεται να παίξει έργο "κοίτα τί λουκούμι έγινα όσο εσύ κοιμόσουν".
Μπορώ να το κάνω από την προηγούμενη; Και ίσως ελάχιστα στα μικροκύματα ή φούρνο ένα πέρασμα πριν σερβιριστεί;

Marina said...

Οχιιιιι μικροκύματα, θα γίνει σκληρό, θα καταστραφεί..
Κάνε τη συνταγή όπως σου τη λέμε. Βάλτο στο φούρνο και άστο. Εν τω μεταξύ εσύ κάνεις άλλα πράγματα στην κουζίνα σου. Χρειάζεται όμως να το παρακολουθείς και να προσθέτεις ξύδι.
Η πεθερά μου που έβαλε απο δικού της νερό στο ψήσιμο και μας το σερβίρισε, δεν ήταν καλό. Μαλακό μεν αλλά γεύση Μηδέν

Αθανασία said...

Χταπόδι ..."γαλοπούλα" ε;
(Εννοώ στο ψήσιμο!)

Gianni said...

Αυτό που έγραψε η Juanita σκεφτόμουν και εγώ. Το βάζεις και πας για καφέ.
Μετά είδα πως θέλει παρατήρηση.
Επειδή σίγουρα θα δοκιμαστεί (όταν βρεθούν οι 5 ώρες!) να ρωτήσω κάτι.
Κατάλαβα πως στην αρχή απλά το αλείφουμε με λίγο μπαλσάμικο.
Φαντάζομαι πως στη συνέχεια θα βγάλει τα υγρά του γιατί το χταπόδι βγάζει πολλά υγρά και απλώς κάθε ωρίτσα αν χρειάζεται προσθέτω λίγο μπαλσάμικο.
Η ερώτηση είναι πόσο περίπου μπαλσάμικο θα χρειαστεί συνολικά; (Μιλάμε φαντάζομαι για το απλό Ελληνικό μπαλσάμικο).
Το έχετε δοκιμάσει με σπανάκι ωμό; Τα υπόλοιπα χορταρικά θέλουν διαδικασία...

Marina said...

Γιάννη, ναί μιλάμε για ένα απλό μπαλσάμικο. Μην φανταστείς ότι ρίχνουμε μεγάλες ποσότητες να κολυμπάει, τόση βάζουμε ώστε μαζί με τα υγρά του να μην κολλήσει.

Η πρόταση για σπανάκι ωμό με γέμισε χαρά γιατί πήγα το σβκ εκδρομή για να μαζέψω ζοχούς (από μέρος χωρίς φυτοφάρμακα) για να κάνουμε χταπόδι την Καθ. Δευτέρα..αλλά δεν βρήκα χόρτα επειδή δεν είχε βρέξει. Τώρα μου λές για σπανάκι..τι το ωραιότερο να δοκιμάσουμε πάλι τη συνταγή με σπανάκι?
Να είσαι καλά. Ελπίδα με γέμισες!

Marina said...

Οι ζοχοί δεν θέλουν πολύ διαδικασία, ένα απλό ζεμάτισμα και είναι έτοιμοι..και απο γεύση..ποίημα

Gianni said...

Εκτός από το ζεμάτισμα στο οποίο δεν έχω πρόβλημα, θέλουν καθάρισμα. Εκεί έχω!
Σπανάκι λοιπόν και μάλιστα το καθαρισμένο!
Θα ψάξω και για εκείνες τις 5 ώρες...
Μέχρι Καθαροδευτέρα δύσκολο. (να βγούμε και λίγο...)
Το επόμενο Σ/Κ πιθανό...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...