4 φιλέτα ψαριού, 2 κουταλιές βούτυρο,
Για τη μαρινάτα Μασάλα
1 φλυτζάνι κορίανδρο, 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, 1 κουταλιά φρέσκια τζίντζερ (κάνει και σε σκόνη), 2 κουταλιές γκαράμ μασάλα, 2 κουταλάκια κουρκουμά σε σκόνη, μισό κουταλακι τσίλι σε σκόνη ή μία μικρή πιπερίτσα, λίγο αλάτι, μισό φλυτζάνι χυμό λεμονιού. Βάλτε το ψάρι σε ένα μεγάλο μπώλ και σκεπάστε το με τη μαρινάτα μασάλα. Καλύψτε το με΄σελοφάν και ψυγείο για μισή ώρα.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο, βάζετε το ψάρι μέσα να ροδίσει και απο τις δύο πλευρές, σβήστε το με τα πολτοποιημένα υλικά της μαρινάτας. Σερβίρεται πάνω σε ωμά φύλλα σπανάκι ή σε ζεματισμένα φύλλα απο σέλινο. Συνοδεύεται με φέτες λεμονιού και ρύζι μπασμάτι
........................
Η συνταγή απο τις Εκδόσεις Μαλλιάρη "Ινδική Κουζίνα"
........................
Η συνταγή απο τις Εκδόσεις Μαλλιάρη "Ινδική Κουζίνα"
4 comments:
Ένα φλυτζάνι κόλιανδρο; Πολύ δεν είναι;
Πάντως με όλα αυτά που έχει η μαρινάτα και χαλασμένο να είναι το ψάρι ούτε που το καταλαβαίνεις...(να δώσουμε την συνταγή σε εστιατόρια βρε...)
Ι κουτάλι κόλιανδρο, έπρεπε να γράψω...
Οσο για τα εστιατόρια ας μη μιλήσω..το τι γίνεται στις κουζίνες τους δεν περιγράφεται!. Πάντως ΤΙΠΟΤΑ δεν πάει χαμένο.
Το δικό σας πιάτο είναι μακράν πιο όμορφο από αυτό της φωτογραφίας!
Αααα! Κι εγώ νόμιζα ότι επρόκειτο για φρέσκο κόλιανδρο, γι' αυτό ήταν μεγάλη η ποσότητα. Θα το δοκιμάσουμε σύντομα.
Post a Comment