Δεν μπορώ να φάω ψάρι με άλλη σαλάτα! Μόνο με χόρτα.
Τα χόρτα μ΄αρέσουν πολύ, ιδιαίτερα αν είναι πικρούτσικα. Συχνά τα τρώω μόνο με τυρί φέτα και φρέσκο ψωμάκι. Πάντα τους έβαζα -όπως έμαθα από τη μαμά μου- λεμόνι, λάδι κι αλατοπίπερο. Πρόσφατα είδα μια άλλη εκδοχή. Τη δοκίμασα με επιφύλαξη και ... ήταν αποκάλυψη! Σας την καταθέτω :
Βράζουμε τα χόρτα (κατά προτίμηση ραδίκια) - λίγο! Κανα 10λεπτο. Λειώνουμε μια σκελίδα σκόρδο, κόβουμε ελιές Kαλαμών (προσοχή στο κουκούτσι, Χουανίτα! :-D ) και βασιλικό φρέσκο (και ο αποξηραμένος κάνει) και τ΄ανακατεύουμε με λάδι. Ρίχνουμε το μίγμα πάνω στα χόρτα, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αφήνουμε να δέσουν οι γεύσεις κανα μισάωρο.
Ξαναανακατεύουμε κι αρχίζουμε τις βούτες! Αν μάλιστα έχουμε και φέτα και το ψωμάκι μας είναι ζεστό, πηγαίνουμε βόλτα στον 7ο ουρανό!
Διόρθωση : Σήμερα ξανάφτιαξα τα χόρτα και διαπίστωσα ότι τα 10 λεπτά βράσιμο που έγραψα είναι πάρα πολλά. 5 λεπτά είναι αρκετά. Συγγνώμη!
Τα χόρτα μ΄αρέσουν πολύ, ιδιαίτερα αν είναι πικρούτσικα. Συχνά τα τρώω μόνο με τυρί φέτα και φρέσκο ψωμάκι. Πάντα τους έβαζα -όπως έμαθα από τη μαμά μου- λεμόνι, λάδι κι αλατοπίπερο. Πρόσφατα είδα μια άλλη εκδοχή. Τη δοκίμασα με επιφύλαξη και ... ήταν αποκάλυψη! Σας την καταθέτω :
Βράζουμε τα χόρτα (κατά προτίμηση ραδίκια) - λίγο! Κανα 10λεπτο. Λειώνουμε μια σκελίδα σκόρδο, κόβουμε ελιές Kαλαμών (προσοχή στο κουκούτσι, Χουανίτα! :-D ) και βασιλικό φρέσκο (και ο αποξηραμένος κάνει) και τ΄ανακατεύουμε με λάδι. Ρίχνουμε το μίγμα πάνω στα χόρτα, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αφήνουμε να δέσουν οι γεύσεις κανα μισάωρο.
Ξαναανακατεύουμε κι αρχίζουμε τις βούτες! Αν μάλιστα έχουμε και φέτα και το ψωμάκι μας είναι ζεστό, πηγαίνουμε βόλτα στον 7ο ουρανό!
Διόρθωση : Σήμερα ξανάφτιαξα τα χόρτα και διαπίστωσα ότι τα 10 λεπτά βράσιμο που έγραψα είναι πάρα πολλά. 5 λεπτά είναι αρκετά. Συγγνώμη!
14 comments:
Aγγελική, που χάθηκες εσύ;
Πρώτη φορά ακούω πιπέρι στα χόρτα, θα το δοκιμάσω.
Βρε, βρε, βρε!
Καλώστην και σαν μέλος, καλώς μας βρήκες και "επίσημα"! Για πότε γράφτηκες, για πότε έβαλες και post, χαμπάρι δεν σε πήρα! Αστέρι!
Καλη αρχή!!! Και για να το εγκαινιάσουμε καλά το ποστ, το ανέβασα ψηλα μια και είναι το 1ο σου. Είχες αρχίσει να το γράφεις νωρίς και έμεινε η ώρα η πρωινή...
καλως ήλθατε!
ωραία εκδοχή, θα την κάνω (άνευ σκόρδου :)
Παροιμία που λένε ακόμη στα μέρη μου:
- Όποιος έχει πολύ πιπέρι βάζει και στα λάχανα!
Γιάννη, απ΄το στόμα μου το πήρες
:-D
Ευχαριστώ όλα τα καλά παιδιά για το καλωσόρισμα !
Witch, (ας σας μιλήσω κι εγώ στον πληθυντικό μη με περάσετε για ανάγωγη :-D ) νομίζω ότι θα χάσει πολύ!
Δοκιμάστε το με ελάχιστο σκόρδο (αν το αντέχετε) ή κόψτε το σκόρδο σε φέτες, βάλτε τις να τσιγαριστούν μέχρι να ροδίσουν σε λίγο λάδι -όπως κάνουμε με τη μακαρονάδα al aglio, πετάξτε το σκόρδο και κρατήστε το αρωματικό και όχι δύσοσμο λαδάκι για τη μαρινάτα σας.
A! Και πείτε μας το αποτέλεσμα :-)
ααα μερσί :)
Witch : παρακαλώ! Χαίρομαι! :-)
Πολύ ωραία μου "διαβάζεται" τούτη εκδοχή Αγγελική μας (καλώς ήρθες κι' από μένα).
Δοκίμασε όμως και τα αντίδια, με μπόλικο λεμονάκι και λαδάκι και λίγο καβουρντισμένο κουκουνάρι (αυτή η προσθήκη ειδικά για την Juanita). Μπορεί και να σου αρέσουν επίσης όπως τα ραδίκια.
Μούρλια τα χορταράκια σου Άλλη! Μόνο που φοβούμενη μήπως σήμερα αποφεύγω να μιλάω από κοντά στους συναδέλφους δεν έτριψα φρέσκο σκόρδο, αλλά χρησιμοποίησα λάδι αρωματισμένο με σκόρδο και βασιλικό που έφτιαξα πριν 2-3 μήνες και φυλάω σε μπουκαλάκι!!
Έτριψα και ξερό βασιλικό από πάνω κι ένοιωσα έντονη την έλειψη της φέτας!!!!
Σ΄ευχαριστώ Penelope μου. Αντίδια μακάρι νά ΄βρισκα. Μόνο ραδίκια και σέσκουλα έχει το κατάστημα... :-(
Πάντως η συνταγή μ΄ εντυπωσίασε ΚΑΙ για την έλλειψη λεμονιού.
Αχ, Άσπα μου! Υπομονή! 3 εβδομάδες μείνανε ακόμα! (λες να φας τα χορταράκια μου ανήμερα το Πάσχα με τυράκι;;; ) :-D
Εγώ είμαι φανατική των σέσκλων πάντως και το πήρε και η κόρη. Απο πιτσιρίκι τρώει σέσκλα!
Τους βάζεις και σέλινο μαζί Κική;
Οχι Αγγελική. Με πολλλλύ λεμόννννννι.
:-))
Post a Comment