Saturday, April 28, 2007

Ανθοκομική Έκθεση στην Κηφισιά

Η 53η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς, ο ιστορικός αυτός θεσμός στην ανθοκομία της χώρας μας, προσκαλεί όλους τους λάτρεις των λουλουδιών να την επισκεφθούν.
Από τις 25 Απριλίου ως τις 13 Μαΐου οι επισκέπτες στο Άλσος Κηφισιάς ”Δημήτρης Ζωμόπουλος” θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν γνωστά και άγνωστα φυτά από όλη την Ελλάδα αλλά και να τα προμηθευτούν κατευθείαν από τους ανθοπαραγωγούς.
Στην εφετινή, 53η Ανθοκομική Κηφισιάς, αναμένεται να παρουσιαστούν μια σειρά από ενδιαφέρουσες δραστηριότητες.
Οι πρωτότυπες δραστηριότητες -θεσμός για την Ανθοκομική Έκθεση- των γεωπόνων της Έκθεσης, της συμμετοχής των Βοτανικών Κήπων Ελλάδος και εξωτερικού, τα περίπτερα με ευρύτερο περιβαλλοντικό ενδιαφέρον αλλά και το πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων, φέρνουν την 53η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς, στο επίκεντρο των εξελίξεων όσον αφορά τις παρεχόμενες προς το κοινό υπηρεσίες.
Οι Έλληνες παραγωγοί, που επί σειρά ετών την έχουν αναδείξει ως κορυφαίο γεγονός της Ελληνικής Ανθοκομίας, φέτος ξεπερνούν κάθε προηγούμενο, φέρνοντας στις καλύτερες τιμές περί τα 2.000 διαφορετικά είδη φυτών.
Η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Κηφισιάς, ιστορικός θεσμός που χαρακτηρίζει την πόλη, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1937 στο Άλσος της Κηφισιάς, όπου και γίνεται έως σήμερα. Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της ελληνικής ανθοκομίας και προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες. Επίσης, έχει προταθεί να χαρακτηριστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως ”Ιστορική Έκθεση”.
Έχει στόχο να πληροφορήσει και να εκπαιδεύσει το κοινό για το πώς μπορεί να συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στη βελτίωση της καθημερινότητάς του.
Η φετινή διοργάνωση έχει ως κεντρικό της μήνυμα τη βελτίωση του κλίματος μέσα στην πόλη αλλά και συνολικά κατά το ”think global, act local” υποστηριζόμενο από ανάλογες δραστηριότητες.
Όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, η Ανθοκομική προσφέρει σε όλους τους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν νέα είδη φυτών από κάθε γωνιά του πλανήτη καθώς και σημαντικές καινοτόμες δράσεις με πλούσιες πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις. Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στην προβολή της ελληνικής και ευρύτερης μεσογειακής χλωρίδας.
Και στην εφετινή έκθεση θα υπάρχει συμμετοχή Βοτανικών Κήπών από την Ελλάδα (συμμετέχουν όλοι και υπάρχει η προοπτική συγκρότησης Πανελληνίου Δικτύου μέσα στην Ανθοκομική) και το εξωτερικό (Βιέννη, Φρανκφούρτη) καθώς και συμμετοχές πρεσβειών (Αυστρία-Σουηδία).
Μάλιστα, σε συνεργασία με το Σουηδικό Ινστιτούτο, θα υπάρχει χώρος ειδικά διαμορφωμένος στο ”εκπαιδευτικό κέντρο” της Ανθοκομικής, με υλικό που αφορά στον πατέρα της σύγχρονης Βοτανικής, Κάρολο Λινναίο, όπου φέτος εορτάζονται παγκοσμίως, σε όλες τις περιβαλλοντικές και ανθοκομικές εκδηλώσεις, τα 300 χρόνια από τη γέννησή του. Θα υπάρχει επίσης φυτικό υλικό από το Βοτανικό Κήπο του Γκέτεμποργκ για αυτό το θέμα.
Η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς έχει κάνει θεσμό το τρίπτυχο ”Διατροφή, Περιβάλλον, Πράσινο”, που οδηγεί στο ”ευ ζην”. Έτσι και φέτος φιλοξενεί περίπτερα με βιολογικά γεωργικά προϊόντα από το Αγροτουριστικό Πανηγύρι της Επιδαύρου αλλά και από άλλες περιοχές της χώρας μας.
Η 53η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Κηφισιάς φιλοξενείται στο Άλσος ”Δημήτρης Ζωμόπουλος” (τέρμα ηλεκτρικού σιδηροδρόμου- παλιός ”τροχονόμος”) από 25 Απριλίου έως 13 Μαΐου 2006, καθημερινά από 10π.μ έως 10μ.μ.

Γιάννης Κ.

4 comments:

tzonakos said...

Εχω πάει δύο φορές και μου άρεσε πολύ.
Ειναι απο τις πιο καλές ανθοκομικές εκθέσεις.

kiki said...

Στην έκθεση της Κηφισιάς είχα πάει εδώ και πολλααααααά χρόνια, με μια χορωδία που ήμουν μέλος, καλεσμένοι για να τραγουδήσουμε. Ήταν πανέμορφα! Πολύ θα ήθελα να ξαναπάω!

elie said...

Παλιά πηγαίναμε κι εμείς, μέχρι που κάποια φορά "τα πήρα" με τις τιμές. ΔΙΠΛΕΣ από αυτές των φυτωρίων, γιατί? Είναι ωραία πάντως η βόλτα εκεί, βλέπεις και κανα-δυο ασυνήθιστα πράγματα (αν και τελικά μόνο γλαστράκια με μυρωδικά έπαιρνα, κι αυτά πια τα φυτεύω από σπόρους μόνη μου).
Βλέπω όμως από το άρθρο ότι έχουν εμπλουτιστεί τα πράγματα οπότε μήπως να σταματήσω να γκρινιάζω και να πάω το παιδί μου μια βόλτα από κει?

elie said...

Επανέρχομαι για να πω ότι φίλη που μένει κοντά, μου είπε τα καλύτερα για τη φετινή διοργάνωση. Και οι τιμές κανονικότατες.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...