Sunday, April 01, 2007

E-sunday!


Μόλις τώρα ξεφύλλιζα το περιοδικό του Αγγελιοφόρου της Κυριακής (Θεσ/νίκη) και στη σελίδα "e-sunday" η κ.Ντόγια Καρολίνη μας τιμά αναφέροντας το μπλογκ! Ελλείψει σκάννερ ή φορτιστή της ψηφιακής μου, αντιγράφω:

"Τίτλος: "Κάτι μαγειρεύεται εδώ"
Γενικά: Ένα σωρό κορίτσια-με ρίζες σε όλη την Ελλάδα- αποφάσισαν να μας ταξιδέψουν στον κόσμο της κουζίνας, παραδίδοντας εντατικά μαθήματα γευσιγνωσίας, μέσα από εκατοντάδες συνταγές, πολλές από αυτές ξεχασμένες ή παραγκωνισμένες, άλλες πάλι ολόφρεσκες και καινούργιες. Χωρισμένες ανά κατηγορία, αποτελούν έναν πολύτιμο οδηγό πλεύσης, τόσο για πρωτάρηδες στην κουζίνα όσο και για εκείνους που έχουν πια 'λιώσει' τις ποδιές τους μέσα σε αυτήν."

Κ.Ντόγια ένα κερασματάκι-αφιέρωση, ανθότυρο με μοσχοβολιστή μαρμελάδα φράουλα της φίλης Λίας Π. που την έφτιαξα προχτές και έκανε στράκες:

Παίρνουμε μισό κιλό φράουλες που έχουμε πλύνει, καθαρίσει και κόψει σε κομματάκια και μια κούπα ζάχαρη. Αφήνουμε μαζί αποβραδίς για να βγάλουν το ζουμάκι τους οι φράουλες. Το πρωί σιγοβράζουμε και ξαφρίζουμε μέχρι να μοσχοβολήσει το σπίτι και να πήξει η μαρμελάδα- μερικές σταγόνες λεμόνι ισορροπούν τη γλύκα (η Juanita βάζει και ακτινίδιο μαζί μερικές φορές για την ξινή νότα). Αν δυσκολεύεται η μαρμελάδα στο πήξιμο, η Λία προτείνει να τρίψουμε λίγο μήλο που έχει πηκτίνη και σώζει την κατάσταση. Σερβίρουμε όταν κρυώσει πάνω σε φετούλες ανθότυρου. [η φωτογραφία από το διαδίκτυο]

Κάλλη

10 comments:

Anonymous said...

Συγχαρητήρια κορίτσια! Να είστε καλά και πάντα με επιτυχίες (κουζινικές και άλλες!) Καλό μήνα να έχουμε!

Anonymous said...

Κάλλη καλό μήνα και χρόνια πολλά ! Να ευχηθώ και γω μπράβο στα κορίτσια και να τις δώ και στους NY times καποια στιγμή :)
Εμένα με άγγιξε διαφορετικά το άρθρο σου γιατί και σύ οπως και η Κική σήμερα μου ξυπνήσατε πρόσφατες αναμνήσεις. Έμενα Θεσσαλονίκη (αν και δεν είμαι απο εκεί) πριν έρθω Γερμανία και θυμήθηκα το Κυριακάτικο τελετουργικό . Ξυπνάς (τετοια μέρα απο τις καμπάνες της εκκλησίας Κυρίλου και Μεθοδίου), βαζεις καφέ να γίνεται , κατεβαίνεις περίπτερο παιρνεις εφημερίδες τσιγάρα ανεβάινεις σπίτι και μέχρι το μεσημέρι διαβάζεις εφημερίδες και παίρνεις τηλέφωνα καθώς πρέπει να κανονίσεις με τους φίλους που θα φας τα μεσημεριανά μεζεκλικια σου .
Αυτά μου λείπουν εδώ . Ακόμα και η βρώμα του Θερμαικού ωρες ώρες ,μου λειψε .

Juanita La Quejica said...

Καλό Μήνα με ωραία "μηνύματα" σαν το δικό σου Καλλοποππάκι μου! Ευχαριστούμε που μας ενημέρωσες!

Juanita La Quejica said...

Ευχαριστούμε και την κα Ντόγια για την αναφορά της στο ομαδικό μας μπλογκ.

kiki said...

Καλεεεεεέ! Τι νέα είναι αυτά; Πολύ ωραία! Ευχαριστούμε και για τη δημοσίευση και την Κάλλη που μας το είπε!

CGP said...

@ Αγγελιαφόρος της Κυριακής

E όχι και ένα σωρό κορίτσια !!!!

Λία Π. said...

Καλό μήνα !!
Συγχαρητήρια σε όλους τους φίλους( πρώτα, για να μην παραπονιούνται) και τις φίλες, γιατί με τις συνταγές τους και το ήθος τους ομορφαίνουν αυτό το blog.

Κάλλη, σου εύχομαι η ζωή σου να είναι γλυκιά και επιτυχημένη σαν και τη μαρμελάδα που έφτιαξες.

witchofdaffodils said...

κόρες, εύγε !

Anonymous said...

Ωραία μπήκε ο μήνας λοιπόν!

@Λαμπρινή, μια που είσαι μερακλού με τη Θεσ/νίκη, μετά τις γιορές θα γράψω τίποτα σχετικό, έτσι για να νιώσεις την αύρα της πόλης μας πιο ζωντανά.

@Λία Π., να 'σαι καλά- και με την ευκαιρία να σε ευχαριστήσω για τις συνταγές σου, που με εμπνέουν ιδιαίτερα!

Φιλιά σε όλους και καλές γιορτές

discolata said...

Καλά είμαι σούπερ αδικαιολόγητη....

Τώρα είδα το ποστ αυτό...
Είμαι η Ντόγια, λοιπόν.

Αλλά στοπ με αυτό το "κυρία" και "κυρία", κεριά και λιβάνια, ρε κορίτσια!

φιλάκια σε όλες, συνεχίστε να μας λιγώνετε με τις συνταγές σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...