Thursday, May 10, 2007

Από τον ΕΦΕΤ

1η Ανακοίνωση
Ανάκληση κονσερβών με συκώτι βακαλάου σε λάδι

Ο ΕΦΕΤ, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, ενημερώθηκε για τη διακίνηση κονσερβών με συκώτι βακαλάου σε λάδι, στις οποίες ανιχνεύτηκαν διοξίνες.
Το προϊόν είναι πολωνικής προέλευσης και διακινήθηκε στην ελληνική αγορά από τη γερμανική εταιρεία «Fa.Lindt Gro?handel», μέσω των επιχειρήσεων «Mezejewskaja Olga» (Ζαΐμη 39, Θεσσαλονίκη) και «Λαζόπουλος & ΣΙΑ - FDI Food & Drinks Import» (Λ. Ειρήνης 42, Αθήνα). Η εμπορική ονομασία των συγκεκριμένων κονσερβών, σύμφωνα με δήλωση των επιχειρήσεων, είναι «Συκώτι βακαλάου» των 160gr. Η συνολική ποσότητα διακίνησης του προϊόντος είναι 65,28kg στη Θεσσαλονίκη και 176,64kg στην Αθήνα, με αριθμό παρτίδας 42/201 και ημερομηνία λήξης 05.10.2007.
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την ανάκληση των συγκεκριμένων παρτίδων και καλεί όλους τους εμπόρους λιανικής πώλησής τους να αποσύρουν άμεσα από τα ράφια τους το ανωτέρω προϊόν. Ήδη είναι σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν να μην το καταναλώσουν.

2η Ανακοίνωση
Ανάκληση ρέγγας σε γυάλινο βάζο λόγω ανίχνευσης θραυσμάτων γυαλιού

Ο ΕΦΕΤ, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, ενημερώθηκε για τη διακίνηση προϊόντος, στο οποίο ανιχνεύθηκαν θραύσματα γυαλιού.
Πρόκειται για παρασκευάσματα μαριναρισμένης ρέγγας σε γυάλινα βάζα, φινλανδικής προέλευσης, που διακινήθηκαν στην Ελλάδα από τα καταστήματα της εταιρείας ΙΚΕΑ. Τα προϊόντα ανακάλεσε από την αγορά η σουηδική εταιρεία.
Συγκεκριμένα η ανάκληση αφορά τα παρακάτω προϊόντα, με ημερομηνία λήξης πριν από τις 13.2.2008:
· Ρέγγα με άνηθο, Dillsill (herring with dill)
· Ρέγγα με μουστάρδα, Senapsill (herring with mustard)
· Ρέγγα με κρεμμύδια και καρότα, Inlagdsill (Herring with onions and carrots)
Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τα συγκεκριμένα προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν.Γιάννης Κ.

2 comments:

CGP said...

@ Gianni
Ευχαριστούμε γιά την πληροφορία !!!Κ
αι να σκεφτείς ότι τα rollmops, μπορώ να τα τρώω γιά πρωινό, μεσημέρι, απόγευμα, βράδυ....

Anonymous said...

Το ΙΚΕΑ έβγαλε και ανακοίνωση, με την οποία καλεί τους πελάτες του που έχουν αυτά τα προϊόντα, να τα επιστρέψουν στο ΙΚΕΑ της περιοχής τους για πλήρη επιστροφή των χρημάτων τους.
Για περισσότερες πληροφορίες οι πελάτες μπορούν να καλέσουν το τηλεφωνικό κέντρο της ΙΚΕΑ στο 801 11 22722.
Σημειώνουν επίσης, πως μόνο τα βάζα μαριναρισμένης ρέγκας με ετικέτα ΙΚΕΑ FOOD και ημερομηνία λήξης 13-02-2008 ή νωρίτερα περιλαμβάνονται στην ανάκληση – κανένα άλλο βάζο με μαριναρισμένη ρέγκα που πωλείται στα καταστήματα ΙΚΕΑ δεν επηρεάζεται.
Η ημερομηνία λήξης (Ημέρα – Μήνας – Έτος) βρίσκεται στην ετικέτα ακριβώς πάνω από τον κωδικό (bar code).
Διαβάζω μάλιστα πως η IKEA έλαβε δύο αναφορές, σύμφωνα με τις οποίες, καταναλωτές βρήκαν μέσα σε βάζα μαριναρισμένης ρέγκας με ετικέτα ΙΚΕΑ FOOD μεγάλο κομμάτι γυαλιού (δεν υπήρξε τραυματισμός) και και σαν προληπτικό μέτρο, η ΙΚΕΑ ανακαλεί όλα τα βάζα μαριναρισμένης ρέγκας με ετικέτα IKEA FOOD και ημερομηνία λήξης 13-02-2008 ή νωρίτερα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...