Thursday, May 10, 2007

Με «Ανοιχτές Πόρτες» ανακαλύπτουμε...

...τις γεύσεις των κρασιών της Βορείου Ελλάδος...

* Με μουσική υπόκρουση από την Chavela Vargas να μας τραγουδά "πιάσε αυτήν την μπουκάλα και έλα να την μοιραστούμε και στην τελευταία γουλιά ας φύγουμε... τίποτα δεν μου έχουν διδάξει τα χρόνια, πάντα την πατάω κάνοντας τα ίδια λάθη, άλλη μια φορά να πίνω στην υγειά ξένων και να κλαίω για τους ίδους πόνους...".
En el último trago - Chavela en el Carnegie Hall
Το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Μαΐου, από τις 10:00 έως τις 18:00, τα μέλη της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος, 28 οινοποιητικές εταιρείες, για τέταρτη συνεχή χρονιά ανοίγουν τα οινοποιεία τους και προσκαλούν τους φίλους του κρασιού να τα επισκεφθούν και να τα δοκιμάσουν.
Οι «Ανοιχτές Πόρτες» αποτελούν μία πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του Κρασιού, με στόχο η κάθε πόλη που συμμετέχει στο δίκτυο να δημιουργήσει ένα γεγονός γύρω από το κρασί που θα φέρει τον καταναλωτή κοντά στο χώρο παραγωγής του. Πιο συγκεκριμένα, για δύο ημέρες σε όλη την Ευρώπη όλα τα οινοποιεία διοργανώνουν εκδηλώσεις για το κρασί.
Με αφετηρία το πνεύμα συνεργασίας και σύμπνοιας των μελών της και θέλοντας να δημιουργήσει ένα αντίστοιχο γεγονός σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, η Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος, μέσω του δικτύου διαδρομών των «Δρόμων του Κρασιού», έχει θεσμοθετήσει ένα αντίστοιχο γεγονός έτσι ώστε με την πάροδο του χρόνου να εμπλουτίζεται και οι Έλληνες και ξένοι καταναλωτές, κάθε Μάιο, να το περιμένουν και να συμμετέχουν σε αυτό.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2310 281617 – 281632.

Γιάννης Κ.


* Μουσική και εικαστική παρέμβαση της Juanita με φωτογραφίες από το νετ.

2 comments:

elie said...

Μ' αρέσουν αυτά τα ενημερωτικά άρθρα κι ας μην τα σχολιάζω πάντα...

Juanita La Quejica said...

Συμφωνώ και εγώ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...