Monday, May 28, 2007

Φακές σαλάτα


Αυτή τη σαλάτα την έφτιαξα για πρώτη φορά σήμερα. Είχα περίσσευμα φακές και μια και λυπόμουν να τις πετάξω αυτοσχεδίασα. Σούρωσα λοιπόν τις φακές (ήταν σούπα)στο τρυπητό και έβρασα περίπου 1 1/2 φλιτζάνι ρύζι. Αλλο τοσο και οι φακές χωρίς το ζουμί τους. Σούρωσα το ρύζι και το ανακατεψα με τη φακή. Ξέπλυνα με κρύο νερό και τις έβαλα σε μια σαλατιέρα. Ψιλοέκοψα αγγούρι, ντομάτα, φέτες γαλοπούλας και γραβιέρα και πρόσθεσα κι ενα αυγό. Αλατοπιπέρωσα και πρόσθεσα 5 λουκάνικα κοκταίηλ, ψημένα στην τοστιέρα για ευκολία, ψιλοκομμένα. Εφτιαξα μια sauce με μουστάρδα και μαγιονέζα και έτοιμη η σαλατούλα. Γρήγορα κι ευκολα. Ο γιος μου προς έκπληξη μου, δύσκολος γαρ, ενθουσιάστηκε με το τύπου φακόρυζο. Τη σαλατα δεν υπαρχει περιπτωση να τη δοκιμάσει-δεν τρώει μαγιονέζα, μουστάρδα κλπ. αλλά ούτε και σαλάτες κανενός είδους.

Το σύστημα των φωτογραφίων copy clopy απο την Τασσούλα και πολύ βολικό ομολογουμένως.

11 comments:

Juanita La Quejica said...

Ρένα, μίκρυνε επειγόντως το φάρδος του slide σου, γιατί έχει κατέβει στον πάτο όλη η δεξιά στήλη, επειδή είναι πολύ μεγάλο το μέγεθος που χρησιμοποίησες.

Λία Π. said...

Χορταστική και νόστιμη σαλατούλα αυτή , Ρένα, και με πρωτότυπη παρουσίαση!!

Anonymous said...

όλα μια χαρά σε αυτή τη σαλάτα...οι φακές να έλειπαν :))
-δεν αντέχω ούτε σταλιά να φάω...παιδικό κατάλοιπο!-

ΕΛΕΝΑ said...

Οταν αυτοσχεδιάζουμε, προκύπτουν πολύ νόστιμα και ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Πράγματι, πολύ χορταστική και νόστιμη φαίνεται η σαλατούλα σου Ρένα μου και σαν συνδυασμός πολύ πρωτότυπος. Φακές με ρυζάκι πολλοί συνηθίζουν, αλλά εσύ την έκανες τόσο ενδιαφέρουσα, όσο και την παρουσίασή της.

kiki said...

Όταν ήμουν μικρή, θυμάμαι τον πατέρα μου να τρώει πάντα τις φακές ή ρεβύθια που είχαν μείνει ΜΑΖΙ με ρύζι. Ομολογώ ότι δεν το έκανα ποτέ γιατι δε με ξετρελένει η ιδέα ιδιαίτερα. Όπως καταλάβατε, εγώ θα φάω με την cook! :-))

Rena said...

Λία μου ευχαριστώ αλλά όπως είπα..copy clopy το slide από την Τασούλα.Συνήθως φτιάχνω δικά μου slides, photo presentations κλπ(ασχολούμαι επαγγελματικά με web design και τα συναφή), αλλά δεν έχω ψάξει καθόλου το θέμα των blogs. Αυτό μου αρεσε.

Cook, οι φακές και το ρύζι αν αντικατασταθουν με ζυμαρικό π.χ βίδες ή πένες δίνουν ακόμη καλυτερο συνδυασμό. Αν δε, μείνει και στο ψυγείο για 3-4 ώρες να παγώσει είναι τέλεια. Τέτοιες σαλατες ζυμαρικών φτιάχνω όταν κάνω μπουφέ, όπου τις σερβίρω σε μπωλ το οποίο τοποθετώ μέσα σε μεγαλύτερο που το έχω γεμίσει πάγο.

Έλενα παραείναι χορταστική και γεμάτη θερμίδες. Μάλλον χρειάζεται παρεούλα για να τη φας σαν σαλάτα, αλλιώς είναι too much.

Rena said...

Κική μου ποτέ δεν είχα δοκιμάσει κάτι ανάλογο. Αφενός με ξένιζε η ιδέα, γιατί δε το συνηθίζαμε στην οικογένεια κι αφετέρου κάτι δε μου καθόταν. Αλλά όπως λέω και στο μικρό μου μην απορρίπτεις κατι χωρίς να δοκιμάσεις.

Βεβαίως την προτιμώ με ζυμαρικά αλλά απο την άλλη, το ότι το καμαρι μου δέχτηκε να κανει τη δοκιμή, αυτό ήταν που με επεισε να σας τη γράψω. Με παιδεύει ο τυραννος. Είναι πολύ δύσκολος. Έχετε δει παιδί να μην τρώει πατατες τηγανιτές και να προτιμά λαχανοντολμάδες? (το δικό μου είναι αλλά η σχέση του με τα λαχανικά και τα όσπρια φτάνει μέχρι εκεί και τον αρακά, αντε και καμια φακή σουπα που και που..ε σήμερα εφαγε κι αυτο. Με έκανε ευτυχισμένη.

Τι τραβάμε εμείς οι μανες....

Juanita La Quejica said...

Και φρέσκο κρεμμυδάκι ταιριάζει πολύ.
Μπράβο Ρένα, με την επιμονή σου κατάφερες να βρεις κάτι που θα αρέσει και στον "δύσκολο" γιόκα.
Σατρικό μου μόνο σούπα τις τρώγαμε και τις ανεχόμουν με χίλιες δυσκολίες και πιέσεις. Από τότε που άρχισα όμως να αυτοσχεδιάζω τις τρώω μια χαρά, σε σαλάτα ή με σπανάκι και άλλα λαχανικά σε μορφή ντεμί σούπας, σε μπιφτέκια κλπ. Που σημαίνει ότι πρέπει να δοκιμάζουμε όλους τους τρόπους, όταν σε κάποιους δικούς μας κάποια πράγματα είναι απωθητικά. Σίγουρα κάτι θα υπάρχει που θα τους τραβήξει γευστικά.

Anonymous said...

Ωραία συνταγή, πρωτότυπη αλλά και φούλ από θερμίδες!!!
Δυστυχώς τα παιδιά μου φακές τρώνε μόνο με το πατροπαράδωτο τρόπο και αυτά σαν χυλός τα θέλουν όχι σαν σούπα.
Τι να κάνουμε? Θα το δοκιμάσω όταν θα είμαστε μόνοι:);)

Anonymous said...

@rena:
α....με ζυμαρικό είναι μια μεγάλη αδυναμία μου....τρώω ολοκληρο το μπωλ....ok...μαζί με τα αγαπητά oinomageiremata :-0))

Anonymous said...

Πολύ ωραίες κουβεντούλες.!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...