Thursday, May 24, 2007

Sorbet aux fraises

Γρανίτα φράουλα, σε συνέχεια του πολύ..δύσκολου έργου που έχω αναλάβει και γιατί κάτι πρέπει να γίνει με τα 5 κιλά φράουλες της Juanita.


photo(real thing) by elie, la gentille! ευχαριστώ elie!

Φραουλογρανίτα
- 500 με 600 γραμμάρια ώριμες φράουλες (για να πάρουμε 2 δοσομετρικές κούπες πολτό)
- ¾ της κούπας ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- ½ κούπα νερό
- 4 κουταλιές της σούπας Cointreau
allons-y!
- Φτιάχνουμε ένα ελαφρύ σιρόπι με το νερό και τη ζάχαρη. Το αφήνουμε να κρυώσει.
- Πολτοποιούμε τις φράουλες στο μπλέντερ. Πρέπει να έχουμε 500 ml (2 κούπες) φραουλοπολτό.
- Προσθέτουμε στον πολτό το κρύο σιπόπι, το χυμό λεμονιού και το Cointreau. Είναι προτιμότερο να τα αναμίξουμε στο μπλέντερ.
- Βάζουμε το μίγμα στην κατάψυξη.
- Μετά από μια ώρα το χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός.
- Το αφήνουμε 2 ώρες και επαναλαμβάνουμε.
- Το αυτό μετά από 3 ώρες.
- Σερβίρουμε σε ψηλό ποτήρι, διακοσμούμε με μια φράουλα.

Εύκολο φραουλο-παγωτό
Βάζουμε στο μπλέντερ:
- 2 κούπες πολτό φράουλας
- ½ με ¾ της κούπας ζάχαρη ή ¾ της κούπας μαρμελάδα φράουλα
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- 1 ½ κεσεδάκι γιαούρτι (των 200 γραμ.)
- 4 κουταλιές της σούπας Cointreau
Ακολουθούμε τη διαδικασία του γρανιτοσορμπέ. Φραουλοτρώμε.

Και επειδή(ς) η Juanita θέλει να με ξεπεράσει σε ομορφιά, smile ορίστε beauté aux fraises

25 comments:

tassoula said...

Τέλεια!
Ο Στάυρος σε ευχαριστεί για την γρανίτα (η αγαπημένη του) και εγω για όλα!Σλούρπ!

ΕΛΕΝΑ said...

Πολύ νόστιμες και εύκολες συνταγούλες. Μ' άρεσε ιδιαίτερα το παγωτάκι, με γιαούρτι και χωρίς κρέμα γάλακτος.
Μπήκα και στα καλλυντικά και τα χάζεψα,πάρα πολύ ενδιαφέροντα όλα. Αντε μήπως επιχειρήσουμε κι εμείς να φτιάξουμε κάτι για την μουρίτσα με τα χεράκια μας.

witchofdaffodils said...

tassoula, και ο γιος μου είναι fun της φράουλας.

Έλενα μερσί, μη νομίζεις΄και τα καλλυντικά μαγειρική είναι :)

Anonymous said...

Η γρανίτα θα γίνει σήμερα βλέπεις είναι το αγαπημένο του άντρα μου.
Τα υπολοιπα σχολια αύριο.

Anonymous said...

"Μαγισσα με τα βότανα" μας δρόσισες παλι:)
Την γρανίτα καπως ετσι την κάνω και γω.
Το παγωτακι ομως (και ρωταγες κιολας!) μου φαινετε εκπληκτικό και μάλλον πολυ γρανιτενιο ε?
Η υφή δηλ πρεπει να ειναι πολύ φρουτωδεις?
Πολυ μου αρεσε για τις ζέστες ειναι προτιμότερο απο τα κλασσικά παγωτα:))
Πρεπει να περασω απο το beaute σου γιατι εχω μια ερωτηση(ς).:)))

witchofdaffodils said...

maria m, ελπίζω να σου αρέσει. Καμμιά φορά αντικαθιστώ ένα μέρος από τη ζάχαρη ή και όλη με μαρμελάδα για φουλ της φράουλας. για άρωμα προτιμώ ένα διαφορετικό λικεράκι από τα σούπερ λικέρ φράουλας που δώσατε, έτσι για το ..χαρακτήρα :)

πεντανόστιμη λαμπρινή, η αλήθεια είναι ότι προτιμώ τα εύκολα! για ..ψευδαίσθηση παγωτού προσθέτω λίγο γιούρτι, να μην σκεπάζει τη..φραουλάδα :)

όσον αφορά τις beaute απορίες, καλοδεχούμενες, είμαι πιο δθνατή εκεί :P

witchofdaffodils said...

όχι γιούρτι, κανονικό γιαούρτι :-D

Anonymous said...

"Μαγισσα με τα βότανα", εγω επειδή δεν ειμαι τοσο ευγενης ανθρωπος οπως εσυ , χωρις την αδεια σου απαντω στο φορουμ του hungry για την φραουλογρανίτα σου:))
Ελπιζω να μην σε πειράζει:)

Το απογευμα θα ρθω απο κει για καφέ , γιατι με τους τρελογερμανους βλεπω να κυκλοφορώ ή με φακίδες ή σε χρώμα πορτοκαλι!!

kiki said...

Να επιτέλους και το αραχνιασμένο στα drafts φραουλοπαγωτοσορμπέ. Μιαμ! Επιτέλους αποκάλυψη!

Anonymous said...

"Μαγισσα με τα βότανα" πέρασα απο το beaute σας , κλείσατε για μεσημεριανή σιέστα?:)
Δεν βρήκα ενα χαρτάκι και μολυβάκι καπου να καταθέσω την ερωτηση μου..μπορω εδω???
Καλα γραφω εγω και με την αδεια μου , διεγραψε με ναι?
Θελω μια κρεμα ημέρας με αντιηλική προστασία , ψαχνω παντου και μου δινουν ασχετες που ειναι για να σε κανουν πορτοκαλι!χαχα
Τι σημαινει αυτο..η αυτομαυριζόμενες (Δεν ξερω πως λεγονται) που λεει βγαινεις στον ηλιο και μαυριζεις.
Εγω ειμαι Ελληνιδα δεν θελω να μαυρίσω θελω να μην κανω πανάδες και το προσωπο να γινει μαυρο και το σωμα γαλατιλα ..δεν το καταλαβαινουν αυτο!
Αν προσθέσω στην κανονική κρεμα ημέρας μου λιγο αντιηλικη σώματος με δεικτη 40 θα κανει δουλεια ή θα κλαιω και τα λεφτα της κρεμας??
Ευχαριστω :))

Juanita La Quejica said...

Ευχαριστώ για τις ιδέες! Μόλις γύρισα από το sm, όπου έχω γίνει ρεζίλι, γιατί όλο με γυάλες, ζάχαρη και φρούτα φεύγω φορτωμένη! Σήμερα και με αλκοόλ μπόλικα, μαστίχα, κουβερτούρα για το φραουλοκέϊκ, έλεος κορίτσια, με οδηγείτε στον κακό δρόμο, χαχα! Ευτυχώς που μόλις έκλεισε πάλι ο λαιμός μου, οπότε τα παγωτά και οι γρανίτες από βδομάδα, όλο και κάποια θερμίδα θα γλυτώσω έτσι ε;
Φράουλα σε ζεστό ποτό υπάρχει άραγε;

witchofdaffodils said...

deli μόνο αραχνιασμένο, μισολειωμένο? και καταφρονεμένο? :)


λαμπρινή dearest, δε με πειράζει, δε με νοιάζει, δε με μέλλει :P

τι εννοείτε μεσημεριανή siesta, το beaute είναι διανυκτερεύον! Υπήρχε δυδκολία στα σχόλια??
Καλά κάνετε και γράφετε όπου θέτε, εγώ πάλι επειδή(ς) είμαι ιδιόρρυθμη -τα είπαμε- ερωτώ: μήπως θέτε να σας απαντησω στο beaute ή προτιμάτε να στείλω mail? ότι θέτε :)

witchofdaffodils said...

sweet Juanita, ο δρόμος για την αμαρτία είναι γλυκός :)

kiki said...

Να απαντήξετε εδώ μανδάμ να μαθαίνωμεν κι εμείς το κατιτίς μας...
:-)

Λία Π. said...

sorbet από τη μαγισσούλα και να μη δοκιμαστεί; αποκλείεται.
Σήμερα που αγόρασα και 3 κιλά φράουλες; ευκαιρία είναι.

Anonymous said...

Μαγισσουλα με τα βοτανάκια , αφου το ζήτησε και η Πολυτάλαντη αν θελετε απαντήστε εδω :))

Ανοιχτα ειστε?:) Μαλλον εγω δεν καταλαβα και χαθηκα!
Εψαξα να βρω κατι σχετικό αλλα δεν το βρηκα , ισως δεν εψαξα και καλα:)

Λια μου ποσες??? χαχαχα Αμαν παιδια θα τις σιχαθουμε !!:)))

witchofdaffodils said...

καλά μανδαμ deli, μη βαρούτε και μη μου πούτε (!) ότι έκανα τον μαγειρικό οίκο salon de beaute :P

λία πεντανόστιμη με κάνετε και ντρέπομαι με τα καλά σας λόγια (ψέμματα λέω, μου αρέσει) :-)

λαμπρινή dearest, γιατί χάσατε το δρόμο αφού το λινκ "bεaute aux fraises" οδηγεί στις μάσκες φράουλας? μυστήριον αλλά στην ταμπακιέρα τώρα:
προφανώς εννοείτε τα self-tanning προιόντα που έχουν γίνει της μοδός τα τελευταία χρόνια. Ίσως όχι τόσο πολύ στην Ελλάδα εφόσον έχουμε μεγάλη ηλιοφάνεια και συνεπως το αντίθετο πρόβλημα, να μην καρβουνιαστούμε!
Αυτά δε χρειαζονται ήλιο για να μαυρίσεις, τα εφαρμόζεις και μαυρίζεις σταδιακά υπό σκιάν. Ύπάρχουν άλλα για το πρόσωπο και άλλα για το σώμα. Πρέπει να τα βάζεις συνεχώς γιατι μετά θα ξασπρίσεις! Πρέπει ακόμη να τα εφαρμόσεις ομοιόμορφα γιατί αλλιώς γίνεσαι εμπριμέ! Λέγεται ότι έχουν ένα effect όπως το μήλο που κόβουμε, οξειδώνεται και γίνεται καφετουλί.
Αν περιέχουν μη ασφαλή συστατικά δεν το γνωρίζω γιατί δεν ασχολήθηκα ποτέ να μάθω τα συστατικά τους.
Εσείς όμως ζητάτε το εντελώς αντίθετο, ένα αντηλιακό.
Οχι Λαμπρινή, να μη βάλετε το αντηλιακό σώματος στην κρέμα προσώπου σας, κακό κορίτσι. Θα πάτε σε ένα ωραίο φαρμακείο ή βιολογικάδικο και θα πάρετε αντηλιακή προσώπου όπου το αντηλιακό φίλτρο θα είναι το διοξείδιο του τιτανίου. Και μου φαίνεται περίεργο που δε βρίσκεις αφού σχεδόν όλες οι κρέμες ημέρας έχουν κάποιο δείκτη προστασίας.
Τώρα για μάρκα δε λέω (δε λέω, δε λέω) διαφήμιση δεν κάνω. Αν θέτε αυτό με mail.

παρντον για το σεντονάκι και για την κατάχρηση του χώρου αλλά εσεις το ζητήσατε. Ελπίζω να βοήθησα.

Juanita La Quejica said...

3 εσύ Λία, 4 εγώ! ΧΑΧΑ! Φραουλολύσσα μας έχει πιάσει!
Πάω να τρίψω την μουρίτσα να γυαλίσει προς το παρόν, γιατί έχω πολύ δουλειά με τα λικέρ και τις μαρμελάδες το βράδυ.

Anonymous said...

Μαγισσουλα με τα βοτάνια , σας ευχαριστω πολυ πολυ για τις χρησιμες πληροφορίες .
Για τα υπολοιπα θα σας στειλω εμαιλ:)

Λία Π. said...

Aγαπητή χουανίτα, και 2,5 κιλά βερύκοκα επιπλέον για μαρμελάδα βερύκοκο. Σε ρούμπωσα;

Juanita La Quejica said...

Βγήκαν τα βερύκοκα; Με ρούμπωσες δεν λες τίποτα!

Anonymous said...

@ Juanita για να ζηλέψεις και αλλό σήμερα φτιάχνω μαρμελάδα κεράσι με τζίνζερ και γαρύφαλλο.
Φωτό και συνταγή από Δευτέρα...

@witch - αυτό το εύκολο φραουλό-παγωτό πολύ μ'άρεσε...

elie said...

Μούρλια το σορμπέ! Έκλεψα λίγο στην αναλογία ζάχαρη-νερό (έβαλα 1/2 κούπα ζάχαρη και 1 νερό) και πέτυχα το γούστο μου!
Σήμερα θα το απολαύσουμε σε Margherita φράουλα! Και αύριο σε Daiquiri!

witchofdaffodils said...

lydia, σας μερσώ :)

elie, la gentille, ευχαριστώ και για τα καλά λόγια και την deliciosa φωτο!

elie said...

Παρακαλώ, μα τι λέτε?
(O δυόσμος δεν πολυ-πάει στη φράουλα αλλά μου άρεσε στο food styling!)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...