2 ντομάτες ξεφλουδισμένες σε κύβους
1 φλ.τσαγ. κεφαλογραβιέρα σε κύβους λάδι, αλάτι, πιπέρι
Σωτάρουμε τη ντομάτα με λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι ή σαχάνι, μέχρι να πιει τα υγρά της, και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Χαμηλώνουμε το μάτι. Αλατίζουμε τη ντομάτα, την παραμερίζουμε προς τα τοιχώματα του τηγανιού, και στο κέντρο σπάμε τα αυγά. Ρίχνουμε πάνω στη ντομάτα το τυρί, σκεπάζουμε με ένα καπάκι, και ξαναβάζουμε στη φωτιά, μέχρι να πήξουν τα αυγά. Πασπαλίζουμε με χοντροτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε ή όπως είναι με το σαχάνι, ή βάζουμε στο πιάτο αυγό και γύρω γύρω ντομάτα με τυρί.
Tip: Στην ντομάτα προσθέτω πάντα λίγη ζάχαρη. Για πιο πικάντικο, προσθέτω και μπούκοβο.
5 comments:
Γεια σου Αρχοντια με τα πικαντικα σου! Gutsy γευσεις να 'τραβανε' κανενα ποτηρακι παραπανω. Καλη εβδομαδα μεζε σε ολες σας. Θα σας διαβαζω :-)
Αρχοντία όπως πάντα... με εντυπωσίασες. Απλό αλλά ξεχωριστό.
Εύγε!
Ωραία φωτογραφία.
Αν μάλιστα προσθέσουμε και λίγο σίγλινο Μάνης, θα γίνει μεζές ασυναγώνιστος.
Και πού να τα κάνεις με ντόπιο λαδοτύρι Ζακύνθου....Μιαμ!
Καλησπέρα! Αυτή είναι η βασικη ιδέα.
Μπορούμε να παίξουμε με ότι έχουμε στο ψυγείο. Μερικά κομματάκια λουκάνικο, ή άλλο αλλαντικό, και με ότι τυρί έχουμε, ακόμη και φέτα.
Post a Comment