Monday, June 18, 2007

Καροτοκεφτέδες της Νικολέτας

ΥΛΙΚΑ (Για περίπου 20-25 τεμάχια)
8-10 μεγάλα καρότα
250 γρ. gouda τριμμένο
2 αυγά
2-3 κ. σ. φρυγανιά τριμμένη
Μπόλικο φρέσκο κρεμμυδάκι
Αρκετό μαϊντανό
Αλάτι, Πιπέρι
Για το τηγάνισμα:
Αλεύρι
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα καρότα. Τα τρίβουμε στον τρίφτη, ή αν βαριόμαστε τα βάζουμε στο multi προσέχοντας όμως να μην γίνουν εντελώς λιώμα! Τα βάζουμε σ'ένα μεγάλο μπωλ, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει ένα μίγμα στέρεο αλλά όχι πολύ στεγνό. Γι'αυτό το λόγο καλό είναι τη φρυγανιά να την προσθέσουμε σταδιακά!
Πλάθουμε τους καροτοκεφτέδες, τους αλευρώνουμε καλά και τους τηγανίζουμε με ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
Νικολέττα Σουλίδου - Κιλκίς

12 comments:

ΕΛΕΝΑ said...

Νοστιμοι φαινονται Νικολεττα.
Θα πρεπει να γινονται και αρκετοι, γιατι βλέπω χρησιμοποιεις πολλά καροτάκια.

Λαμπρινη said...

Νικολέττα, καλως μας ήρθες και με καροτοσυνταγούλα:)

oneiromageiremata said...

Καροτάκι αγαπημένο. Μέχρι και γλυκάκι γίνεται! Ευχαριστούμε Νικολέττα!

Νικολέττα said...

Ευχαριστώ για τις ευχές, περιμένω τα σχόλια σας αφού τους δοκιμάσετε :)
Έλενα ναι, αν και τους φτιάχνω μεγαλούτσικους γίνονται περίπου 20-25 κομμάτια, αλλά πίστεψέ με, ποτέ δεν είναι αρκετοί!

Juanita La Quejica said...

Κι εμείς ευχαριστούμε για την συμμετοχή Νικολέττα. Με χαρά περιμένουμε και άλλες νοστιμιές σου.

Nena said...

Καλώς τη Νικολέττα. Κούκλα φαίνονται, που θα πάει θα βάλω μπρος. Το πρώτο 10ήμερο του Αυγούστου που θάχω φιλοξενούμενους, θάχω και δικιολογία να τους περιποιούμαι με καλούδια διάφορα.

Elena72 said...

Πολύ καλή ιδέα κι αυτή και δεν την είχα σκεφτεί καθόλου. Ανανέωση και νοστιμιά. Ωραία θα περάσουμε αυτή την εβδομάδα τελικά :)

Μελενια said...

Πολυ ωραια φαινονται και πιστευω πως στανταρτ γινονται και στο μαγικο ταψακι (aka ταψακι για μαφινς).

Νικολέττα said...

Αμάν! Τέλεια ιδέα Μελίνα, θα γίνονται και πολύ πιο ελαφριά και υγιεινά! Θα το δοκιμάσω σίγουρα!

Μελενια said...

Η Αρχοντια ειναι μαστορισα στις μεταλλαγες σε μαφινς;-) Νομιζω κατι ειχε πει για εξτρα υγρο στο μιγμα για να γινει λιγακι πιο ρευστο, δεν θυμαμαι. Ελπιζω να δει το ποστ και να μας πει.

Αρχοντία said...

Καλημέρα! Μελένια είδα το μήνυμα στο πίνακα ανακοινώσεων.
Αυτούς τους κεφτέδες θα τους έφτιαχνα στο μαφφινοταψί, προσθέτοντας στη ζύμη 1 κ.γλυκού μπέικιν, και ίσως λίγο γιαούρτι ή γάλα. (Μπορεί να δοκίμαζα και με λίγη φέτα μαζί με το γκούντα)
Σε κάθε θήκη λάδωμα και πασπάλισμα με λίγη φρυγανιά ή αλεύρι για να μην κολλήσουν.

elie said...

Ούτε καροτοκεφτέδες έχω δοκιμάσει! Πολύ ενδιαφέρον...
Και μ' αρέσει που έχουμε συμμετοχές και από φίλους του blog!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...