Tuesday, June 05, 2007

Γευσιγνωσία

Στις 6 Ιουνίου 2007, ημέρα Τετάρτη και από τις 20:30 μέχρι τις 22:30 στο υπόγειο κελάρι κρασιού της Kazakos Drink Bank θα πραγματοποιηθεί γευσιγνωσία κρασιών του Κτήματος Σκούρα (Μαλανδρένι Άργους - Νεμέα).
Ο Γιώργος Σκούρας, ιδιοκτήτης, οινολόγος και οινοπαραγωγός του Κτήματος Σκούρα, γεννήθηκε στο Άργος και πραγματοποίησε σπουδές στην Ντιζόν (Γαλλία) στον τομέα της γεωργίας και στην συνέχεια στον τομέα της οινολογίας. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του συνεργάστηκε με οινολόγους, παραγωγούς και εταιρείες στην Βουργουνδία και την Καμπανία.
Το 1986 τον βρίσκει στην Ελλάδα να στήνει το πρώτο του οινοποιείο στην Πυργέλα Άργους και το δύο χρόνια αργότερα να δημιουργεί τον Μέγα Οίνο, το πρώτο κρασί που «πάντρεψε» το Αγιωργήτικο της Νεμέας με το διεθνές Cabernet Sauvignon. To 1996 χτίζει ένα υψηλών προδιαγραφών οινοποιείο στο Γυμνό της Νεμέας εισάγοντας μια νέα σύγχρονη αντίληψη στην περιοχή.
Το 2003 στο Μαλανδρένι Άργους στα νότια της ζώνης της Νεμέας και σε ένα κτήμα με πανέμομορφη θέα, περικυκλωμένο από αμπέλια και ελιές χτίζεται το νέο οινοποιείο Σκούρα. Αυτό διαθέτει οινολογικό εργαστήριο με πολύ προηγμένο εξοπλισμό, χώρο παραλαβής και οινοποίησης τελευταίας τεχνολογίας, υπερσύγχρονη μονάδα εμφιάλωσης και συσκευασίας, γραφεία, καθώς ένα εντυπωσιακό κελάρι χιλίων βαρελιών σε περιβάλλον ελεγχόμενης θερμοκρασίας και υγρασίας.
Τα κρασιά που θα παρουσιαστούν τη βραδιά της 6ης Ιουνίου 2007 με τη σειρά που αυτά θα σερβιριστούν είναι τα: Μοσχοφίλερο Σκούρα 2006 (Μοσχοφίλερο), Αρμύρα 2006 (Chardonnay), Viognier Cuvve Larsinos 2006 (Viognier), Νεμέα Grande Cuvee 2004 (Αγιωργήτικο), Μέγας Οίνος 2004 (Αγιωργήτικο + Cabernet Sauvignon). H βραδιά θα κλείσει με το εξαιρετικά σπάνιο Λαβύρινθος 9903 – Μέγας Οίνος (Αγιωργήτικο + Cabernet Sauvignon) το οποίο είναι και πρώτο κρασί στην Ελλάδα το οποίο παλαιώθηκε με την μέθοδο Solera και με το προς το παρόν μη διαθέσιμο στην αγορά γλυκό κρασί του κτήματος με την ονομασία Ουρανός (Μοσχάτο). Δύο κρασιά που χάρη στον κύριο Σκούρα για πρώτη φορά θα παρουσιαστούν σε γευσιγνωσία ειδικά για τα μέλη του Kazakos Wine Club.
Με την τιμητική παρουσία του κυρίου Γιώργου Σκούρα (οινολόγος, οινοπαραγωγός και πρόεδρος και πρόεδρος της Ένωσης Οινοπαραγωγών Πελοποννήσου), του κυρίου Κώστα Λαζαράκη (Master Of Wine) και εξειδικευμένων ανθρώπων της Kazakos Drink Bank, οι εκλεκτοί επισκέπτες θα έχουν τη σπάνια δυνατότητα να παρατηρήσουν, να νοιώσουν, να γευτούν αλλά και να μάθουν μέσα από μια ακόμα διονυσιακή περιπλάνηση μας, όλα τα μυστικά του κρασιού.
Σημαντική Σημείωση: Μετά το τέλος της γευσιγνωσίας θα πραγματοποιηθεί κλήρωση όπου και πέντε τυχεροί από τους προσκεκλημένους θα κερδίσουν από μια κρυστάλλινη Καράφα Κρασιού, προσφορά της Kazakos Drink Bank.
Cava Kazakos

Γιάννης Κ.

3 comments:

Anonymous said...

Αγαπητές μου Κική και Λία,
μήπως γνωρίζετε πως μπορώ να φτιάξω αποξηραμένα βερίκοκα; φτιάχνω με επιτυχία αποξηραμένες φέτες μήλου στο φούρνο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και πολλές ώρες. Δεν ξέρω αν μπορώ να εφαρμόσω την ίδια διαδικασία και για αυτά τα φρουτάκια. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ! Μαρία

Anonymous said...

Αγαπητέ κ. Γιάννη Κ.
Απο λάθος μου λάβατε αυτό το μήνυμα. Συγνώμη! Παρακαλώ πολύ, αγνοήστε το!
Ευχαριστώ, Μαρία

CGP said...

@ Γιαννη Κ

Περνάμε συχνά έξω από το καινούργιο οινοποιείο και το θαυμάζω !!!!!!! Μπράβο του!!!!!!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...