Wednesday, June 06, 2007

Κορμός με σοκολάτα γάλακτος και καρύδα




Υλικά
2 σοκολάτες γάλακτος ΙΟΝ (200γρ. συνολικά)
1 ζαχαρούχο γάλα PANDA (380γρ)
250 γρ. μαργαρίνη τύπου βιτάμ (μαλακιά)
3 σφηνάκια λικέρ Sheridan
μπισκότα μαλακά (1 1/2 κουτί) τύπου Μιράντα
150 γρ. καρύδα
Παρασκευή
Λιώνω σοκολάτες και μαργαρίνη σε μπεν μαρί. Προσθέτω το γάλα, το λικερ και τα μπισκότα κομμένα με το χέρι.
Τέλος, προσθέτω καρύδα.
Βάζω το μείγμα σε φόρμα του κεικ - την μακρόστενη, περιμένω να κρυώσει λίγο και βάζω στην καταψύξη.

16 comments:

Anonymous said...

Ωραια ιδεα η καρύδα, μου αρέσει πολύ κ πάει τωρα το καλοκαιράκι.

Lydia said...

aaa, το λικέρ sheridan είναι σαν το μπεϊλις σε περίπτωση που δεν έχετε.
@sylvia - εγώ ήμουν μεταξύ καρύδια ή καρύδα αλλά μου πήγαινε πιο πολύ η καρύδα με την σοκολάτα γάλακτος.

kiki said...

Κι εγώ πιστεύω ότι ζαχαρούχο, καρύδα και σοκολάτα γάλακτος πάνε πολύ μαζί. Φτιάχνω κι εγώ ένα παρόμοιο με μιράντα. Τέλειο θα έγινε. Θυμίζουν παιδικές γεύσεις αυτά τα γλυκά...

ΕΛΕΝΑ said...

Αμάν βρε Λυδία, τι συνδυασμός αγαπημένων γεύσεων είναι αυτός? Τελειος !!!
Να ρωτήσω, το διατηρείς στην κατάψυξη, ή αφού κρυώσει το μεταφέρεις στην ψύξη?

witchofdaffodils said...

εγώ πήρα 2 κιλά από τη στιγμή που το διάβασα:P

Anonymous said...

Πολύ καλή η συνταγή! Μια ερώτηση μόνο τι είναι το ζαχαρούχο γάλα PANDA και που το βρίσκεις. Έχει κάποια διαφορά να χρησιμοποιήσω άλλο; Ευχαριστώ πολύ!

Anonymous said...

@έλενα - χα! πρώτη φορά έφτιαξα κορμό αλλά σκοπεύω να το βάλω στην ψύξη.
@μαγισούλα - εγώ πάλι έχω πάρει 9 κιλά λόγω μπεμπέ αλλά θα το φάω το κομματάκι μου
@dora - από ένα Ιταλικό delicatessen, είναι πιο παχύρευστο από τα άλλα ζαχαρούχα αλλά νομίζω ότι δεν πειράζει να βάλεις άλλο.

Juanita La Quejica said...

Στην κατάψυξη για να παγώσει το βάζεις μέσα στη φόρμα; Θα αρέσει πολύ στα παιδιά αυτό το γλυκό!

Rena said...

..κι όχι μόνο στα μικρά παιδιά juanita..ξέρω και κατι μεγαλύτερα που θα γλείφονται.

Anonymous said...

Ωραίο μονόπετρο ;)
Δεν εχω κατι αλλο να πω Λυδια μου , ξεχασα την σακουλα με τα ζαχαρουχο στην Ελλαδα , οποτε μεχρι να το βρω εδω ...θα κοιταω μονο το μονοπετρο σου :)

Anonymous said...

Το φαντάζομαι πολυ γευστικο.Με αντικολλητικο χαρτι στη φορμα δεν θάναι πιο ευκολο το ξεφορμαρισμα?

Anonymous said...

@λιλλυ - φαντάζομαι ναι αλλά δεν είχα. Και έτσι όμως το έβγαλα με την σπάτουλα και χάλασα μόνο ένα κομμάτι το οπόιο και έφαγα εγώ. Βγήκε πολύ ωραίο, το λικέρ με την καρύδα πάει πολύ: το συνιστώ να το δοκιμάσετε.

Anonymous said...

@juanita: στην κατάψυξη το έβαλα με την φόρμα. Δεν παθαίνει τίποτα.
Το δοκίμασα και στην ψύξη αλλά άρχισε σιγά σιγά να λιώνει οπότε το ξαναέβαλα κατάψυξη. Όταν θα θέλεις να το σερβίρεις το βγάζεις για 5-10 λεπτά έξω και είσαι ΟΚ!!

ΕΛΕΝΑ said...

Aρα το φυλάς στην κατάψυξη???
Δεν το παγώνεις δηλαδή στην κατάψυξη και μετά το φυλάς στην ψύξη, αν κατάλαβα καλά.
Παραμένει κατάψυξη μέχρι λίγο πριν το σερβίρεις, ετσι είναι?

Anonymous said...

@έλενα - ακριβώς έτσι!
Θα το φτιάξεις το Σ/Κ?
Εάν ναι, βγάλε φωτό και γράψε και εντυπώσεις να κάνουμε update στο ποστ...

ΕΛΕΝΑ said...

Σήμερα το έφτιαξα κι εγώ. Ενα έχω να πω. Οι φωτογραφίες δεν δείχνουν τίποτα από την υπέροχη γεύση σοκολάτας-καρύδας σε συνδυασμό με το άρωμα του baileys (εγώ αυτό έβαλα αντί για sheridan).
Πολύ αρωματικό και ιδιαίτερο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...