Wednesday, June 06, 2007
Κορμός με σοκολάτα γάλακτος και καρύδα
Υλικά
2 σοκολάτες γάλακτος ΙΟΝ (200γρ. συνολικά)
1 ζαχαρούχο γάλα PANDA (380γρ)
250 γρ. μαργαρίνη τύπου βιτάμ (μαλακιά)
3 σφηνάκια λικέρ Sheridan
μπισκότα μαλακά (1 1/2 κουτί) τύπου Μιράντα
150 γρ. καρύδα
Παρασκευή
Λιώνω σοκολάτες και μαργαρίνη σε μπεν μαρί. Προσθέτω το γάλα, το λικερ και τα μπισκότα κομμένα με το χέρι.
Τέλος, προσθέτω καρύδα.
Βάζω το μείγμα σε φόρμα του κεικ - την μακρόστενη, περιμένω να κρυώσει λίγο και βάζω στην καταψύξη.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
16 comments:
Ωραια ιδεα η καρύδα, μου αρέσει πολύ κ πάει τωρα το καλοκαιράκι.
aaa, το λικέρ sheridan είναι σαν το μπεϊλις σε περίπτωση που δεν έχετε.
@sylvia - εγώ ήμουν μεταξύ καρύδια ή καρύδα αλλά μου πήγαινε πιο πολύ η καρύδα με την σοκολάτα γάλακτος.
Κι εγώ πιστεύω ότι ζαχαρούχο, καρύδα και σοκολάτα γάλακτος πάνε πολύ μαζί. Φτιάχνω κι εγώ ένα παρόμοιο με μιράντα. Τέλειο θα έγινε. Θυμίζουν παιδικές γεύσεις αυτά τα γλυκά...
Αμάν βρε Λυδία, τι συνδυασμός αγαπημένων γεύσεων είναι αυτός? Τελειος !!!
Να ρωτήσω, το διατηρείς στην κατάψυξη, ή αφού κρυώσει το μεταφέρεις στην ψύξη?
εγώ πήρα 2 κιλά από τη στιγμή που το διάβασα:P
Πολύ καλή η συνταγή! Μια ερώτηση μόνο τι είναι το ζαχαρούχο γάλα PANDA και που το βρίσκεις. Έχει κάποια διαφορά να χρησιμοποιήσω άλλο; Ευχαριστώ πολύ!
@έλενα - χα! πρώτη φορά έφτιαξα κορμό αλλά σκοπεύω να το βάλω στην ψύξη.
@μαγισούλα - εγώ πάλι έχω πάρει 9 κιλά λόγω μπεμπέ αλλά θα το φάω το κομματάκι μου
@dora - από ένα Ιταλικό delicatessen, είναι πιο παχύρευστο από τα άλλα ζαχαρούχα αλλά νομίζω ότι δεν πειράζει να βάλεις άλλο.
Στην κατάψυξη για να παγώσει το βάζεις μέσα στη φόρμα; Θα αρέσει πολύ στα παιδιά αυτό το γλυκό!
..κι όχι μόνο στα μικρά παιδιά juanita..ξέρω και κατι μεγαλύτερα που θα γλείφονται.
Ωραίο μονόπετρο ;)
Δεν εχω κατι αλλο να πω Λυδια μου , ξεχασα την σακουλα με τα ζαχαρουχο στην Ελλαδα , οποτε μεχρι να το βρω εδω ...θα κοιταω μονο το μονοπετρο σου :)
Το φαντάζομαι πολυ γευστικο.Με αντικολλητικο χαρτι στη φορμα δεν θάναι πιο ευκολο το ξεφορμαρισμα?
@λιλλυ - φαντάζομαι ναι αλλά δεν είχα. Και έτσι όμως το έβγαλα με την σπάτουλα και χάλασα μόνο ένα κομμάτι το οπόιο και έφαγα εγώ. Βγήκε πολύ ωραίο, το λικέρ με την καρύδα πάει πολύ: το συνιστώ να το δοκιμάσετε.
@juanita: στην κατάψυξη το έβαλα με την φόρμα. Δεν παθαίνει τίποτα.
Το δοκίμασα και στην ψύξη αλλά άρχισε σιγά σιγά να λιώνει οπότε το ξαναέβαλα κατάψυξη. Όταν θα θέλεις να το σερβίρεις το βγάζεις για 5-10 λεπτά έξω και είσαι ΟΚ!!
Aρα το φυλάς στην κατάψυξη???
Δεν το παγώνεις δηλαδή στην κατάψυξη και μετά το φυλάς στην ψύξη, αν κατάλαβα καλά.
Παραμένει κατάψυξη μέχρι λίγο πριν το σερβίρεις, ετσι είναι?
@έλενα - ακριβώς έτσι!
Θα το φτιάξεις το Σ/Κ?
Εάν ναι, βγάλε φωτό και γράψε και εντυπώσεις να κάνουμε update στο ποστ...
Σήμερα το έφτιαξα κι εγώ. Ενα έχω να πω. Οι φωτογραφίες δεν δείχνουν τίποτα από την υπέροχη γεύση σοκολάτας-καρύδας σε συνδυασμό με το άρωμα του baileys (εγώ αυτό έβαλα αντί για sheridan).
Πολύ αρωματικό και ιδιαίτερο.
Post a Comment