Τα μπιφτέκια της Μαρίας
Η συνταγή ανήκει στη σύζυγο μου

250 γραμ. χοιρινό κιμά
2-3 φέτες ψωμί για TOAST χωρίς την κόρα
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
1 αβγό
1 κουταλιά της σούπας λάδι
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ντομάτα τριμμένη
2 κουταλιά της σούπας γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα φαγητού
½ κούπα κίτρινο τυρί τριμμένο
½ κουταλιά της σούπας ρίγανη
½ κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο αλεσμένο
πάπρικα – μπούκοβο
αλάτι και πιπέρι
Βήματα
Βάζουμε το ψωμί σε νερό να μουλιάσει και αφού το στραγγίσουμε πολύ καλά, το ανακατεύουμε με τον κιμά. Διαλύουμε τη σόδα μέσα στο γάλα και τη ρίχνουμε μαζί με όλα τα άλλα υλικά, στο μείγμα. Ζυμώνουμε πολύ καλά, μέχρι να γίνουν όλα μια μαλακιά μάζα που να μη κολλάει στα χέρια. Αν κολλάει, λίγη γαλέτα τριμμένη βοηθάει. Όταν το τελικό αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό το σκεπάζουμε με μεμβράνη να μη στεγνώσει και το τοποθετούμε στο ψυγείο 1- 2 ωρίτσες να σφίξει.
Α

Τα σκεπάζουμε με λαδόκολλα και τα αφήνουμε να ψηθούν για 30 λεπτά περίπου. Μετά το μισάωρο τα ξεσκεπάζουμε, σβήνουμε το φούρνο και τα αφήνουμε για κανένα 10λεπτο ακόμα να πάρουν χρώμα.
Σερβίρουμε πάνω σε ψημένες πιτούλες με το σχετικό γαρνίρισμα.
Καλή όρεξη!!
panther03
6 comments:
Ευχαριστώ πάρα πολύ για τη φιλοξενία! Καλημέρα σε όλη την παρέα!!
Γεια σου panther03 με τα νόστιμα μπιφτεκάκια της γυναικούλας σου. Πες μου ότι το panther έχει να κάνει με τον Πανιώνιο, που έχω 3 πάνθηρες από κούνια στο σπίτι?
Αν ναι, τότε και οι τρεις μόνο μπιφτέκια Μαρίας θα τρώνε πλέον.
Καλή σου μέρα και ευχαριστούμε για την συνταγούλα κι εσένα και την Μαρία.
Πανιωνάρα ΟΛΕ!! 2 πάνθηρες και στο δικό μου σπίτι!!! Σ ευχαριστώ πολύ
Ευχαριστούμε για τη συνταγή.
Έλενα μόλις μου έλυσες το μυστήριο του nickname!
χα χα χα Χουανίτα μου, όταν αυτό το Πανιωνάρα ΟΛΕ το ακούς συνέχεια μέσα στο σπίτι, χρόνια τώρα, το αναγνωρίζεις όπου το δεις.
Μην αρχισουμε με ομαδες τωρα γιατι βλεπω να κανουμε κεφτεδακοπολεμο:)
χαχα
Ωραια τα κεφτεδάκια αλλα τις πιτουλες και τον τροπο σερβιρισματος ζηλεψα πιο πολυ :))
Post a Comment