Sunday, June 24, 2007

Mεζεδάκια στο τραπέζι μας

Ή ο άντρας μου κρυφοκοιτάει στο blog ή η ανάγκη για διακοπές στην Ελλάδα κάθε μέρα αυξάνεται :) Σήμερα είχαμε και μεις μεζεδάκια στο τραπέζι μας , βάζουμε τους μεζέδες βάζετε το ούζο ?:)
Μπακαλιάρος με σκορδαλιά Τον τηγάνισα με μπόλικο καυτερό κόκκινο πιπέρι , όπως άρεσε στον πατερούλη μου.

Πιπεριές και πατάτες γεμιστές με τυριά Με ότι τυριά έχουμε και λίγο μπεσαμέλ . Για 10 λεπτά σε δυνατό φούρνο και έτοιμες.

Παξιμάδι με ντομάτα και φέτα Το παξιμάδι είναι δικής μου κατασκευής απο ψωμάκι ολικής που είχα κάνει . Το έκοψα σε χοντρές φέτες και το άφησα για μια ολόκληρη νύχτα στους 50 βαθμούς να στεγνώσει .

Μοτσαρέλα ξυδάτη με ντομάτα σουβλάκιΚόβουμε την μοτσαρέλα σε μικρά κομματάκια ή παιρνουμε τα έτοιμα μπαλάκια . Την βουτάμε σε μπολικο ξύδι μπαλσάμικο με λάδι , πιπέρια και αρωματικά . Σερβίρουμε με ντοματούλα και βασιλικό . (Η φωτογραφία αφιερωμένη στην Juanita)
Τέλειωσε η Εβδομάδα Μεζέ , οι ιδέες και οι συνταγές μένουν ! Εμείς περάσαμε υπέροχα , ελπίζω όλοι να το ευχαριστηθήκατε οσο και εμείς :) Καλή Εβδομάδα !

11 comments:

Juanita La Quejica said...

Ευχαριστώ για την αφιέρωση!
Αν στείλεις και λίγο μπακαλιάρο που αρέσει πολύ στον Δ. αλλά δεν του τον τηγανίζω ποτέ, θα σε ευχαριστήσει και εκείνος ιδιαιτέρως!

Λαμπρινη said...

Οταν είδα την φωτο , μου φάνηκε οτι τα σουβλάκια χορευουν φλαμέγκο και τα αυτοκίνητα απο κατω ειναι οι θεατές !
Πολυ φαντασία εχω? χαχα

Ευχαρίστως , ευχαρίστως να στείλω στον Δ. Ειπαμε το τηγάνι δεν το φοβάμαι :)

Στην Ελλάδα έτρωγα μπακαλιάρο 2 φορές το χρόνο , απο τότε που ρθα Γερμανία κανουμε τουλάχιστον 2 φορές το μήνα.

ΕΛΕΝΑ said...

Βάζουμε το ούζο, βάζεις τους μεζέδες? Και τι μεζέδες !!! Τι στόλισμα! Και το παξιμάδι δικό σου?
Εγώ θα ξεκινήσω μ' αυτό.

Penelope said...

Τελικά όταν είμαστε κάπου στο εξωτερικό, το μυαλό μας είναι πάντα στον ελληνικό μεζέ, ακόμη κι' αν η κουζίνα της χώρας που είμαστε είναι ωραία. Πάντως το καλοκαίρι είναι απολύτως συνδυασμένο με τους ελληνικούς μεζέδες ακόμη και για τους ξένους (τους περισσότερους, όχι όλους, για να μην είμαστε και απόλυτοι.

Ψηφίζω παξιμάδι με τριμμένη ντομάτα,θυμάρι ή ρίγανη, αλατάκι και λευκό τυράκι!!! Ότι πρέπει για την ζέστη που μας έχει "λωλάνει".

Αγγελική Ν said...

Χρυσοχέρα μου, Λαμπρινή!
Ότι αγγίξεις γίνεται υπέροχο!
Για πες όμως, για τα παξιμάδια, πως τα έκανες? Σε ρωτώ για προφανείς λόγους! (Αν κάνω και ντάκους στο Jbg θα αφήσω εποχή!)
Φιλάκια

witchofdaffodils said...

όλα είναι ωραία μαδαμ λαμπρινή, μερσί! μη βιαστείτε να έρθετε Ελλάδα, a propos, μάλλον προτιμάμε να μας φιλοξενήσετε εσεις τώρα :)

Λαμπρινη said...

Πηνελόπη μου οπως τα είπες είναι:) Ωραία και η Γερμανική κουζίνα αλλα ..δεν υπαρχει λέξη που να εξηγεί αυτο που λεμε εμεις μεζέ:) Μην λες λευκο τυρι ...φέτα και μαλιστα χρυσοπληρωμένη ειναι! χαχα

Αγγελικούλα μου με κολακευεις υπερβολικά ομως :) Το ψωμάκι ειναι πανευκολο , θα σου στειλω μαιλ :)Με ξηρή μαγιά το εκανα και βγηκε μια χαρά. Για τους ιδιους λογους "αναγκάστικα" να κανω και γω :)

Μαγισσουλα με τα βοτανα οποτε θέλετε , ολοι , εμεις σας περιμένουμε με μεγάλη χαρά !!!!
Ειδικά για σας ...έχουμε και μαυρη γάτα ! Νομιζω η μαγισσες εσερναν και μια μαυρη γατα μαζι τους ναι? χαχααχαχα

witchofdaffodils said...

όχι εγώ! μόνο με μπλε σκουρο νεσεσερ :)

Λαμπρινη said...

Μαγισσούλα εδω θα έχετε και γάτα! Μην σας πω θα την έχετε και οταν φύγετε . Το καλυτερο τους ειναι να βρισκουν κρυψωνες , οταν φευγω για ταξίδι 10 φορες κοιταω μεσα στην βαλιτσα μην κρυφτηκαν πουθενα και χω καμια εκπληξη.Χωράνε και στο νεσεσερ ! χαχααχαχχαχχα

kiki said...

Πολύ όμορφα παρουσιασμένα!

Anonymous said...

mezedakia!!!glykakia!!!sta kefia sou galiantritsa,etsi?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...