Wednesday, June 13, 2007

Ραβιόλες Κύπρου

ΡΑΒΙΟΛΕΣ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ
Υλικά:
Για τη ζύμη

1 κιλό αλεύρι
½ φλιτζάνι λάδι
½ κ.γλ. αλάτι
Νερό χλιαρό, όσο χρειαστεί
Για τη γέμιση
3 φλιτζάνια τριμμένο χαλούμι
4 αυγά
δυόσμο τριμμένο
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη και κάνουμε μια ζύμη σφιχτή και μαλακιά. Αφήνουμε να σταθεί και μετά ανοίγουμε φύλλο λεπτό. Παίρνουμε υλικό γέμισης και βάζουμε μικρές κουταλίτσες ανά διαστήματα πάνω στο ανοιγμένο φύλλο. Σκεπάζουμε με άλλο ένα φύλλο και κόβουμε σε στρογγυλά η μισοφέγγαρα όπου υπάρχει γέμιση.
Βράζουμε νερό και ρίχνουμε μέσα τις ραβιόλες. ΄Όταν ανέβουν στην επιφάνεια είναι έτοιμες. Μπορούμε να βράσουμε τις ραβιόλες σε ζωμό κότας. Γίνονται νοστιμότερες. Σας δίνω μόνο την τελική φωτογραφία γιατί ως να γίνει η όλη διαδικασία, αντιλαμβάνεστε γίνεται χαμός στην κουζίνα. Πάντως συνήθως κάνω κάποια ποσότητα και τα φυλάω στην κατάψυξη σε σακκουλάκια.

9 comments:

kiki said...

Νενάκι σου έκοψα μερικές γραμμές και αντ' αυτού έκανα έντονα τα γράμματα για να ξεχωρίζουν. Οκ?
Φοβερά τα ραβιόλα!

Λαμπρινη said...

Καταπληκτικές οι ραβιόλες !
Μπραβο Νενακι :)
Ραβιολες με γαυρο παει? χαχαχα
Ειμαι λιγο γαιδουριτσα δεν σε ευχαριστησα για τον γαυρο που μου χες πει . ΤΕΛΕΙΟΣ απλα ειχα παρει μονο 300 γρμ γιατι ελεγα "ποιος θα τον φαει?" . Ουτε λεπι δεν εμεινε σε 1 μερα !!

Anonymous said...

Ωραιότατα τα ραβιολάκια! Μπράβο Νένα.

Anonymous said...

Σούπερ συνταγή Νένα! Αυτά τα ζυμαρικά τα κάνει και η γιαγιά μου γεμιστά με φέτα (δε βάζει αυγό), αλλά τα κόβει τετράγωνα και τα διπλώνει σε τρίγωνα σαν τυροπιτάκια. Δοκιμάστε τα με φρέσκο λιωμένο (και λίγο να έχει αρπάξει) βούτυρο. Η ιδέα να βράσουν σε ζωμό μου φαίνεται πολύ καλή!

ΕΛΕΝΑ said...

Nένα φαίνονται πολύ εύκολα όπως τα περιγράφεις και με παρασύρεις να το επιχειρήσω.
Φαντάζομαι ότι θα γίνονται αρκετά.
Καλό το ότι μπορείς να τα φυλάξεις κατάψυξη.

Juanita La Quejica said...

Καλά λες Κάλλη, σούπερ συνταγή! Γεια στα χέρια σου Νενάκι!

witchofdaffodils said...

πολύ καλό :)

elie said...

τέλειες οι ραβιόλες, πράγματι!

Nena said...

Φυλάσσονται στην κατάψυξη σε σακκουλάκια ανά 50 κομματάκια, οπότε λογαριάζεις κάθε φορά πόσα θες να ξεπαγώσεις. Αν έχεις καταψύκτη, οπότε παγώνουν πολύ πιο γρήγορα, μπορούν και ξεκολλάνε μεταξύ τους και απόψύχεις και λιγότερα από 50.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...