Tuesday, June 19, 2007

...και πάλι κροκέτες...

Για το μείγμα:
4-5 πατάτες βρασμένες
1 κουταλιά βούτυρο
1/2 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι νερό
1 αυγό
200 γρ. φέτα (σε κομματάκια)
100 γρ. κεφαλοτύρι ΄
50 γρ. παρμεζάνα (σε κομματάκια)
2 φέτες μπέικον
πιπέρι
ελάχιστο αλάτι (ή και καθόλου κατά βούληση)
Προαιρετικά βάζουμε μοσχοκάρυδο και/ή μαϊντανό (εγώ δεν έβαλα τίποτα από τα δύο)
Για το πανάρισμα:
αλεύρι
1 αυγό
τρίμα φρυγανιάς ή γαλέτας
Αναμιγνύουμε τα υλικά για το μείγμα (αφού λειώσουμε τις πατάτες στο multi ή στο εργαλείο για πουρέ) να γίνουν μια σφιχτή μάζα. Προσέχουμε τα κομμάτια των τυριών που είναι χοντροκομμένα π.χ της φέτας να καλύπτονται από τον πουρέ για να μην χυθούν κατα το τηγάνισμα. Στη συνέχεια παναρουμε παιρνόντας τις κροκέτες πρώτα στο αλεύρι μετά στο αυγό και στη συνέχεια στη φρυγανιά.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

9 comments:

Λαμπρινη said...

Και παλι και ξανα μανα παλι :)
Εμεις Ρενάκι τις αγαπάμε πολυ τις κροκέτες :)
Απο τοτε που του έκανα πρώτη φορα , ο καλός μου παντα για συνοδευτικό (μετα τις τηγανιτές πατάτες) κροκέτες λεει!
Δοκίμασε την επόμενη φορα να το περάσεις λιγο στο τηγάνι το μπεικον , πιστέυω αφηνει καλύτερο αρωμα .:)

Rena said...

Έχεις δίκιο Λαμπρινούλα. Στα σίγουρα αφήνει καλύτερο άρωμα, αλλά το μεγάλο μωρό μου έχει έλκος και του πέφτει λίγο βαρύ το μπέικον έτσι...οπότε το βάζω σκέτο κι όσο αρπάξει με το τηγάνισμα.

Άσχετα όμως απο αυτό, αυτό που μπορώ να πω στα σίγουρα είναι ότι την επόμενη μέρα και παγωμένες, μάλιστα, είναι καλύτερες. Έχουν τραβήξει το λάδι και δεν κάθονται βαριές, όσο όταν είναι ζεστές.

Λαμπρινη said...

Ρενάκι , εχω υποσχεθεί να φέρω στην Έλενα ενα κιβώτιο Γερμανική γαλέτα .
Υπόσχομαι να φέρω και σε σένα αλλο ένα ! χαχαααχ
Γινονται σούπερ , τραγανές και δεν τραβάν καθόλου λάδι :)
Του ρυζοκεφτέδες του έχω στο πιάτο που τους έβγαλα απο το τηγάνι , ουτε ίχνος λάδι.
Εγώ τηγανίζω με πάρα πολυ λάδι σαν φριτέζα και όμως δεν νιώθεις ίχνος μετα :)

Rena said...

Καλά αυτό θα είναι super!! Γαλέτα που δεν τραβάει λάδι? Με έστειλες...Προσοχή όμως στις ποσότητες που θα φέρεις Λαμπρινούλα, ένα κιβώτιο για την Έλενα, ένα για μένα.. μη σας πιάσουν και για λαθρεμπόριο...χχαχαχχα το ανεκδοτο με τα ποδήλατα και την άμμο θυμήθηκα. Σμουτς!!!

ΕΛΕΝΑ said...

Ρενάκι αν μη τι άλλο, την γαλέτα μας την εξασφαλίσαμε. Με ένα κιβωτιο η κάθε μια, κροκετες πρωι- μεσημέρι - βράδυ θα φτιάχνουμε.
Νοστιμες φαινονται οι κροκετουλες με τόσα τυράκια μέσα. Πες μου όμως, βλέπω ότι τα δυο τυριά τα βάζεις σε κομματάκια, το κεφαλοτυρι όμως τριμμένο φαντάζομαι.
Το μοσχοκάρυδο (προαιρετικό) ταιριάζει πολύ ωραία στις κροκέτες πατάτας-τυριού και το χρησιμοποιώ πάντα.

Juanita La Quejica said...

Κροκέτες! Τί ωραία! Δεν έχω φτιάξει ποτέ στη ζωή μου! Ψέμματα... επιχείρησα μια φορά και έγινε ένας χυλός, χαχα, αδιόρθωτη στο τηγάνι!

Rena said...

Έλενα σωστά τα λες το μοσχοκάρυδο τους πάει πολύ, και το κεφαλοτύρι ναι είναι τριμμένο.

Juanita κι εγώ οταν πρωτοφτιαξα κροκετες καπως έτσι την πατησα. Έλειωναν τα τυριά βγαίναν απέξω από τις κροκέτες και διαλύονταν. Πιτσίλαγαν παντού. Ένα χάλι. Από τη δεύτερη φορά και μετά πάντα μου βγαίνουν καλες. Όχι θα μου γλίτωναν.

elie said...

Μμμμ, αυτές τις φαντάζομαι με μπύρα...παγωμένη παγωμένη...

kiki said...

Αχ βρε παιδια....τι ήθελα και διάβασα όσα βάλατε όσο έλειπα....υποφέρω.... η κοιλιά μου κάνει κρρρρρρρρ κρρρρρρρ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...