Thursday, June 07, 2007

Εξωτικό ρύζι με καρύδα και κάσιους

Μετά από ζήτηση και συζήτηση στο chatbox της προάλλες σας παραθέτω και την συνταγή για το εξωτικό ρύζι.
Υλικά για 4 άτομα
4 φλυτζανάκια του καφέ ρύζι τύπου basmati
ζωμό από κοτόπουλο ή νερό 8 φλυτζανάκια
50 γραμμάρια καρύδα τριμμένη
50 γραμμάρια κάσιους ανάλατα και καβουρντισμένα
φρέσκο τζίντζερ ή καρυ (ανάλογα τι σας αρέσει)
ένα μικρό κρεμμυδάκι περασμένο στο multi
ένα καρρότο κομμένο και ένα κολοκυθάκι κομμένο julien
βούτυρο ή ελαιόλαδο (εγώ στο ρύζι πάντα βούτυρο)
Παρασκευή
Τσιγαρίζω ελαφρώς κρεμμύδι, καρρότο, κολοκυθάκι. Προσθέτω ρύζι και καρύδα. Αφήνω 2 λεπτά, προσθέτω ζωμό και τζίντζερ ή κάρυ και αφήνω να πάρουν βράση.Πριν βγούν ρίχνω και τα κάσιους.
Πολύ ωραίο και μυρωδάτο.
Καλή Επιτυχία.

7 comments:

Anonymous said...

Λυδια μου καλα το ειπα εγω , περνάτε οικογενειακώς την φάση της καρύδας οποτε βλεπω να ακολουθούν και αλλες συνταγές :)
Πολυ ενδιαφέρουσα η συνταγή αλλα η καρυδα.... !
Ενα περιεργο πραγμα ...την κανονική καρυδα την τρώω πολυ ευχαριστα μου θυμίζει αμύγδαλο στην γεύση.
Οπως και το πραγματικό "γαλα" καρύδας το πίνω ευχάριστα .
Τα ετοιμα δεν μου αρεσουν καθολου και συγκεκριμένα ...σορρυ ..αλλα παντα λεω "Εχει και αντιηλιακό μεσα?" χαχαχα Εννοω αν εχει καρύδα ετοιμη αφου αυτο μου θυμιζει η μυρωδιά και η γευση:)
Χωρις την καρύδα ειναι πολυ του γούστου μου η συνταγή :)

Αρχοντία said...

Καλησπέρα! Η καρύδα μου αρέσει τόσο πολύ, που σχεδόν σε όλα τα γλυκά έχω βρεί και μια παραλλαγή με καρύδα. Κέικ, ρεβανί, μπισκότα, σοκολατογλυκά, παγωτό. Σε φαγητό δεν την έχω δοκιμάσει ούτε καν σκεφτεί ποτέ. Πολύ πρωτότυπο!

ΕΛΕΝΑ said...

Λαμπρινή εκτός απ' την Λυδία που περνάει την φάση της καρύδας, θα την περάσουμε κι εμείς, γιατί και σε μας αρέσει πολύ. Λυδία μου μετά τον λαχταριστό "κορμό" που είναι στο πρόγραμμα για Σαββατοκύριακο, το ρυζάκι σου φαίνεται επίσης πολύ νόστιμο. Ευτυχως οι εξωτικές γεύσεις αρέσουν και στους δύσκολους της οικογένειας, οπότε... μπαίνει στο πρόγραμμα.

Juanita La Quejica said...

Ωραίο συνοδευτικό σε φαγητά "περίεργα" είναι η τριμμένη καρύδα με τσίλις και ζάχαρη. Το είχαμε πρωτοδοκιμάσει σε κάποιο thai εστιατόριο στο Άμστερνταμ πριν πολλά χρόνια και επειδή το φαγητό ήταν ελαφρώς αποτυχημένο, αυτό το μείγμα είχε δώσει μια κάποια λύση σε μένα τουλάχιστον. Και σε ρύζι ταιριάζει πολύ από πάνω, αντί για τυρί.

kiki said...

Κι εγώ ψηφίζω υπερ καρύδας...

άλλη Αγγελική said...

Μμμμμ! Πολύ ωραία μυρίζει, Λυδία!

Anonymous said...

Ευχαριστώ όλες. Η φάση της καρύδας άρχισε όταν είχαμε πάει σε ένα κουβανέζικο εστιατόριο στην Νέα Γιόρκη πέρσι το Σεπτέμβριο και το είχαμε φάει με κοτόπουλο (μιαμ) και από τότε δεν λείπει ποτέ από το σπίτι (ευτυχώς αρέσει και στον καλό μου...)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...