Thursday, June 21, 2007

Κριτσίνια ολικής και dip για βουτιές

Αγαπημένα μας σε μαζώξεις για ποτάκι ή σαν συνοδευτικό στο κύριο πιάτο τα dips. Μερικές ιδέες για dips , απλές , δροσερές και καλοκαιρινές .Μαζί εχουμε και κριτσινάκια , φρυγανισμένα ψωμάκια , παξιμαδάκια και ο,τι μας αρέσει τελος πάντων για βουτιές :) Κριτσίνια ολικής αλεσης με κρεμμύδι και ελιές
4 κούπες αλεύρι ολικής αλέσεως
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
Ελιές ψιλοκομένες
1 κρεμμύδι ξερό
Λιγο τυρί φετα
1/3 φλιτζάνι λαδι
Ρίγανη , πιπέρι ,λιγο αλάτι, νεράκι χλιαρό
Εκτέλεση:
Κόβουμε το κρεμμύδι σε φετούλες και το περνάμε για λιγο απο το τηγάνι να ξανθύνει. Βάζουμε σε μιά λεκανίτσα το αλεύρι , την μαγιά , τα υπόλοιπα υλικά και το "ξανθό" κρεμμυδάκι . Ζυμώνουμε την ζύμη μας και προσθέτουμε οσο νεράκι χρειαστεί. Η ζύμη μας θα ειναι μαλακή αλλά λογο λαδιού δεν κολλάει . Στρώνουμε λαδόκολλα σε ενα ταψάκι , πλάθουμε τα κριτσινάκια μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φουρνο στους 180 για 10 λεπτά. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 150 και συνεχίζουμε για αλλα 10-15 λεπτά.
Dip με λαχανικά και ζαμπόν
Υλικά : Γιαούρτι, ελάχιστη μαγιονέζα και κέτσαπ, ψιλοκομμένα λαχανικά (καροτο, αγγουράκι, πιπερια κοκκινη, αγγουράκι τουρσί) ψιλοκκομένα μυρωδικά (σχοινόπρασο, μαιντανό, ανιθο) και μια φετούλα ψιλοκομμένο ζαμπόν καπνιστό, αλάτι πιπέρι πάπρικα . Ποσότητες οσο θέλετε, τα ανακατεύετε ολα μαζί, δοκιμάζετε και συμπληρωνετε κατά τα γούστα σας :)
Dip με κάρυ - αυγό-ανανά
Υλικά : Γιαούρτι , ελάχιστη μαγιονέζα , κάρυ , βρασμένο αυγό , λιγο ψιλοκομμένο ανανά ή μαγκο (προαιρετικά) , μυρωδικά , ελάχιστη μουστάρδα πικάντικη.


Dip με ντομάτες λιαστές
Υλικά : Φέτα , γιαούρτι , λιαστές ντομάτες , ξυδι μπαλσάμικο , πάπρικα καυτερή ή γλυκιά, λίγο λαδάκι απο τις ντομάτες. Χτυπάω στο μούλτι την φέτα με το γιαουρτι , προσθέτω λαδάκι, πάπρικα και μπαλσαμικο και τις ψιλοκομμένες με ψαλίδι ντομάτες .
Εχει dip δεν έχει Tip ;) Φωτο για τα κριτσινάκια κατα τα γνωστά στο e-mail σας . Συνεχίζεται ...
Μετά απο ζήτηση , έβαλα την φώτο των κριτσινιών ολόκληρη , να δειτε την γειτονια μου και τους γειτονες που με καλημερίζουν οταν ψαχνω ήλιο για να τραβήξω καλες φωτογραφίες :)

7 comments:

ΕΛΕΝΑ said...

Εδω και πόση ώρα καθαρίζω κεράσια για να κάνω γλυκό (αχ Κική τι μου κάνεις)
Κάνω λοιπόν διάλειμμα, παίρνω ένα κριτσίνι δικό σου στο ένα χέρι και ένα της Κικής στο άλλο, βουτάω στα δυο ντιπ και ξαναφεύγω.
Οταν επιστρέψω, θα ξαναπάρω δυο κριτσινια και θα τα βουτήξω και τα δυο στο ντιπ που άφησα παραπονεμένο.
Το κρεμμυδάκι στα κριτσίνια πρέπει να του πηγαίνει πολύ φαντάζομαι. Καλά, για τις ελίτσες δεν το συζητάω, σίγουρα τα νοστιμεύουν πολύ. Φαίνονται πεντανόστιμα.

Juanita La Quejica said...

Ωραία ιδέα το κρεμμυδάκι!

Λαμπρινη said...

Ξέχασα να πω οτι την ιδέα για τα κριτσίνια την πήρα απο τα μπισκοτάκια της Elie και τα κριτσινια της Ελενα.:))
Juanitaki , bake rolls κρεμμυδι τετοια γευση εχουν:)

Anonymous said...

ola einai miam-miam!ena dip!apo mena gia sas meagaph!
dip avocado
ylika:1avocado,1/2koutalia ladi h*1/2koutalia becel,1-2skelides skordo,ksusma lemoniou,alati-piperi
ola sto multi!
fetoules pswmaki gia ligo sta karbouna...!!!mmm!nostimo!!!

Λαμπρινη said...

Ευχαριστουμε Κλειουλα μου γλυκια:)))
Αν βρω αυριο ωριμα αβοκαντο θα το κανω θα το φωτογραφίσω και θα το βαλω :))))

elie said...

Βρε φιλενάδα, τι ωραίες φωτό είναι αυτές? Και τα ντιπάκια, δε λέω. Όσο για τα κριτσίνια, ξέρεις, είμαι φαν! Μπράβο, μπράβο!

kiki said...

Να τα και τα κριτσινακιααααααα... Αμ τα ντιπ; Βέβαια! Ξεχάσαμε να πούμε ένα απλό μεζέ καλοκαιρινό. Λαχανικά κομμένα φέτες ή ζουλιέν με ντιπ! Τέλεια τα κριτσίνια, και τα ντιπ βεβαίως!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...