Saturday, July 28, 2007

Σουβλάκια μπακαλιάρου με φερετζέ

Καλοκαίρι και ζέστη. Δεν μπορούμε να φάμε βαριά και ζεστά φαγητά. Στα σουβλάκια όμως λέμε ναίίίί!
Θέλουμε: κομμάτια ψαριού-φέτα, εμείς βάλαμε μπακαλιάρο, φέτες μελιτζάνας (λίγο τηγανισμένης και κρύας), φέτες ντομάτας, πιπεριές χρωματιστές, φέτες κρεμμύδι. Περνάτε τα κομμάτια σε ξύλινα σουβλάκια και τα βάζετε σε ταψί. Απο πάνω στρώνετε φέτες μπέηκον, ώστε να σκεπάσετε το ψάρι τελείως. Αλουμινόχαρτο για να μην καεί το μπέηκον μονομιάς. Ψήνετε στο φούρνο τουλάχιστον για μισή ώρα, δείτε αν έχουν ψηθεί τα ψάρια και ανάλογα συνεχίζετε το ψήσιμο. Δέκα λεπτά πρίν το τέλος βγάζετε το αλουμινόχαρτο για να πάρει χρώμα το μπέηκον. Σερβίρετε
Ωσπου να γίνουν τα σουβλάκια, φτιάχνετε πρόχειρα είδος gremolatas, ανακατεύοντας λάδι, φρεσκοκομμένο μαϊντανό, τριμμένο σκόρδο, λίγο ξύσμα και χυμό απο λεμόνι, ποσότητα τόση όση να φτάνει για τα σουβλάκια σας. Ετσι, παίρνετε το σουβλάκι με το μπέηκον στο πιάτο σας και το περιχύνετε.
Κρασί : Ροζε Γαία Οινοποιητική 14-18h

6 comments:

Αθήναιος said...

Τολμηρή συνταγή. Μου αρέσει. Δεν θα βάλω τις πιπεριές τις χρωματιστές γιατί έχω issues μαζί τους κι αντί για φέτες ντομάτας θα έβαζα ντοματάκια σαντορίνης, στα σουβλάκια στέκονται καλύτερα.

kiki said...

Πολύ μου αρέσουν τα ψητά λαχανικά. Σε συνδυασμό με το ψάρι, είναι ένα γευστικό καλοκαιρινό πιάτο. Και στα κάρβουνα φαντάζομαι θα είναι τέλεια... Εγώ δε θα έβαζα μπέικον.

Juanita La Quejica said...

Κική, βάλε μπέϊκον και θα την θυμηθείς την Μαρίνα! Το αγαπημένο μου φαγητό που μου έφτιαχνε πάντα ο πατέρας μου στην γιορτή και στα γενέθλειά μου (όταν η μαμά ήταν η αποκλειστική μαγείρισσα του σπιτιού) ήταν μεγάλες γαρίδες, βρασμένες πρώτα και μετά τυλιγμένες με μπέϊκον και για λίγο στο γκριλ του φούρνου. Όνειρο!
Εγώ τις κάνω και με προσούτο, για πιο λεπτή γεύση, αν και τελικά το μπέϊκον μου αρέσει περισσότερο.
Δεν έχω δοκιμάσει με ψάρι, αλλά φαντάζομαι ότι κάτι παρόμοιο θα είναι. Θα το δοκιμάσω σίγουρα μόλις επιστρέψουμε από διακοπές, ευχαριστώ Μαρίνα για την ιδέα!

Marina said...

Αθήναιε, ναί η ιδέα με τα ντοματάκια Σαντορίνης πολύ καλή, θα βάζαμε αν είχαμε. Τα σουβλάκια αυτά όμως ήταν μιά έμπνευση της στιγμής..οπου ανοίγεις το ψυγείο και δημιουργείς με ό,τι βρίσκεις! Θα την ξαναφτιάξουμε και με τα ντοματάκια και με μελιτζάνες ψητές στο φούρνο, αντί για τηγανιτές!

Κική, η ιδέα του μπέηκον με ψάρι ξενίζει, δίνει όμως γεύση και ουσία στα σουβλάκια που τελικά δεν έχουν καμμία ιδιαίτερη νοστιμιά απο δικού τους..Στα κάρβουνα ομολογουμένως δεν το έχω δοκιμάσει..συνήθως ψήνουμε εκεί ολόκληρα ψάρια.

Juanita, σωστός και καλοφαγάς ο μπαμπάς. Καλά να περάσεις.

ΕΛΕΝΑ said...

Στα ψαροσουβλάκια με τα ψητά λαχανικά, θα πούμε κι εμεις ναι.

Anonymous said...

Marina mou kalh!!!ta soublakia xwris mpeikon tha ta ftiaksw gia kolatsio metis files mou!!!prwta o theos sthn 6h Aygoustou!!!
nase kala gia thn idea sou!!! thayma!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...