Thursday, July 19, 2007
Μακαρονόπιτα
Υλικά:
Χωριάτικο Φύλλο για πίτα ή φύλλο κρούστας
1/2 κιλό ριγκατόνι ή πένες
2 φλυτζάνια φέτα
1 φλιτζάνι κασέρι ή γκούντα
1/2 φλιτζάνι μυζήθρα ξερή ή παρμεζάνα
1 φλιτζάνι γαλοπούλα καπνιστή ή ζαμπόν
4 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
αλάτι
βούτυρο
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό τα σουρώνουμε και προσθέτουμε το βούτυρο (μπορούμε να βάλουμε και ζυμαρικά που μας περίσσεψαν από την προηγούμενη).
Ανακατεύουμε τα τυριά και τη γαλοπούλα με τα μακαρόνια.
Στρώνουμε τα μισά φύλλα σε ένα ταψί και τα λαδώνουμε. Χρησιμοποίησα φύλλο χωριάτικο που έφτιαξα μόνη μου. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και έτοιμο φύλλο ή φύλλο κρούστας. Ρίχνουμε το μείγμα με τα τυριά και τα μακαρόνια και περιχύνουμε με τα αυγά χτυπημένα και το γάλα. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά στους 180° C.
Σημείωση: Από τα υλικά που αναφέρονται διπλά π.χ γαλοπούλα ή ζαμπόν έχω χρησιμοποιήσει τα πρώτα. Από τα τυριά μπορούν να χρησιμοποιηθούν κι άλλα είδη αναλογα με τις γευστικές σας ιδιαιτερότητες.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
10 comments:
Ρέναααααα, χάθηκες. Ωραία η πίτα σου, και πράγματι δίνει λύση και για περίσσευμα ζυμαρικών της προηγούμενης.
Σωστά, μια εξαιρετική λύση για περισσεύματα ζυμαρικών.
Αλλά επειδή εγώ από φύλλο δεν... θα περιοριστώ στο έτοιμο και ίσως προσθέσω και λίγη ντομάτα ψιλοκομμένη, ρόκα, κάτι σε λαχανικό.
Υποθέτω ότι αν έχει αρκετά αυγά και τυριά, μπορεί να σταθεί και χωρίς φύλλο. Το έχεις κάνει ποτέ χωρίς φύλλο;
Ρενάκι ωραία η συνταγούλα αλλα παιδιά εγω μακαρονόπιτα εννοώ μόνο την κλασσική παραδοσιακή Ηπειρώτικη με αυγά και φέτα μόνο:)
Η πιτα που με περιμένει οταν πάω στο χωριο μου γιατι μου αρέσει πολυυυ!:)
Κικίτσα ετσι χωρίς φύλλο ναι , το κλασσικό ογκρατέν :)
Kαλώς την Ρένα. Γιατί σε χάσαμε τόσον καιρό?? Ωραία συνταγούλα Ρενάκι. Εφτιαξες και φύλλο μόνη σου?? Μπράβο χρυσοχέρα. Εγώ σαν την Χουανίτα από φύλλο ..δεν επίσης, άρα αγοραστό. Και λίγο μπέικον φαντάζομαι θα του πηγαίνει ωραία.
Elie είναι πραγματικά καλή λύση για να μην πεταχτούν τα ζυμαρικά.
Juanita η ντοματούλα θα του πηγαίνει μια χαρά. Αν θες να του βάλεις κι αλλα λαχανικά δοκιμασε μελιτζάνα ή/και κολοκυθάκια αν τα τρως.
Κική οπως το λέει η Λαμπρινή, το κλασσικό ογκρατέν.
Λαμπρινή τέλεια και η χωριάτικη πιτούλα. Την έχω δοκιμάσει τη συνταγή σου παλιότερα από το hungry. (δική σου δεν είναι?)
Έλενα το μπέϊκον του ταιριάζει πολύ, αλλά τοτε καλυτερα να μη βαλεις το καπνιστό φιλέτο γιατι θα γίνει αρκετα αλμυρή η πιτα.
Κατά τ' άλλα χάθηκα γιατί αφενός είχα αδειούλα και αφετέρου αποφάσισα να ανασκουμπωθώ και να βάψω το σπιτι μας(αγγαροδουλειά αλλά χρειαζόταν φρεσκαρισμα).
Ρενάκι ναι , εγώ την είχα βάλει:)
Εγώ δεν την φτιάχνω , θέλω να την τρώω απο την μανουλίτσα μου!
Οταν γυρίσω απο το χωριό θα την βάλω και εδώ με φωτο απο την πίτα της μαμάς μου:)
Κοριτσόπουλα καλησπερίζω!
Φτιάχνω και εγώ κάτι παρόμοιο αντί παστίτσιου .
Κασέρια, σαλάμια, ρόκες ντομάτες, τόνοι και ότι μπορείτε να φανταστείτε.
Πάντα με μπεσαμελ! Θα χαλαλίσω φύλλο για να δοκιμάσω και αυτή την εκδοχή. Καλησπερα.
ωραία συνταγή ρένα,
η λαμπρινή κάτι ξέρει, μαζί με τη φωτό δε μας φέρνετε και τη συνταγή της μαμας?
Μιας και το κις λορέν της Έλενας το έφαγα όλο.
Δε θα ντραπώ θα ζητήσω και το μισό ταψί της μακαρονόπιτας.
ΕΙΜΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΣ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ
Post a Comment