Wednesday, July 25, 2007

Μπαρμπούνια à la bonifacienne


Σήμερα προτείνω μία συνταγή από την όχι και τόσο μακρινή μας Κορσική.
Υλικά
1 κ.μπαρμπούνια
6 αντζούγιες σε λάδι
1-2 κ.σ.πελτές τομάτας
3-4 σκελ.σκόρδο
2 μεγάλες ντομάτες
ψίχουλα από φρέσκο ψωμί
μαϊντανός
ελαιόλαδο Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε καλά το φούρνο.
Λειώνουμε τις αντζούγιες σε πάστα με λίγο λάδι και προσθέτουμε τον πελτέ και τα σκόρδα λειωμένα. Απλώνουμε το μείγμα στον πάτο ενός πήλινου σκεύους για ψήσιμο στο φούρνο.
Από πάνω απλώνουμε τις ντομάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες.
Στην επόμενη στρώση βάζουμε τα μπαρμπούνια και πασπαλίζουμε με τα φρέσκα ψίχουλα (γύρω στις 3 χούφτες, να καλύψουν το φαγητό μας) ανακατεμένα με τον μαϊντανό ψιλοκομμένο. Ρίχνουμε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Στο τέλος ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο.
Τα ψήνουμε για μισή ώρα στους 200ο.

update 16-8-07
Φωτό από τη Μαρίνα και τον CGP
Ευχαριστούμε!

14 comments:

ΕΛΕΝΑ said...

Τώρα τι να πω? Για τις φωτογραφίες ή για το φαγάκι?? Σούπερ και τα δύο.
Μπαρμπουνάκια πάνω σε πάστα από αντζούγιες ε?? Μου "ακούγεται" πεντανόστιμο.

kiki said...

Πάντα ταξιδιάρικα τα ποστ σου...

Anonymous said...

Χουανίτα (μ'αρέσουν οι εξελληνισμοί), πολύ ωραίο φαίνεται το φαγητό σου. Θα το προσθέσω στα υπόψη. Και οι φωτογραφίες τέλειες, καλοκαιρινές, μεσογειακές, μας ξεσηκώνουν.
Με την ευκαιρία, κορίτσια, επιτρέψτε μου να σας δώσω συγχαρητήρια. Και καλές μαγείρισσες και μέσα στις νέες τεχνολογίες και κοσμοπολίτισσες και εργαζόμενες και μαμάδες, απ'ό,τι έχω καταλάβει. Ανακάλυψα το μπλογκ σας πριν από λίγο καιρό και σας επισκέπτομαι τακτικά. Δοκίμασα τις πατάτες με δενδρολίβανο: αποκάλυψη! Πεντανόστιμες και πανεύκολες.
Συγχωρήστε με αν τέτοιου είδους σχόλια πρέπει να γράφονται αλλού, αλλά είμαι καινούρια στα λημέρια σας. Α, να μην το ξεχάσω. Συγχαρητήρια για έναν ακόμη λόγο: επειδή καταρρίπτετε το παλιό κλισέ που καλά κρατεί ακόμη βεβαίως και θέλει κάθε μαγείρισσα να κρατά πεισματικά για τον εαυτό της τις συνταγές της σαν κρατικό μυστικό και να μην τις μοιράζεται με κανέναν.
Τούτου λεχθέντος, μήπως έχει καμιά σας συνταγή για τη γερμανική μηλόπιτα ή μηλότουρτα με λικέρ αυγού (λέγεται apfeltorte mit eierlikor - σόρι, ουμλάουτ δεν μπορώ να βάλω - ή κάπως έτσι). Τη φτιάχνει μια συγγένισσα, αλλά δεν εννοεί να μας αποκαλύψει το μυστικό!
Χουανίτα, τι θα πει το la quejica (λα κεχίκα προφέρεται;);

Juanita La Quejica said...

Δεν την ξέρω την συνταγή που ζητάς. Κάτι όμως με λικέρ αυγού είχε βάλει η Ονειρομαγειρέματα το χειμώνα, αν θυμάμαι καλά.

E said...

Αχ Juanita μου, αχ... Τι κάνουμε εδώ βρε παιδιά? Δεν γίνεται να πάμε στην Κορσική να το δοκιμάσουμε? Ε?

Ελενάκι για κανόνισε... φεύγουμε για Κορσική :)

Φιλια,
Ε.

ΕΛΕΝΑ said...

Eγώ όπου θέλετε πάω.
Μην ξεχνάς, μας περιμένει και η Αγγελικούλα στην Αφρική. Έχουν άνοιξη εκεί λέει, χαρά Θεού.
Αλλά τα μπαρμπουνάκια δεν το συζητώ.....στην Κορσική θα τα δοκιμάσουμε. Εκτός αν θέλεις να στα μαγειρέψουμε με την Juanita, να σου βάλουμε κι ένα πόστερ της Κορσικής να βλέπεις, ήχο κυμάτων να σκάνε στα βράχια της τρίτης φωτό, τεχνητή δροσούλα κ.λ.π

E said...

τσ τσ τσ
Τεχνητά όταν μπορούμε να έχουμε το αυθεντικό...
τσ τσ τσ...

Κανόνισε με την συμπεθέρα και βγάλε εισιτήρια :) Φεύγουμεεεεε....

CGP said...

@juanita

Ωραία συνταγή.

Εχω μία σειρά από απορίες

1. με τις 6 αντζούγιες δεν γίνεται πολύ αλμυρό ?

2. Την ψύχα την βρέχεις πριν την ανακατέψεις με τον μαϊντανό ?

3. Βγάζει υγρά ? Το ρωτάω, διότι
στο Cassoulet, Που επίσης το σκεπάζουμε με ψύχα, συστήνουν κάθε 10 λέπτά που ψήνεται να πιέζουμε την ψύχα μέσα στα υγρά, γιά να γίνει περισσότερη ωραία κρούστα με γεύση.

Είμαι μία ωραία καλοκαιρινή συνταγή
με υλικά οικεία αλλά διαφορετικά ανακαταμμένα.

Μπράβο Juanita

Plakakis said...

bravo Juanita
πολύ μου άρεσε αυτό το ποστ, και η Κορσική είναι ένας προορισμός που ενώ δεν έχω πάει ποτέ είναι σαν να έχω πάει ήδη, έχω διαβάσει τόσο πολύ που πραγματικά το βρίσκω υπέροχο το ποστ και φυσικά επίκαιρο λόγω καλοκαιριού νησί διακοπές πλούσια κουζίνα ... καλό καλοκαίρι :)

Juanita La Quejica said...

Είδατε θασασσινές φωτογραφίες και "τσιμπήσατε" με την ζέστη... και εγώ το ίδιο! 39ο είχε η κουζίνα μου σήμερα με τον φούρνο αναμμένο, εφιάλτης!
CGP, την ψίχα όχι βρεγμένη, στεγνή την ανακατεύουμε και την προσθέτουμε. Τα έχω φάει και με φρυγανιά, αλλά μου φάνηκαν πολύ ξερά. Δεν έχουν πρόβλημα με τα υγρά. Οι ατζούγιες έχουν λεπτή γεύση στις σάλτσες και αλάτι δεν μπαίνει καθόλου στα ψάρια, οπότε ρουφά και η ντομάτα και εξισορροπούνται οι γεύσεις.

witchofdaffodils said...

τι φωτό, θαύμα! και η συνταγή καλοπρωτότυπη, μερσί :)

τη δροσιά των φωτό να'χεις :P

Anonymous said...

taksideuwntas kai mageireuwntas!!!sigoyra tha to ftiaksw me prwth eykairia giati to nomizw pikantiko!!!nase kala!glukia Juanita!!!filakia!!

Juanita La Quejica said...

Καλώς την Κλειώ και την Μαγισσούλα.

Marina said...

Το έφτιαξε χθές ο Κ με πέρκα (δεν βρήκα μπαρμπούνια στην αγορα)ήταν θαυμάσιο, μόλις βρώ το σωστό καλώδιο (θα είναι σε κάποια κούτα) θα σου στείλω φωτο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...