Tuesday, August 28, 2007

Περί ξινών και άλλων δαιμονίων

Κυρίες και κύριοι σας αρέσουν τα ξινά? Τα περίεργα, τα πονηρά? Ελπίζω πώς ναί, αν όμως όχι, παρακαλούνται οι οσίες Μαρίες και άγιοι Ονούφριοι ας μην προχωρήσουν παρακάτω. Η συνταγή δεν απευθύνεται σε εκείνους! Πάμε φωτογραφικά βήμα-βήμα
Χρειάζεσθε απο ένα μεγάλο λεμόνι ανά άτομο. Κόβετε το λεμόνι φέτες στρογγυλές (πάχος ένα δάχτυλο) και πετάτε τη σάρκα. Βάζετε μέσα μία φέτα μοτσαρέλα και απο πάνω λίγη αντζούγια και ένα κομματάκι φρέσκια ντομάτα
Τα σκεπάζετε με άλλη μία φέτα μοτσαρέλα.
Ψήσιμο σε μέτριο φούρνο μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα και να ροδίσει. Σερβίρονται ζεστά.
Να έχετε όμως υπόψη σας ότι αν τα βγάλετε για πρώτο πιάτο είναι πολύ χορταστικά και οι καλεσμένοι σας δεν θα φθάσουν ως το γλυκό. Σαν μεζές με ένα κρασάκι είναι μιά χαρά. Στο τέλος αυτά που μένουν είναι οι λεμονόκουπες, αν και κάποιοι τις τρώνε και αυτές.

7 comments:

tassoula said...

Το λατρευω - το λατρέυω....
:))

Λαμπρινη said...

Ξύπνησε ο πουριτανός εαυτός μου με την εισαγωγή , αλλά τελικά ανακάλυψα ένα ενδιαφέρον μεζεδάκι :)

kiki said...

Εμένα μου αρέσουν και τα ξινά και τα πονηρά και τα περίεργα. Συνεχίζω ακάθεκτη!

ΕΛΕΝΑ said...

Ωραία τα ξινά. Ενδιαφέρον μεζεδάκι.

Anonymous said...

Σεμνάάάά......

Juanita La Quejica said...

Ωραιότατο! Πικάντικο και όμορφο στην παρουσίαση.

Anonymous said...

ti na grapsw??? ta exoun grapsei ta koritsia!!tha exei kai ayto thn sura tou otan erthw Ellada!!nase kala kopela mou!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...