Saturday, September 22, 2007

Μαρμελάδα βατόμουρο

Εκανα την μαρμελάδα για δεύτερη συνεχή χρονιά.
Συγκεκριμένα πέρυσι την έκανα παρέα με την μαμά μου.
Την φάγαμε, μα δεν θα έλεγα ότι είχαμε τρελαθεί κιόλας.!
Η μαμά μου κάνει μαρμελάδες και θα έλεγα ότι το κατέχει το σπορ!
Εγώ πάλι, αντίθετα δεν...! Ακούσαμε και τις συμβουλές της αδερφής της και το αποτέλεσμα ήταν θαυμάσιο για την μαμά, αδιάφορο για εμάς. Την είχαμε κάνει με ζάχαρη για μαρμελάδες, που εδώ βρίσκεις όλο τον χρόνο στα ράφια των σούπερ.

Φέτος , αποφάσισα να ξανακάνω, αν και δεν είχαμε ενθουσιαστεί, επειδή λυπόμουν βλέπω τα φρούτα να σαπίζουν. (Στον υπέροχο κήπο μας έχουμε πάνω από 50 μέτρα φράχτη βατόμουρων.)
Το δικό μου σκεπτικό, ήταν διαφορετικό. Hθελα να κάνω μια κλασική μαρμελάδα και δεν με ενδιέφερε να κρατήσω το φρούτο ολόκληρο! (με αυτό το σκεπτικό είχαμε χρησιμοποιήσει ζάχαρη ειδική για αυτούς τους σκοπούς πέρυσι)
Ετσι έκανα πρώτη φορά, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιούνη και ακολούθησαν και άλλες.! Την έκανα ως εξής: για κάθε κιλό βατόμουρα , 2 μήλα , 700γρμ ζάχαρη του καφέ και 1 κουταλάκι λεμον του ζου. Να πω ότι δεν έγινε νια- νια όπως νόμιζε η μαμά και το μήλο εκτός από την πηκτίνη του, έδωσε και μια ξεχωριστή γεύση. ! Καταπληκτική! Την τρώμε με το πρωινό μας στο ψωμί, μα την βάζω και στις τούρτες σαν βάση στο παντεσπάνι!

8 comments:

Anonymous said...

Πού είναι Luna ο φράχτης σου να τον "περιποιηθούμε"; Έχει πρόσβαση από δρόμο;
Πρέπει να μας δώσεις όλες τις συντεταγμένες να το βρούμε εύκολα.

ΕΛΕΝΑ said...

Αυτόν τον φράχτη με τα βατόμουρα πολύ τον ζήλεψα!!!

kiki said...

Πολύ μου αρέσουν οι μαρμελάδες από τέτοια φρούτα. Η Νέλλη μου είπε πως θα μου στείλει ριζούλες γα βατόμουρα. Ελπίζω να πιάσουν. Και του χρόνου Λούνα!

Anonymous said...

Είχα πάρει δυο ριζούλες αρχή άνοιξης, μα δυστυχώς δεν έπιασε καμία παρ΄όλον που μέσα στο σακουλάκι τους, ήταν ήδη ανοιγμένες. Πιστεύω ότι τις φέρνουν από θερμοκήπια ελεγχόμενης θερμοκρασίας και μόλις βγουν στις δικές μας κλιματολογικές συνθήκες, απλώς δεν επιβιώνουν.

Juanita La Quejica said...

Τρελλαίνομαι για μαρμελάδες και γλυκά μα βατόμουρα. Τί κρίμα που για μας στην Αθήνα είναι ένα δύσκολο φρούτο να προμηθευόμαστε...
Φοβάμαι Ρωξάνη ότι θα πρέπει να μπούμε σε αεροπλάνο για να πάμε να "κλέψουμε" βατομουρα από τον όμορφο κήπο της Luna.

Anonymous said...

Σ΄αεροπλάνα και βαπόριααααα
και με τους φίλους τους παλιούουουους...

luna said...

Πρόσβαση σε δρόμο έχει, ορίστε περάστε, να σας δώσουμε και τσουμλεκι να τα μεταφέρετε σε καλή κατάσταση στο σπίτι.
Κι αν δεν έδωσα φέτος σε φίλους και γνωστούς.Φέτος άρχισα να τα εκτιμώ! απίστευτο και όμως αληθινό.
Εγω προσπαθώ να φυτέψω συκιά.
Πιάνει μα μετά κάτι στραβώνει και ......δεν!

witchofdaffodils said...

είναι πολύ ωραία, αλλά είναι και πολύ δύσκολο να βρεί κανείς βατόμουρα! μια φορά είχα φτιάξει αλλά είχε υπερβολικά πολλά "σποράκια", και αναγκάστηκα να τη σουρώσω..
μάλλον το φρούτο δεν ήταν κατάλληλο :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...