Thursday, September 20, 2007

Νοστιμιές με τυρί(α) και πιπεριές

Βρήκα τις συνταγούλες σε περιοδικό και πολύ μου άρεσαν. Στο τέλος μας άρεσαν κι αφού τελείωσαν ξαναματακάναμε. Για δείτε τες μπορεί να τις θέλετε κι εσείς.

Νοστιμιά 1
Σε μπολ ανακατεύουμε ίσες κουταλιές κοπανιστής μυκόνου, που όμως νάναι εκτος ψυγείου για να έχει μαλακώσει με κουταλιές στραγγιστού γιαουρτιού. Αυτό ήταν και τέρμα.Νοστιμιά 2
Υλικά:
4 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο σε μικρά κομματάκια
250 γρ. τυρί φέτα σε κομματάκια
1 κουτ.γλυκού μπούκοβο (σπασμένο καυτερό πιπέρι)
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη ή ψιλοκομμένη
Εκτέλεση:
Απλούστατα βάζουμε όλα τα υλικά σε μπλέντερ και τ αφήνουμε να χτυπηθούν μέχρι να γίνουν αλοιφή.
Εννοείται ότι το μπούκοβο και το σκόρδο μπορείτε να τα αυξομειώσετε.
Είναι υπέροχο σε παξιμαδάκια ολικής αλέσεως ή σε φέτες ψωμιού ολικής αλέσεως που έχετε ελαφρώς φρυγανίσει στο γκριλ.
Μπορείτε να το χαρείτε και ως ντιπ άριστα.

9 comments:

Nena said...

Κύριες, Κύριοι, οι φωτογραφίες δεν μπήκαν όπως θα ήθελα γιατί δεν ξέρω να το κάνω. Παρακαλώ τα φώτα σας.
Να πω μόνο πως το λευκό είναι το μείγμα κοπανιστής-γιαουρτιού και το κοκκινοπό είναι το ντιπ πιπεριάς κ.λπ. Ευχαριστώ για την ανοχή σας.

Juanita La Quejica said...

OK, τώρα είναι όλα καλά Νενάκι. Ευχαριστούμε για τα μεζεδάκια.

oneiromageiremata said...

Εγώ και η Έλενα θα σας κοιτάμε, μην ενοχλείσθε!

witch of daffodils said...

στη 2η νοστιμιά μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη φέτα με ένα πιο ελαφρυ τυρί 'οπως π.χ. κατίκι?

Λαμπρινη said...

Οτιδήποτε τυροειδές μου αρέσει :)
Αχ να χα λιγο κοπανιστή !!!

ΕΛΕΝΑ said...

Κικίτσααααααα χα χα χα
Ναι,ναι μην ενοχλείσθε!! Αχ, και μ' αρέσει η κοπανιστή πολύ. Ωραίες τυρονοστιμιές Νενάκι:))

Nena said...

Υποθέτω πως και το κατίκι θα του πηγαίνει μόνο που όπως και να το κάνουμε η φέτα έχει τη δική της γεύση.
Κικίτσα, ΄Ελενα, ούτε φαντάζεστε με τι ζω αυτόν τον καιρό. Απ όσα φτιάχνω, άλλα βλέπετε κι άλλα όχι, δεν αγγίζω κάτι.
Κι εγώ μόνο βλέπω και μυρίζω. Κι έχω μια μύτη άλλο πράμα.

Anonymous said...

Έφτιαξα αυτό με την πιπεριά προχθέσ στις 11 το βράδυ με 1/2 κιλό φέτα τις ανάλογες πιπεριές και σκόρδο χωρίς μπούκοβο αλλά ήταν καυτερό αρκετά από το σκόρδο.
Τέλειο. Μόνο το μπωλ που δεν έφαγαν.Το καθάρισαν καλά με ψωμάκι φρέσκο φρέσκο και ζεστό από τα χεράκια μου
Πάντα τέτοιες εύκολες ,γρήγορες και πεντανόστιμες συνταγούλες
Ευχαριστώ πολύ

Anonymous said...

Συνοδεύεται πολύ νόστιμα με κριτσινια τυλιγμένα με προσούτο(ιδανικά αυτά τα λεπτά και πλακέ κριτσίνια)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...