Sunday, September 09, 2007

Σαγανάκι τυριών με μέλι


Είχα δοκιμάσει αυτό το σαγανάκι και μου άρεσε πάρα πολύ. Βέβαια μέχρι στιγμής δεν κατάφερα να βρω την πρωτότυπη συνταγή, που σίγουρα διαφέρει από αυτή που γράφω, αλλά αυτοσχεδιάζοντας προέκυψε ένα πολύ γευστικό αποτέλεσμα που προσεγγίζει στην αρχική συνταγή που δοκίμασα.
Χρησιμοποίησα 2 είδη τυριών φέτα και κασέρι, όμως με το κασέρι το αποτέλεσμα δεν είναι ιδιαίτερο μια και γλυκίζει πολύ. Αν θέλετε να δοκιμάσετε με άλλο τυρί δοκιμάστε με κάποιο πικάντικο (κεφαλοτύρι, κεφαλογραβιέρα κλπ). Αυτό με τη φέτα ήταν πεντανόστιμο.
Η Μαργαρίτα μου πρότεινε να περάσω τη φέτα στο αλεύρι και μετά σε φρυγανιά αλλά δε το δοκίμασα τελικά, γιατί το αρχικό σαγανάκι είχε μια πολύ τραγανή κρούστα και με πήγαινε περισσότερο σε σιμιγδάλι. Πιστεύω όμως πως θα του πηγαίνει μια χαρά και η φρυγανιά.
Υλικά
1 τετράγωνο κομμάτι φέτα
3 φλιτζανάκια αλεύρι ανακατεμένο με σιμιγδάλι
2 κουταλιές μέλι αραιωμένο με μπαλσάμικο
1 κ.γ σουσάμι
Εκτέλεση
Βάλτε το αλεύρι με το σιμιγδάλι σε ένα πιάτο
Απλώστε στη φέτα το μείγμα του μελιού
Πασπαλίζετε με το σουσάμι
Περάστε το τυρί στο αλεύρι και από τις δύο πλευρές να σκεπαστεί
Θερμάνετε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι
Τοποθετήστε το τυρί στο τηγάνι και τηγανίστε κι από τις δύο πλευρές μέχρι να χρυσίσει

11 comments:

kiki said...

Εγώ πάντως θα το δοκιμάσω γιατί μου αρέσει πολύ ο συνδυασμός μέλι-μπαλσάμικο!

Rena said...

Κική είναι όντως πολύ ιδιαίτερη η γεύση του. Ελπίζω να σου αρέσει.

Juanita La Quejica said...

Α! Γι αυτό δεν μου είχε πετύχει κάποια φορά που το είχα δοκιμάσει; Γιατί δεν το άλειψα με μέλι, μόνο στο τέλος έφτιαξα σαν σαλτσούλα από δίπλα βαλσαμικό αραιωμένο με μέλι. Και δεν κολλούσε το σουσάμι το άτιμο.
Μάλλον εντόπισα τώρα διαβάζοντας η συνταγή σου το λάθος μου Ρένα.

Anonymous said...

Εγώ είχα δει στο "Κουζίνα ολοταχώς" την σεφ Νένα (δεν θυμάμαι επίθετο) να αλευρώνει απλά την φέτα και μετά λιγο κάτω απο τρεχούμενο νερό και σε καυτό λάδι αμέσως . Απο τότε μόνο έτσι το κάνω και γίνετε εκπληκτικό .
Καμιά φορά κοβω 2 λεπτά κομμάτια φέτας βαζω αναμεσα τους μειγμα απο ντοματα λιαστή και πιπεριές που έχω διαλυσει στο μούλτι τα κολάω και τα ψήνω .
Συνήθως και γω αραιωνω μέλι με μπαλσάμικο και τα σερβίρω ,δεν το χω δοκιμάσει αλλιως :)

Θα δοκιμάσω και έτσι Ρενάκι θα γίνεται σίγουρα πολύ τραγανό σαν κροκέτα απο έξω :))

ΕΛΕΝΑ said...

Και με γραβιέρα που έφερα από Κρήτη φαντάζομαι θα γίνεται ωραίο. Αν και με την φέτα μου φαίνεται το "καλυτερότερο":))

Rena said...

Λαμπρινή να ρωτήσω το αλεύρι δεν φεύγει αφού μετά περνάς τη φέτα κατω απο το νερό ή πρώτα περνας απο το νερο και μετα αλευρώνεις?

Ελενα κι εγω με γραβιερα θα το δοκιμασω την επομενη φορά γιατί με το κασερακι μου γλυκιζε.

kiki said...

Βρε παιδιά...εγώ πάντως, πρώτα έβρεχα το τυρί και μετά το πέρναγα από αλεύρι. Λάθος έκανα;

Λαμπρινη said...

Ρενάκι η φέτα να είναι υγρή οπως την βγάζουμε μέσα απο το νερο της οχι ξεραμένη . Κολαει αρκετο αλευρι επάνω και οταν λεω να την βρέξουμε εννοω οτι εχουμε ανοιχτή την βρύση και τρέχει νερό και για 1 δευτερόλεπτο την βρέχουμε οχι παντου οπου σταθεί το νερό . Δοκιμάστε το ειναι καταπληκτικό , φαινετε λες και έχει φύλλο απο έξω :)

Κικιτσα δεν υπάρχει σωστό και λάθος οπως μας βολευει και οπως μας αρέσει. Η φέτα οπως ειπα θελει να ειναι λίγο υγρή για να κολησει το αλευράκι :)

Anonymous said...

Ρένα
εμενα με ενθουσίασε ο συνδυασμός μελι-μπαλσάμικο!...εννοείται οτι αυριο τη δοκιμάζω...να μη τη φαμε απόψε βραδυάτικα :)

Nena said...

Πολύ ωραίο. Τι μου κάνεις Ρένα μου βραδιάτικο και νηστικιά που τα διαβάζω.
Δεν ξέρω για την φέτα, αλλά γραβιέρες για σαγανάκια συνήθως πρώτα τα βρέχουμε και μετά τ αλευρώνουμε.
Υπάρχει μπαλσάμικο πηκτό και λίγο γλυκο (Glaze) και πάει υπέροχα με τη συνταγή αυτή. Μ αυτό γαρνίρετε μέχρι και παγωτά, αν θέλετε.

Νασος Παπαστυλιανού said...

Κάνω σαχανάκι τα δικά μου τυράκια (πρόβεια μελίπαστα Λήμνου), με το εξής κουρκούτι: 1 Φλ. Αλεύρι, 1/2(+) Φλ. Γάλα, 2 Αυγά, 1+1/2 κ.γ. Μπέικιν Πάουντερ, 1/2 κ.γ Αλάτι και τα τηγανίζω σε 2 εκ. αραβοσιτέλαιο και σε μέτρια φωτιά, για ένα λεπτό απο την κάθε μεριά.
Ο μικρός μου γιός μου φέτος το καλοκαίρι, δοκίμασε το σαχανάκι με λίγο πετιμέζι (δικό μου φυσικά).
Ωραίο γίνεται και το πολύ αρμυρό κεφαλοτύρι.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...