Thursday, September 13, 2007

Το κουνελάκι έφαγε πολύ ξύλο!

Βρέθηκε λοιπόν, από τη Λακωνία στο σπίτι μου ξυλοδαρμένο κι έτοιμο για φάγωμα. ΄Ηταν και μεγαλούτσικο, έπεσε κι ο τελευταίος "Γαστρονόμος" στα χέρια μου κι είπα εδώ είμαστε θα δοκιμάσουμε να δούμε αν πετυχαίνουν οι συνταγές του. Και παραθέτω τη συνταγή:

Υλικά (για τη μαρινάδα):
1 κουνέλι γύρω στο 1 1/2 κιλ. σε μερίδες
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι κομμένο ροδέλες
2 φύλλα δάφνης
1/2 κρασοπότηρο ξίδι
1/2 κρασοπότηρο λευκό κρασί
2 καρότα κομμένα ροδέλες
πιπέρι σε κόκκους
Υλικά για το μαγείρεμα:
25 κρεμμυδάκια στιφάδου
20 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
200 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φετάκια κομμένα
6 κουτ.σούπας ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Βάζουμε το κουνέλι σ ένα μπολ με όλα τα υλικά της μαρινάδας, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε 10 ώρες στο ψυγείο. Στεγνώνουμε όταν έρθει η ώρα το κουνέλι με χαρτί κουζίνας και κρατάμε τη μαρινάδα χώρια. Σοτάρουμε τα κομμάτια του κουνελιού με το λάδι, ώστε να ροδίσουν καλά και τα τοποθετούμε σε ταψί. Ροδίζουμε στο ίδιο λάδι και τα κρεμμυδάκια και τα προσθέτουμε στο ταψί, ανάμεσα στο κρέας. Αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε τις 5 κουτ.σούπας λάδι, τα μανιτάρια και τη μαρινάδα. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα. Ενδιάμεσα γυρνάμε τα κομμάτια του κρέατος 1-2 φορές. Ενα τέταρτο πριν τελειώσει το ψήσιμο προσθέτουμε τα δαμάσκηνα.
Σερβίρουμε με λευκό ρύζι.
Τώρα, δεν ξέρω αν ήταν το κουνέλι τέτοιο, αλλά χρειάστηκε παραπάνω από μία ώρα και μάλιστα προσθεσα και λίγο νεράκι ενδιάμεσα ζεστό.
Είχα τις επιφυλάξεις μου για τη συνταγή καθώς ως επι το πλείστον απ τις συνταγές που δημοσιεύουν τα περιοδικά όλο και κάτι λείπει και το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που περιμένει κανείς.
Ομολογώ πως βγήκε πολύ νόστιμο και αρωματικό φαγητό. Η φωτογραφία μου το αδικεί αρκετά, αλλά δεν ήθελα να σας βάλω τη φωτογραφία του περιοδικού. Για μια τιμή ζούμε!

7 comments:

ΕΛΕΝΑ said...

Πολύ γέλιο έκανα με τον τίτλο σου Νενάκι:)))
Κουνελάκι με μανιτάρια και δαμάσκηνα, ωραιότατο ακούγεται. Ειδικά τα δαμάσκηνα που τα συνηθίζω κι εγώ σε κάποια φαγητά, πολύ με δελέασαν για να το επιχειρήσω.

Crazy Tourists said...

Έχουμε δοκιμάσει κι εμείς κάποιες συνταγές του γαστρονόμου, και μπορώ να πω ότι τα αποτελέσματα ήταν ιδιαιτέρως νόστιμα!!
Όσο για το κουνελάκι...Μιαμ μιαμ!! Πολύ το λιγουρεύτηκα!!

CrazyTourist2

Anonymous said...

Ωραία συνταγούλα , δεν ξέρω γιατί αλλα μου μύρισε χειμώνας και χουχούλιασμα :)

Δεν μπορώ ομως να φάω κουνελάκι με μοσχαράκι τι λες Νενάκι ωραίο δεν θα γίνεται?

Το καλοκαίρι κάναμε στιφάδο στο χωριό με αγριογούρουνο .Αυτο ήταν καταπληκτικό κρέας και πιστευω θα ταιριαζει απόλυτα , αλλα που να το βρεις .

Δώρα said...

Ούτε εγώ μπορώ να φάω ποτέ κουνελάκι,έχω ένα στο σπίτι σαν παιδί μου!!
Ωστόσο,η συνταγή είναι πολύ καλή και θα τη δοκιμάσω με μοσχαράκι,όπως λέει και η Λαμπρινή.

Nena said...

Νομίζω πως και με χοιρινό θα πετύχαινε. Απλώς μούκατσε η συγκυρία του δώρου κουνέλι.
Λέτε να σας δώσω και τα ντιπ που έφτιαξα από το "Olive"?

Δώρα said...

Τι ερωτήσεις είναι αυτές???
Εννοείται!!!
Νέες ιδέες ψάχνουμε όλες (και όλοι)

Juanita La Quejica said...

Και βέβαια Νενάκι, εννοείται!
Δεν είχα σκεφτεί γενικώς να συνδυάσω μανιτάρια με δαμάσκηνα. Ταιριάζουν λες ε; Θα τα δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...