Υλικά για 7 ντομάτες
9 κουταλιές της σούπας ρύζι
15 κουταλιές της σούπας λάδι
αλάτι - πιπέρι - άνιθο
1 μεγάλο κρεμμύδι
250 γρ τόνο
Αδειασα τις ντομάτες και τις έλιωσα στο multi. Πρόσθεσα το ρύζι με τον τόνο και τα μυρωδικά και ανακάτεψα.Μόλις γέμισα τις ντομάτες έβαλα κουταλιά - κουταλιά το λάδι απο πάνω για να μην καεί το ρύζι και πασπάλισα πάλι με άνιθο.Έβαλα τα "καπάκια" τους και τα έψησα στους 180 για 40 λεπτά.Νερό δεν έβαλα καθόλου.
Εναλακτικά μπορούμε να βάλουμε γαρίδες ή και ψιλοκομμένο χταπόδι.
Thursday, September 06, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
10 comments:
Όταν λες τόνο, εννοείς κονσέρβα Τασσούλα ή φρέσκο ψάρι φιλέτο;
Το έχω κάνει και με τους 2 τρόπους και έχει βγεί πολύ νόστιμο!
Χωρίς καθόλου νεράκι και βράζει καλά το ρύζι Τασούλα? Η ντομάτα έχει αρκετά ζουμάκια μάλλον .
Εχω γεμίσει λαχανικά με τόνο και λαχανικά , αλλά χωρίς ρύζι .
Ωραία ιδέα :)
Ναι λαμπρινή φτάνει το ζουμάκι της ντομάτας!
Και η δική σου ιδέα που δεν χρειάζετε ψήσιμο είναι πολύ νόστιμη!
Tassoula παρομοιως τις φτιάχνω κι' εγώ αλλά προτιμώ να γεμίζω πιπεριές αντί για ντομάτες γιατί νομίζω πως "κρατάνε" καλύτερα την αίσθηση του ψαριού. Αντι για ρίζι, βάζω πολύ ψιλό ζυμαρικό (σουσαμάκι, πεπονάκι) και μια φορά τις έκανα και με τραχανά ξυνόχοντρο. Ιδισίτερη γεύση, για όποιον αρέσκετε στον τραχανά.
Και υπολογίζω να τις κάνω για αυριανό φαγητό, μιας και είναι γρήγορο στην ετοιμασία για μένα.
Πολύ έξυπνη ιδέα!
penelope
Τις πιπεριες δεν τις πολυτρώμε αλλά η γέμιση με το ψιλο ζυμαρικό μου άρεσε πολύ!Θα τα κάνω σύντομα.
oneiromageiremata
:)
Ωραίο φαγάκι tassoula μου. Και φαίνεται και εύκολο. Θα το δοκιμάσω και με γαριδούλες.
πολύυυυυ ενδιαφέρουσα ιδεα....
δε φανταζομαι να μυρίζει ψαρίλα μετα;...γιατί εχω κι ενα κόλλημα με τη μυρωδια του ψαριού :)
Ελενα
Καλημέρα!Να μου πείς εντυπώσεις!!
cook
λίιιγο...
Post a Comment