Tuesday, September 11, 2007

Τούρτα-ηλεκτρική κιθάρα

-Τι τούρτα θέλεις για τα 30ά σου γενέθλια;
-Ηλεκτρική κιθάρα!

Και ιδού το πόνημά μας. Παραγγείλαμε 3 φέτες παντεσπάνι στο μεγαλύτερο μέγεθος από το αγαπημένο μας ζαχαροπλαστείο. Παραγγείλαμε και γλάσο σοκολάτας για ευκολία. Κόψαμε το ορθογώνιο σε σχήμα ηλεκτρικής κιθάρας στρατοκάστερ.

Βρέξαμε το κάτω παντεσπάνι με σιρόπι (νερό-ζάχαρη-ρούμι) και απλώσαμε κρέμα σοκολάτας που είχα ετοιμάσει από την προηγούμενη και αφράτεψα με το μίξερ εκείνη τη στιγμή. Το ίδιο για τις τρεις στρώσεις παντεσπάνι.

Όταν την τελειώσαμε την αλείψαμε με γλάσο. Με τα κομμάτια που είχαμε κόψει από το παντεσπάνι σχηματίσαμε και το μανίκι της κιθάρας. Στολίσαμε με πλάκα σοκολάτας που φτιάξαμε από λιωμένη λευκή σοκολάτα (τη λιώσαμε, την απλώσαμε σε λαδόκολα και την καταψύξαμε και μετά την κόψαμε στο σχήμα του pickguard), με χορδές από μακαρόνια που βουτήξαμε σε λευκή σοκολάτα και με smarties.

Μπορεί να έσπασε η λευκή σοκολάτα, να μην απλωνόταν καλά το γλάσο, να θρυμματίστηκε σε κάποια σημεία το παντεσπάνι, να μη μας έφτανε το χαρτόνι για το μανίκι και να γέμισε όλο το σπίτι (συμπεριλαμβανομένου και του απεικονιζόμενου σεμέν) σοκολάτα, αλλά ευχαριστηθήκαμε τόσο τη διαδικασία της δημιουργίας της τούρτας όσο και την υπέροχη γεύση της!
Κάλλη

13 comments:

kiki said...

Καλά...Το στρατοκάστερ με έστειλε... (και το μανίκι) Γνώστες της ηλεκτρικής, όχι αστεία! Να τα χιλιάσει!

Δώρα said...

Τι τούρτα είναι αυτή???Απίθανη!
Να τον χαίρεσαι!

Anonymous said...

Πολύχρονος ο σύντροφος σου Κάλλη!!
Σας εύχομαι ολόψυχα ότι καλύτερο:))

ΕΛΕΝΑ said...

Nα χαίρεσαι τον καλό σου Κάλλη!!
Και να είναι η κοινή σας ζωή πάντα όμορφη και δημιουργική:))

Αγγελική Ν said...

Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Η!
Καλά το σχήμα ήταν ασυνήθιστο...Οι χορδές με τα μακαρόνια, νομίζω ότι ήταν το πιο πρωτότυπο!!!

Να τον χαίρεσαι, να σε καμαρώνει και να είσαι πάντα γεμάτη φαντασία και δημιουργικότητα!

Juanita La Quejica said...

Και στα 100 σας, να τον Χαίρεσαι!Θα μου κάνεις ένα πιανάκι στα γενέθλειά μου φιλενάδα; Ζούλεψα την κιθάρα!

Penelope said...

Μιλάμε για την φαντασία!!!
Η Juanita έδωσε παραγγελία για πιάνο, να δώσω κι΄ εγώ μια για ένα βιολί (;) που δεν θα σε δυσκολέψει Κάλλη μας και σαν σχήμα, αφού το έχεις πάρει πια το "κολλάϊ".
Να τα χιλιάσει ο καλός σου. Και να είστε πάντα γεροί και δυνατοί.

Anonymous said...

Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές! Οι χορδές ήταν ιδέα της Άσπας, που φημίζεται για τις τούρτες της (σμουτς). Τώρα για πιάνα και βιολιά...πειράζει να κάνω κάτι αλά Λένον ή αντίστοιχα Βανέσα Μέι σε λευκό γιατί δε θέλω να ξαναδώ σοκολάτα για αρκετό καιρό; Χαχα!

Nena said...

Να τον χαίρεσαι κουκλάρα μου! Πάντα έτσι και καλλίτερα. Ομολογώ πάντως ότι δεν θα δείξω τη φωτο στο Νίκο γιατί αλοίμονό μου...
Μπράβο σου κι εύχομαι χαλάλι του

Juanita La Quejica said...

Μέχρι τον Μάρτιο Καλλοποππάκι μου θα έχεις αποτοξινωθεί από την σοκολάτα, χαχα!!! Μπελάς τελικά ε; Αλλά βγήκε πολύ εντυπωσιακή, ήταν και η περίσταση τέτοια, οπότε άξιζε τον κόπο!

witchofdaffodils said...

πολύ ροκ τούρτα! χρόνια πολλά :)

Anonymous said...

@Νένα μαζί τη φτιάξαμε με τον εορτάζοντα, ιδίως στο στόλισμα εγώ έκανα τον Αλέκο και ασχολιόμουν με την τάρτα (με βάση κουρού της Λαμπρινής! μείωσα λίγο το λάδι και βγήκε τέλεια!).
@Juanitάκι δεν ήταν τρελός κόπος ομολογώ! Λοιπόν το είσαι το Μάρτιο να κάνουμε τούρτα...Μεξικό??!!
@Witch ήταν όντως ροκ και η τούρτα και η μουσική, την ώρα του "φου" έπαιζαν white stripes :)

Juanita La Quejica said...

Τούρτα Μεξικό; Με καπελλάκια mariachis; Καθόλου κακή ιδέα!!! Να πω στην Nadya να μου φέρει αξεσουάρ όταν πάει στην πατρίδα της τα Χριστούγεννα; Κάνε λίστα Ποππάκι γιατί εγώ δεν το βλέπω να καταφέρνω να πάω στο γάμο της το Δεκέμβριο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...